Cosmopolitan
Namenjen je poneumljanju ženskega sveta. Kajti ženska, ki misli samo na cunje, kozmetiko in na to kako bi zadovoljila svojega moškega je jasno vedno večja odvisnica od denarja in moških. Skratka revija, ki uči kako postati potrošnik razne krame,postati suženj trendov, ki so namenjeni čredam brez lastne glave… Skratka odličen za branje pri frizerju! Ko pa ti pobegnejo neumni kot si, še zadnji dedci pa se lahko naučiš tehnike samozadovoljevanja – to te res nikoli ne pusti na cedilu!
Veste kaj drage moje – jaz ga kupujem – sem kupila še vsako številko. Nič ne poneumlja. Men še ni popolnoma nič škodil, sem namreč pred zaključkom podiplomskega študija in mi branje cosmo revije prav nič ne škuduje. Oprostite ampak intelektualke včasih prav rabimo takšno revijo ob kateri se lahko mal sprostiš in seveda prebereš “Neumne zadeve”. Najboljše da kar od jutra do večera ždimo v študijski literaturi in se nam pri tridesetih totalno sfuzla od inetelktualne rasti. Takšne revije so potrebne, so nuja v današnji družbi. Trič trač je droga vsake “normalne babnice”, ki ima drugače v življenju na voljo 24 ur od tega 15 delovnih in ostalo na poti domov, doma tipa katerega pocrklaš preden greš v posteljo in potem še pol ure lahkotnega branja neke revije, ki je gladka na otip, polna slik – ni potrebno naprezati veliko možganov, kvalitetnega papirja itd…
Skratka še naprej ga bom kupovala, tako kot tudi še kakšno drugo revijo. Verjetno zato, da me bo malo poneumljalo Alice a ne?
Brigita
Ustvarja samo en tip ženske in če hočeš biti prava kozmopolitanka ni nobenih odstopanj: služba v pisarni (kao intelektualka), kjer se daje dol s šefom, pa ne, ker hoče napredovanje. ampak ker ima niti v svojih rokah, blond, suha, visoka, ima kup identičnih prijateljic, super duper oh in ah tipa (ki ga resnično ljubi in s katerim ima čas seksati 8 ur na dan), še 2-3 ljubimce, vsako sezono zapravi 200000 jurjev za novo kolekcijo. Niti približno ne upoštevajo individualnosti ženske. Bi rada videla vse kozmove novinarke, najbrž so pravo nasprotje tega. Pa še dobro, če so. 🙂
Kateri članek? Daj povedat, ker ga še nisem videla:-)
Ahh, cosmo… Meni se zdi, da na splošno slo. revije, razen nekaterih svetlih izjem, niso bogve kaj. Sicer sem kar nekaj časa redno brala Cosmo, bila tud naročena (samo se mi je itak splačalo, sem bila dosti žrebana za nagradne igre;-)) pa je od začetka še kar šlo, pol pa kriza, ker se je direkt vse ponavljalo. Ampak, če bi iemla možnost, bi ga še zmer prelistala, zakaj pa ne, neko razvedrilo pa mora bit:-) Pa čeprav res pretiravajo z oblačili, ki naj bi jih me nosile. Kje pa naj dobim toliko denarja za bolj ali manj kič?:-/
No, in zdaj občasno raje berem Vivo, dost pametnih zdravstvenih nasvetov je noter in dosti bolj življenjsko. A je katera že kaj brala to ta novo revijo o zdravju in lepoti al kaj je že? A je uredu al spet enako kot ostale?
Meni je na začetku cosmo bil ok, tko, za sprostit, mal tisto prelistaš, ne more škodit. Zdaj pa… prelistam in … najdem bedarije. Pomembno jim je le tisto kar je “in” – npr. če je in nosit krzno, bojo to priporočal, in tista ki – bognedej – ma umetno krzno, pač ni “in”. In tista, ki ne kupuje v Marelli, pač tut ni in. halo????? Res poneumlja žensko – no, tiste, ki res upoštevajp vse kar tam notri piše. Najbolj smešno je tisto, ko majo kao “obleke za vsak žep” in je najcenejša kombinacija ene 50tisoč sit( hlače, srajčka, čevlji, torbica)… za toliko denarja si pa lahko 3 omare napolnim, pa se zelo modno oblačim. In potem so ženske, ki to berejo pa si ne morejo privoščit teh znamk, slabe volje, ker one pač niso kozmopolitanke…
Čakam časopis, kjer bodo notri taki članki, od katerih kaj imaš. Meni je Viva tut dobra, vsaj nekaj pamtnega se da prebrat.
Pogrešam pa dobro žensko revijo, kjer ni vse o modi in igralkah ki se obnašajo takointako… Sem mislila, da bo cosmo tak, pa ni. Sicer me kdaj presenetijo s kakšnim dobrim člankom, ampak… sej pravim, če ne delaš v pisarni, če ne nosiš oblačila znamk,če naskakuješ svojega fanta ob vsaki priložnosti … pač nisi in.
mene tudi zanima, kakšne so te cosmo novinarke, in če one tut upoštevajo to, kar napišejo…
lp
Bravo Brigita, sem enakega mnenja kot ti, tudi jaz kupujem vsako številko že od začetka izdaje in moram povedat da ti ni treba biti milijonar in si lahko privoščiš marsikatero stvar ki jo reklamirajo od kozmetičnih izdelkov do oblačil. Menim da te revije in “žajfaste nadaljevanke” poneumijo toliko, kolikor se jim daš poneumit, sicer pa drage “ženskočvekarce”, ki verjetno berete Lady in podobne revije, se od vas ne more kaj več pričakovati.
LP
Sicer nisem kak cosmo navdušenka, ma menim, da revija pač ne more poneumljati, odvisno je od tebe al se boš pustil poneumljati.
Ja, če Cosmo poneumlja, kaj boste rekle pa pol na Lady (pa ne pravit, da tega ne bere nobena….). Jst sem Lady kupovala vedno, ko sem mela na faksu kakšen res zaj… izpit, in sem si morala sprostit mogančke. Po 10 minutah tega branja, sem se namreč vedno začela smejati nad neumnostmi v tej reviji… Res je melo dober učinek name. Hehehe
Cosmo je ena brezvezana draga revija s polno reklam. Inče nimaš vseh dragih krem in oblačil po njihovem pač nisi in. Ja najhuje je tisto s kombinacijami oblačil za vsak žep in je potem najnižja 50.000. Cosmo včasih prelistam v knjižnici, kupujem pa ga ne. Je pa vseeno boljši kot kaka Lady, ki pa je res grozna.
Forum je zaprt za komentiranje.