Najdi forum

Costa Rica

Pozdravljeni!

Zanimam se za Kostariko (Costa Rica):
– Kako je z vizami za Slovence
– Letalske karte, kje, koliko?
– Lokalne razmere – za potovanje, prenočitve?…..

Hvala za odgovor!

B.

zA COSTA RICO (BOGATO PLAŽA), ne potrebuješ vize. Tudi jaz odhajam tja čez 4 mesece. Moje potovanje bo trajalo 3 mecece, prečesati pa imam namen vse od Mehike, čez Gvatemalo, Honduras v Nikaragvo in Kostariko. Po mojih zanimanjih, tam okoli potrebuješ vizo samo za Gvatemalo.

Glede kart: Jaz imam že karto rezervirano cena cr. 165.000 sit, Priletim v Meksiko City, nazaj pa grem iz Nikaragve.

Rezervirano imam preko agencije Gruber, vendar varjant imaš veš, splača se ti pozanimam pri večih ljudeh in agencijah( Polona- Golfturist, …..kjerkoli.

Costa Rica ima kr nekoliko višji standard od drugih srednje ameriških držav, kar avtomatsko pomeni, višje cene, manj kriminala…., ni ene od banana izkoriščevalskih držav, kakor ostale.

Glede prevozov v sami drzavi: sam vedno potujem z busi, so najbolj ugodni, pa tud največ pokrajine se vidi med vožnjo.

Vendar to je samo mnenje enega cloveka, mogoce imajo drugi drugacne izkusnje.
Upam, da sem kaj pomagal!

Hvala za hiter in izcrpen odgovor!

Sam sem na internetu sicer ze nasel dirkekten let za San Jose, vendar za cca. 750 Eur, pa me zanima, kje je tu minimum, saj imam casa za obisk drzave le 2 tedna, in bi rad priletel direktno tja…:(….

Hvala,….LP

B.

Ni pretirano, glede na to, da tja ni ravno velike izbire letov. 2 tedna ni ravno veliko casa, ampak ker je costa rica majhna drzavica jo bos lahko obdelal v tem casu.

Uzivaj!

Kakašna naivnost! seveda rabis vizo za CR. pa za Panamo tut. Pa za gvatemalo tut. pa za el salvador tut. pa za belize tut!

preberta si mal v prejsnjih topic-ih, pa v podatkih o drzavi tut. je ze kar nekaj napisano.

HA! CR je dalec od tega da bi bila majhna drzava. v 2 tednih bos videl prakticno nic. jaz sem bila tam 3 mesece in mi ni uspelo je videti cele.
Pa upostevej tole: ne hodi na plaze, ki jih potencira lonely planet, to so: Montezuma, Tamarindo in Puerto viejo. Razen ce ti je ful po druzenju z ZDAjcani in bogatimi evropejci.

Prometne povezave so slabe, vse gre preko San joseja in je premikanje kar nmalo tezko.
Uglavnem, preber si vse kar pise za to drzavo v rubriki drzave sveta potem pa naprej!
lp

res je, za costa rico se potrebuje viza, 100 %.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close