Costa Rica
zA COSTA RICO (BOGATO PLAŽA), ne potrebuješ vize. Tudi jaz odhajam tja čez 4 mesece. Moje potovanje bo trajalo 3 mecece, prečesati pa imam namen vse od Mehike, čez Gvatemalo, Honduras v Nikaragvo in Kostariko. Po mojih zanimanjih, tam okoli potrebuješ vizo samo za Gvatemalo.
Glede kart: Jaz imam že karto rezervirano cena cr. 165.000 sit, Priletim v Meksiko City, nazaj pa grem iz Nikaragve.
Rezervirano imam preko agencije Gruber, vendar varjant imaš veš, splača se ti pozanimam pri večih ljudeh in agencijah( Polona- Golfturist, …..kjerkoli.
Costa Rica ima kr nekoliko višji standard od drugih srednje ameriških držav, kar avtomatsko pomeni, višje cene, manj kriminala…., ni ene od banana izkoriščevalskih držav, kakor ostale.
Glede prevozov v sami drzavi: sam vedno potujem z busi, so najbolj ugodni, pa tud največ pokrajine se vidi med vožnjo.
Vendar to je samo mnenje enega cloveka, mogoce imajo drugi drugacne izkusnje.
Upam, da sem kaj pomagal!
HA! CR je dalec od tega da bi bila majhna drzava. v 2 tednih bos videl prakticno nic. jaz sem bila tam 3 mesece in mi ni uspelo je videti cele.
Pa upostevej tole: ne hodi na plaze, ki jih potencira lonely planet, to so: Montezuma, Tamarindo in Puerto viejo. Razen ce ti je ful po druzenju z ZDAjcani in bogatimi evropejci.
Prometne povezave so slabe, vse gre preko San joseja in je premikanje kar nmalo tezko.
Uglavnem, preber si vse kar pise za to drzavo v rubriki drzave sveta potem pa naprej!
lp
Forum je zaprt za komentiranje.