Covid je pokazal kruto realnost človeštva
eh ja, seveda, 21.08.2021 ob 22:41
pri nas smo tudi vsi cepljeni. Meni je že dost podatek, da je največ necepljenih v proizvodnjah, trgovinah pa tam, kjer je največ IV st izobrazbe.
To je statistika pa tudi bi rekla, da kar drži v moji družbi.
očitno enim paše,da bomo spet zaprti in bolnice polne. V bolnišnicah so trenutno 98% necepljenih in 2% cepljenih z slabim imunskim sistemom (pridružene bolezni).
Aja, spet objava lažnih novic. anticepilci, res vam ni pomoči, če verjamete samo fb strokovnjakom, statistika je pa vsa lažna – po vaše.
Resnice ne prenesete. Vi si mislite, da če se bomo cepili, da nam bo to prineslo svobodo. Nikoli. Dokler ne izpolnijo cilja od tistih, ki financirajo vse to, se lahko za svobodo obrišemo pod nosom. In najhuje je, da nekateri cepljeni od necepljenih zahtevate, da se cepijo s tem preizkusnim zvarkom. Dajte potem še odgovarjati za morebitne posledice. A to pa ne bi? Tožili bi celo necepljene kot domnevne prenašalce virusa, necepljeni pa bi se morali po vaše ukloniti in v imenu svobode v svoje telo vnesti zvarek, ki je v preizkusni fazi do leta 2023.
Ravno izobraženi bi morali gledati širše in uvideti, da tej plandemiji ne bo konca s cepljenjem.
Našim in svetovnim politikom že skoraj na obrazih piše, da lažejo. Spreminjajo izjave iz dneva v dan. Mešajo meglo, zakuhali pa bodo na koncu še nasilje ali celo vojno.
Zdrav človek je milo rečeno neumen, da se cepi proti neizoliranemu in s tem nedokazanemu virusu.
Pritrdim tistemu o gradnji bolnic in krepitvi kadrovske situacije v zdravstvu – kolikor je videti, so razhajkali in unicili se tisto malo, kar je ze bilo, zgradili nic, zaposlili nic, do zdravnika ne prides vec, placujemo vsi prispevke kot da imamo isti dostop kot prej. Situacija traja ze leto in pol, “pripravljenost” nasih kapacitet je pa slabsa, kot marca lani.
Plus zaupanje folka je na nuli, zaradi lazi, mesanih informacij, zavajanj, nesposobnosti odgovornih.
Ljudje so postali nestrpni, sami so se razdelili na cepljene in necepljene. Jaz sem nevtralna, tako kot vedno, kadar se gre za prepricanja drugih. Zavedat se moramo, da smo vsi nategnjeni (tako ali drugace ko se gre za korona stanje) in da casa nazaj , niti naprej ne mores prevrtet, zato zivi danes kot mislis, da je zate najbolj pametno. Ne vidim razloga se kregat s cepljenim ali necepljenim sosedom, v koncni fazi oba mislita, da delata zase tisto kar je prav.
Replika541, 22.08.2021 ob 09:44
Pritrdim tistemu o gradnji bolnic in krepitvi kadrovske situacije v zdravstvu – kolikor je videti, so razhajkali in unicili se tisto malo, kar je ze bilo, zgradili nic, zaposlili nic, do zdravnika ne prides vec, placujemo vsi prispevke kot da imamo isti dostop kot prej. Situacija traja ze leto in pol, “pripravljenost” nasih kapacitet je pa slabsa, kot marca lani.
Plus zaupanje folka je na nuli, zaradi lazi, mesanih informacij, zavajanj, nesposobnosti odgovornih.
Zakaj pa bi zgradili kakšno bolnico ali zaposlili dodatne ljudi ?
Saj bodo itak vsega krivi anticepilci. In če bi poskrbeli za zdravstvo, kako bi potem izvajali teror nad anticepilci in jih krivili za apokalipso ?
Vse ima svoj smisel in logiko, le videti jo je treba.
Pa glede tega, da nam cepljenje ne bo prineslo svobode. Treba je vedeti, da je svoboda relativen ali subjektiven pojem. Vsak svobodo doživlja po svoje. Zato so tudi diktatorski režimi, kot so fašizem, nacizem, komunizem…Za nekoga svoboda.
Saj se zlobni, psihopatski ljudje v takšnih diktatorskih režimih počutijo svobodne. Bolj svobodno lahko izrazijo svoje bolne težnje in svoje želje. Že na tem forumu je dovolj takšnih primerov in dokazov, kjer zlobneži uživajo v zatiranju drugače mislečih ter jim želijo celo smrt.
To je sicer grozna misel, da se lahko nekdo v teh režimih počuti svobodne, a takšna so dejstva.
Tale “Covid” je postal čisto nič drugega, ko novodobna vojna, vojna zaslužkarjev, kriminala belih ovratnikov, elitiziranja še bolj določenih oseb, na drugi strani pa tistih, ki imajo milijardne zaslužke in ne vedo več, kaj bi sami s seboj, pa se malo igračkajo z milijardno populacijo. To je čistta psihološka vojna, preverjanje in testiranje psihe naroda, služeje farmacevtskih korporacij, ker se že dolgo ni nič impozantnega dogajalo prej na tem področju. Samo še denar dandanes odpira vsa vrata, kakšna pravica, zakonodaja, ustava posameznih držav – korupcija in delovj v stilu mafijskih botrov. Še najbolj pa odpira vsa vrata umazani denar.
Darwin828, 21.08.2021 ob 15:27
Razočarana nad sodržavljani, 21.08.2021 ob 15:04
Najbolj so me razočarali tisti, ki ste nasedli politikom v tej več kot očitno politični igri Covid 19, v kateri sodelujejo mediji in SZO.
Teror, ki se dogaja nad ljudstvom, me resno skrbi.
Da ste se tudi v tej situaciji zmožni deliti na leve in desne, na črne in bele, na homo in hetero, na ateiste in vernike, na tujce in naše, na cepljene in necepljene, je že tragično, v resnici pa smo zdaj vsi v isti godlji.
Ko politika prevzame vlogo medicine, postane stanje zelo zaskrbljujoče.
Da se v 21. stoletju zdrave ljudi brez simptomov sili v testiranje, kaj šele v cepljenje z nepreverjenim cepivom, ki je šele v eksperimentalni fazi, je zločin nad človeštvom.
Politikom je cilj spreti cepljene in necepljene. Češ, necepljeni so krivi za širjenje virusa, ker se niso cepili, cepljeni pa so odgovorni za širjenje virusa, ker niso testirani, pa so ravno tako prenašalci. A ne dojamete, da jim je to cilj in več kot očitno so ga že dosegli.
Celo nekatere odvetniške družbe sodelujejo pri pisanju kazenskih ovadb oz. kazenskem pregonu necepljenih in s tem omogočajo, da bo lahko nekdo brez dokaza prijavil nekoga drugega, ki mu ni povšeči, da ga je okužil.
Poslušate in gledate medije, ki so podkupljeni. Enostransko poročajo, sploh ne dopustijo drugega mnenja, samo eno in to je vsiljevanje sprejemanja ukrepov ter seveda cepljenja. Virus prikazujejo, kot da mrtvi ležijo po ulicah in kot da ljudje na ulicah “cepajo” kot muhe.
Da bodo s cepljenjem pogojevali celo ohranitev zaposlitve, medtem ko nihče ne bi prevzel odškodninske in splošne odgovornosti za morebitne posledice cepljenja, je nedopustno in ne morem verjeti, da večini to še vedno ni jasno. Še več. Medsebojno se žalite in spet, kar politika želi, delite. Res sem razočarana, da nismo tako enotni, kot smo bili leta 1991. Očitno je, da so nekateri tako zaslepljeni, drugi pa podkupljeni, da bi za ohranitev komoditete naredili vse, kar bi si oblast izmislila. Zelo sem žalostna, da je slovenski narod tako apatičen in da se še tiste, ki se zavzemajo za vrnitev v normalnost brez vsiljenega cepljenja in testiranja, preganja in smeši.
Če bi tako hud virus v resnici obstajal, bi se denar vlagalo v gradnje bolnišnic, v kadrovsko krepitev zdravstvenih domov, v dodatno izobraževanje medicinske stroke, ne pa v Covid dodatke in to celo tistim, ki sploh ne delajo v rizičnem okolju.
Prej ni bilo denarja za nič. Zdaj naenkrat je, pa se nihče ne vpraša od kod in kaj ta nekdo, ki to svetovno Covid farso financira, pričakuje v zameno.
Res sem žalostna in globoko razočarana, da je večina sprejela to igro delitve, namesto da bi se postavili zase, če pa že ne zase, pa za svoje otroke in zanamce.
Se strinjam v mnogočem. Le tisto o pravnikih je malo tako, tako in pa o letnici kdaj je bil folk zedinjen bi lahko diskutriali. Saj konec koncev, kdo pa mislite, da je takrat folk napeljal da so bili kao zedinjeni? Ja politika.
In folk je mislil, da bo nekaj dobil (seveda nekateri so kot vedno) ampak kar je dobilč je dobil še slabše, kot pa je imel. Iz enega govna je šel v še večjega.
Kakšna je to neodvisnost, če pa si odvisen od vsega in od tujcev? Kakšna je to neodvisnost če pa si skoz neki dolžan in kaznovan? itd, itd.
Kot samostojna država bi bilo logično, da je država samostojna. In ne odvisna od drugih držav. Tako, da samostojnost je pesek v oči še danes tistim, ki verjamejo v pravljice zlagane.
Ampak tudi slučajno pa se ne sme zgoditi če v bližnji prihodnosti razpade EU, da gremo v španovijo s kakšo OrbanoUnijo. Severna Koreja scenarij. In narod bo lačen, brez skrbi, ne bo hrane, tako kot je tam ni.
Direktorica, 21.08.2021 ob 17:12
Thorr, verjemi kar hočeš…
Letos sploh nisem bila na dopustu, ne bom razlagala zakaj.
In ne, nikogar nisem prisilila, smo se pa z zaposlenimi pogovarjali o cepljenju, še preden je bil le ta na voljo in smo bili vsi enotnega mnenja.
Nikogar ne bi odpustila, tudi če bi imel drugačno mnenje, nenazadnje imajo vsi pogodbo za NDČ.
O cepivu in varnosti nimam namena z nikomur na forumu razpravljat, o njem sem govorila z ljudmi iz svojega kroga prijateljev in znancev, ki so izobraženi v tej smeri.
Pozno jeseni predvidevam na povečan obseg dela, takrat bom zaposlila eno osebo, in vsekakor to ne bo anticepilec.
Za pomanjkanje prijav me ne skrbi, ker ponujam dostojno plačo, ki ni le za prezivetje.
In kako ti veš, kdo se je cepil, če gre za osebne podatke? Sklepaš po tem, ker so delavci pridno kimali, ko ste se pogovarjali o cepivih? :)))
Naivnost serijsko.
In kako ti veš, kdo se je cepil, če gre za osebne podatke? Sklepaš po tem, ker so delavci pridno kimali, ko ste se pogovarjali o cepivih? :)))
Naivnost serijsko.
Sicer sem se iz teme umaknila, ker ne mislim prepričevati prepričanih.
Še preden smo imeli cepivo na voljo, smo se o tem pogovarjali in ga vsi nestrpno pričakovali, saj je sestra od sodelavke kronična bolnica in se je sodelavka bala, da bi morebitno okužbo prenesla nanjo.
Bilo pa je naklučje, ki bi pokazalo, če bi kdo blefiral.
Pred kratkim smo se udeležili pogreba očeta sodelavca (z mano skupaj 5 zaposlenih) na drugem koncu Slovenije. Po pogrebu smo šli na pozno kosilo, med obedom se je ulila ploha, vsak je pograbil svoj krožnik in smo šli v notranje prostore gostilne.
Natakar je prosil za potrdilo o PCT ju, povedal je, da so že imeli kontrolo.
Kot sem pričakovala, so vsi na telefonu imeli scan potrdila o cepljenju.
Niso vsi direktorji taki, da se jih zaposleni bojijo in jim lažejo, kot sem že rekla, nihče zaradi drugačnega stališča ne bi izgubil službe, sem pa vesela, da imam pri izbiri kadra srečno roko. Tako ali drugače.
Direktorica, 22.08.2021 ob 11:23
Naivnost serijsko.
Sicer sem se iz teme umaknila, ker ne mislim prepričevati prepričanih.
Še preden smo imeli cepivo na voljo, smo se o tem pogovarjali in ga vsi nestrpno pričakovali, saj je sestra od sodelavke kronična bolnica in se je sodelavka bala, da bi morebitno okužbo prenesla nanjo.
Bilo pa je naklučje, ki bi pokazalo, če bi kdo blefiral.
Pred kratkim smo se udeležili pogreba očeta sodelavca (z mano skupaj 5 zaposlenih) na drugem koncu Slovenije. Po pogrebu smo šli na pozno kosilo, med obedom se je ulila ploha, vsak je pograbil svoj krožnik in smo šli v notranje prostore gostilne.
Natakar je prosil za potrdilo o PCT ju, povedal je, da so že imeli kontrolo.
Kot sem pričakovala, so vsi na telefonu imeli scan potrdila o cepljenju.
Niso vsi direktorji taki, da se jih zaposleni bojijo in jim lažejo, kot sem že rekla, nihče zaradi drugačnega stališča ne bi izgubil službe, sem pa vesela, da imam pri izbiri kadra srečno roko. Tako ali drugače.
In se ti ne zdi da vsaj malo glupo deluješ, da naj bi človek moral imeti telefon in na njem neko qr kodo da lahko nekaj poje pa morda spije kavico? Ali pa morda zato, da se lahko druži s prijatelji, znanci, se poveseli v veliki družbi in naj bi zato moral imeti qr kodo na telefonu in nasploh telefon.
Daj povej mi si se rodila s telefonom v roki in qr kodo na čelu?
Očitno ti kljub visoki izobrazbi številke ne grejo dobro. Tvoja bralna pismenost je zelo nizka.
V obdobju od 2.8 do 15.8 je bilo cca.13% na novo sprejetih pozitivnih in polno cepljenih. Podatki ki jih navajajo mediji so čista manipulacija. Tipičen primer je ko rečejo da imajo vsi ti blažjo obliko. Če imajo blažjo obliko zakaj so potem v bolnici? Taki kot si ti potem rečejo da zaradi drugih bolezni. In potem bi moralo slediti vprašanje pa nikoli ne: koliko necepljenih ima blažjo obliko? Ta podatek nikoli ne objavijo. Veselo manipulirajo koliko cepljenih je pristalo v bolnicah v primerjavi z necepljenimi od začetka epidemije. Pri tem pa veselo pozabljajo da za večino cepiva niso bila na voljo več kot 1 leto. Pri nas politiki obvladajo medicino in zdravniki državni svet. Narobe svet.
Največji problem pa je da smo ljudje skregani med sabo. Cepljeni zmerjajo necepljene, necepljeni cepljene. Morali bi stopit skupaj in zahtevat realne, točne številke, vlaganja v kapacitete bolnic, izobraževanje zdravnikov za zdravljenje v začetni fazi bolezni,….
Morali bi zahtevat napredek in odgovornost.
Neprijavljena, 22.08.2021 ob 11:33
Očitno ti kljub visoki izobrazbi številke ne grejo dobro. Tvoja bralna pismenost je zelo nizka.
V obdobju od 2.8 do 15.8 je bilo cca.13% na novo sprejetih pozitivnih in polno cepljenih. Podatki ki jih navajajo mediji so čista manipulacija. Tipičen primer je ko rečejo da imajo vsi ti blažjo obliko. Če imajo blažjo obliko zakaj so potem v bolnici? Taki kot si ti potem rečejo da zaradi drugih bolezni. In potem bi moralo slediti vprašanje pa nikoli ne: koliko necepljenih ima blažjo obliko? Ta podatek nikoli ne objavijo. Veselo manipulirajo koliko cepljenih je pristalo v bolnicah v primerjavi z necepljenimi od začetka epidemije. Pri tem pa veselo pozabljajo da za večino cepiva niso bila na voljo več kot 1 leto. Pri nas politiki obvladajo medicino in zdravniki državni svet. Narobe svet.
Največji problem pa je da smo ljudje skregani med sabo. Cepljeni zmerjajo necepljene, necepljeni cepljene. Morali bi stopit skupaj in zahtevat realne, točne številke, vlaganja v kapacitete bolnic, izobraževanje zdravnikov za zdravljenje v začetni fazi bolezni,….
Morali bi zahtevat napredek in odgovornost.
Moja replika je bila za: eh ja, seveda
Skregani smo zato, ker je preveč ljudi nasedlo in se pustilo zmanipulirati ter izkoristiti za tri dni dopusta. Nekateri, predvsem SS-ovski debilni troli, pa itak zagovarjajo te žali in fašizem zaradi svoje politične pripadnosti.
Oni so samo zvesti svojemu firerju in kar firer izjavi, je za njih sveta resnica. Fanatičnost, verska ali politična, ne dopušča dvomov.
robi445, 22.08.2021 ob 11:45
Skregani smo zato, ker je preveč ljudi nasedlo in se pustilo zmanipulirati ter izkoristiti za tri dni dopusta. Nekateri, predvsem SS-ovski debilni troli, pa itak zagovarjajo te žali in fašizem zaradi svoje politične pripadnosti.
Oni so samo zvesti svojemu firerju in kar firer izjavi, je za njih sveta resnica. Fanatičnost, verska ali politična, ne dopušča dvomov.
Prodani in plačani so za to, da kimajo – delujejo pa kot tale lgendarni vedno kimajoči kužek za na avtomobilsko armaturo:
http://www.shutterstock.com/video/clip-1044262120-nodding-dog-on-dashboard-car-shaking-head
Pisuni, 22.08.2021 ob 12:29
Skratka pišite kar hočete, kurite drug drugega, nič vam ne bo pomagalo anticepilci bedasti. Konec je neodgovarnega vedenja, širjenja bolezni in vsi boste prišli po svojo injekcijo. Nikjer ne piše, da vas moramo mi odgovorni, preživljati v nedogled.
A salutiral/a prd ogledalom si že danes?
Jao, trapa, ugotavljaš, v katerih panaogah ej najmanj cepljenih – in da bi potegnila edini logicni sklep, ki se ti ob tem ponuja, namrec, da je ‘zanimivo’, akko da sploh omenjeni še živijo, kaj sele da neprekinjeno, ves cas od 2020 ap vse do danes nonstop delajo, pa ne.
Nmarec, ‘divja’ virus, zaradi katwrega si se, ubozica, cepila …
Ahmm, 22.08.2021 ob 12:53
Jao, trapa, ugotavljaš, v katerih panaogah ej najmanj cepljenih – in da bi potegnila edini logicni sklep, ki se ti ob tem ponuja, namrec, da je ‘zanimivo’, akko da sploh omenjeni še živijo, kaj sele da neprekinjeno, ves cas od 2020 ap vse do danes nonstop delajo, pa ne.
Nmarec, ‘divja’ virus, zaradi katwrega si se, ubozica, cepila …
‘Eh ja, seveda’ je bila citirana in odg.namenjen njej..
Forum je zaprt za komentiranje.