Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem CORSA,C3,YARIS?

CORSA,C3,YARIS?

Hej!
Tudi jaz kupujem nov avto in upam, da mi bste priskočli na pomoč vsi tisti, ki imate izkušnje s temi avti (glede vrednosti glede na ceno, kvalitete, dodatnih popustov, dodatnih ugodnosti, same vožnje, ter opreme, kvarljivosti).
In sicer se odločam med:
-Citroen C3 1.4
-Toyota Yaris 1.3
-Opel Corsa 1.2 ali 1.4

pri Yarisu me zanima, če je prtljažnik res premajhnen ali pač to ni ovira (recimo ko greš na morje kampirat in vse vlečeš sabo). Corso imamo doma l. 1998 1.0 12V in sem zadovoljna, a ima nekaj pomanjkljivosti, ker ga neki auspuh serje (ropota, ko se ustaviš, vendar le če ga dolgo vozimo po mestu-ko greš pa na relacijo pa dela k urca-k bi ga mestna vožnja ubijala. A kdo ve kaj bi to blo.

Moram pa povedati, da zelo uživam v vožnji in mi dober in zanesljiv avto veliko pomeni.

Hvala vam za pomoč

Najprej naj ti povem, da ko greš kampirat in vzameš vse sabo, je dovolj samo karavan. Ali pa še to ne 🙂 in moraš zato nabaviti dodatno še trugo.

Ostale stvari pa so bolj odvisne od tvojih preferenc in od popusta, ki ga uspeš dobiti. Kajti vsi trije avti so v bistvu dobri.

Jst bi uzel Corso-pocen, in vredna svojega dnara

Vem, da je najbolj neumno, ko ti nekdo predlaga nekaj popolnoma drugega, kot si ti napisala, ampak mislim, da si vsaj dva avtomobila pozabila. Mitsubishi Colt in Honda Jazz.

Sploh Jazz je notri OGROMEN in do je dejstvo, ki se mu ne more oporekati. Je pa v bistvu mali enoprostorec in zaradi tega ima tudi ceno cca. 3 milijone, ima pa digitalno klimo, radio CD, ABS in vse opremo, ki si jo izmiliš, tudi ogrevana zunanja ogledala…

Upam, da sem pomagal

ITAK DA CORSA

Jaz sem pa za Yarisa. Vsako leto hodimo kampirat, pa sem se vseeno lani odločila za Yarisa in itak lahko zadnje sedeže podereš, so tudi premični, tako da gre notri prav vse, tudi hladilnik sem imela s seboj naprimer in mislim, da ni primerjave z nobeno Corso, ki jo samo dobro propagirajo, v bistvu pa še vedno ostaja slab pleh in slab avto (vem iz lastnih izkušenj). Mi je pa res zelo všeč tudi Colt ali pa Clio, ampak čez Toyote je ni,…delajo kot urice;-) tako kot vsi japonci.

Težka odločitev – vsak od avtomobilov ima svoj plus (in seveda minus). Če bi bilo možno bi izbral:
– oblika – C3
– notranjost – Corsa
– mehanika – Yaris
In vse skupaj “zmešal” v en avto – žal ni mogoče.
Pri C3 mi je všeč oblika, ostalo ne. Ima pa največji prtljažnik, ki je globok z “višinsko” nastavljivostjo dna, “serijsko” ima 4 vrata, znotraj prostoren, pa tudi najbolj udoben.
CORSA ima za moj okus naj notranjost, položaj za volanom, sedeže (sedalni del, bočna opora), energonomijo, pa tudi na AC in daljših poteh prija njena smerna stabilnost – vztrajanje v ravni smeri.
YARIS – je od CORSE in C3 za celih 20 cm krajši kar se pozna – je boljši v mestni gneči (okretnost, kolesa “na robu”), ima pa tudi najboljši motor (spremenljivo krmiljenje ventilov – VVT-i) – dober navor v nizkih vrtljajih, v vseh območjih dovolj moči – ni potrebno priganjati, rad pa se vrti tudi v visokih vrljajih. Ima pomično zadnjo klop.
Vrednost glede na ceno – CORSA
Oprema – CORSA (ima tudi največ motornih in opremskih različic)
Zanesljivost – YARIS
Popusti, dodatne ugodnosti – priporočam, ogled in preizkus vseh kandidatov, prodajalec pa naj ti za vsakega naredi predračun glede na tvoje želje – tako boš najbolj “na čistem” glede cene.
Srečno izbiro in vožnjo.

LP

Ej hvala vsem za vaše predloge upam pa da mi boste še svetovali tudi titi, ki še niste!
papa

New Report

Close