Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija crknu televizor – katerega novega??

crknu televizor – katerega novega??

Po 15 letih je škripnil naš stari Philipsov TV (no, otroci so po tihem navijali, da bi že enkrat omagal, ker smo rekli, da novega ne bo, dokler stari še dela 🙂

Se ne spoznam na te ta nove zadeve, otroci bi seveda nekaj z velikim ekranom….

sicer nismo neki TV obsedenci, imamo Siol trojček, čez vikend ta mali kakšne risanke pogleda, zvečer kakšen film, čez teden pa tako ali tako komaj uspemo kakšna poročila ujet, pa kakšen National Geographic ali pa Animal planet pogledat….

kaj in pa kje ste kupili, pa da ste zadovoljni ??

očitno ste telekomov uporabnik, mal poglej v njihovo trgovino za zveste uporabnike, na siolovih servisnih straneh najdeš podatke, mesečno plačuješ nekaj malega cca. 2 leti, dostavijo ti jo na dom in po dveh letih obročnega odplačevanja je ceneje kot če jo danes s kešom kupiš v trgovini, mi imamo zdej 2 leti tako in smo zadovoljni.
mislim da imajo zdej samsunge z androidom, kjer lahko nalagaš različne aplikacije, igraš gor recimo angry birdse ipd. gledaš youtube …

V Jani imajo akcijo, toshibna…107 cm.manj kot 500 evrov:)

Hvala, bom pogledala…. nimam pa pojma, kakšne so prednosti/slabosti plazme, LCD ali LED televizorja ???? Kaj je npr. najbolj prijazno očem??

LED televizor ne obstaja. Obstajata samo LCD s CCFL osvetlitvijo (starejši in cenejši modeli) in pa LCD z LED osvetlitvijo (novejši, boljši modeli, te prodajajo pod oznako LED). Sliko torej v vsakem primeru prikazuje LCD ekran, le luč ki sveti iz ozadja skozi sliko je drugačna. LED osvetlitev pokuri manj elektrike od CCFL, zato se manj greje, dosega večjo svetilnost in dlje traja.
Plazma je relativno zastarela tehnologija, njen največji minus je bistveno večja potrošnja elektrike od LCD. Plazma sliko sestavlja iz relativno velikih pik, zato se majhnega plazma ekrana sploh ne da narediti. Je pa tehnologija izdelave precej cenejša, zato imajo plazma televizorji v primerjavi z enako kvalitetnimi LCD nekaj nižjo ceno. Zaradi načina delovanja se zna zgoditi, da pri plazmi slišite rahlo brenčanje ekrana.
Če gledaš sliko dovolj daleč, pa ne boš opazila nobene razlike več med Plazmo in LCD.

Mi imamo plazma TV (Panasonic – kupljena v Harvey N. in ima 5 let garancije) in je pozimi top (ker oddaja ful toplote in ne potrebuješ radiatorja) za poleti, ko je vroče je pa dizaster…seka vročino na polno 😛

Meni so tudi tu svetovali naj kupim LED in sem jih ubogala. Imam grundig 108 in sem zelo zadovoljna, bolj kot z PLAZMO, ki jo tudi imam

Menda je LCD z LED osvetlitvijo najbolj v redu. Mi imamo takega LG, veliko gledamo filme z zunanjega diska in LG zna tudi brat podnapise medtem ko pri ostalih znamkah to ni ravno pravilo.

Mi imamo plazmo in LCD LED. Plazma vsekakor pokuri več elektrike. Brni sicer ne, ampak v sliki pa ni primerjave. Pri LED se mi zdi, kot da je 3D, tako kristalna je. Plazma se skrije. Vsekakor priporočam LCD, čeprav dobiš plazmo večjo za manj denarja. Ampak ne odtehta.

Mi tudi imamo novo tv, tastara je bila še klasična. Kupili smo jo v Lecrecu prejšnji teden, ta teden so v akciji druge. Tako kot zgoraj pišejo – LED LCD, HD, ALL SHARE, internet, 3D, en kup drugih možnosti. Naš tv je od Samsunga model ES 6100. Bila je 615 eur, in je velika 47 inčov. Zdaj samo še v tv strmimo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close