Cres, Lošinj
Razmišljamo o letovanju na Cresu ali Lošinju, pa me zanima, kakšne so vaše izkušnje o naseljih:
Cres – naselje Zaglav (Miholaščica),
Lošinj – Bučanje (Nerezine) in
Lošinj – Lopari (Nerezine).
Predvsem me zanima, kakšna je plaža, ali je blizu apartmajev, ali se je treba kam voziti, ali je v bližini trgovina, tržnica, kako je z restavracijami, ali se čez dan in zvečer dogaja kaj zanimivega za otroke (12 let), … pa še karkoli, kar vam pade na misel.
Hvala za vsako informacijo!
Leni
mi imamo v zaglavu vikend in ti ga odsvetujem ker je totalna tuga! plaža je sicer fina kamničkasta, samo nobene sence, voda je lepa, ježov skorej ni. trgovina je, samo je draga, ker je samo za turiste, je pa in plača in trgovina dosegljiva peš iz naselja zaglav. za miholaščico in martinščico pa ne vem točn. no dogaja se pa tut ne ne vem kolk, v bistvu nič, pri trgovini je ena restavracija samo še nism jedla tm. najbližji mesti sta mali lošinj na eno stran in mesto cres na drugo, samo je pa dosti vožnje kamorkoli greš.
pomoje je na lošinju več veselja…in več zelenja 🙂
se pravi.. zaglav je kraj za relaksacijo in uživanje v miru!
lp, lara
Sama sem še kot dijakinja in nato kot študentka delava v naselju Bučanje. Meni se je to naselje zdelo eno najbolj čistih in urejenih kar sem jih spoznala na hrvaškem. Zelo veliko povdarka dajejo na čistočo. Takrat so bili prepovedani psi v naselju, tako da je bilo tudi glede tega čisto. Problem pa nastane če imaš psa.
Primerno je tudi za majhne otroke, res pa je da je na glavni plaži, ki je najbolj ugodna za otroke običajno zaradi tega gneča.
Bučanje so zelo primerne za otroke vseh starosti. Ker je to popolnoma sloavensko naselje, jim ni problema dobiti družbo – večinoma tu letujejo družine z otroki. V naselju so prepovedane domače živali, tudi najbolj oddaljeni apartmajio so še vedno blizu plaže.
Voda je zelo čista, voda v najglobjem zalivu je zelo plitva – primerna za majhne otroke (se tudi zelo segreje), drugače pa je dovolj prostora tudi za plavanje, potapljanje in skakanje s pomolov.
Plaža je delo prodnata, delno skalnata, nekje betonirana. Sence v borovem gozdičku je dovolj, gneča je edino na soncu na betoniranem delu plaže.
trgovina je v naselju – precej dobro založena, drugače pa je tudi v Nerezinah (tudi tehnična trgovina, slaščičarna, mesnica…).
Vsak večer je na plaži živa glasba, tako da čez poletje ni nikoli dolgčas.
Edino z restavracijami se pa Bučanje res ne morejo pohvaliti. Se je bolje odpraviti v nerezine ali Osor na kakšno kosilo ali večerjo – ali pa v Lošinj (18 km).
Če te zanima še kaj, se lahko oglasiš na mail.
LP, Diana
Se popolnoma strinjam s tem, kar je bilo napisano o Bučanjih. Mi hodimo tja že nekaj let in lani jeseni smo preizkusili še dopustovanje s trimesečnikom. Bilo je super (predvsem zaradi klime in sence). Dodala bi samo še nekaj. Družbe za otroke je vedno dovolj. Na razpolago je igrišče za tenis in košarko, pa biljard na prostem, ki je vedno dobro obiskan z otroki vseh starosti. Okusno kosilo se da pojesti tudi v restavraciji pri recepciji.
Skratka priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.