corsa – problemi z radiom
V naši Opel Corsi se je zaklenil radio znamke Siemens CDR 2005 in ga zdaj ne znamo odklenit.
Varnostno codo imamo, postopek kako shecati radio, da zahteva to codo smo že ugotovili, način vtipkavanja kode tudi, zdaj me pa zanima kaj storiti, da bo avto codo sprejel, katera tipka ali kombinacija tipk je “enter” v tem postopku
:))
hvala
Žal ne vem odgovora na tvoje vprašanje. Poskusi na Opel forumu, tam so napisani vsi postopki odklepanja avtoradiejev.
Mi imamo starejši model radia, še na kasetarja. Ampak mislim, da je princip isti – tako kot piše čisto zgoraj v linku od Darcy.
Torej, če jaz hočem prižgat radio, ta velikega gumba na vrtim, ampak ga 1x pritisnem. Na tvojem linku pa se vidi, da je tipka AS desno spodaj od ta velikega gumba za prižiganje radia.
Torej držiš tipko AS in hkrati 1x pritisneš ta velik gumb, kot da bi želela vžgati radio, tipke AS pa ne spustiš do piska – pri meni je zapiskalo hitro (na srečo nismo dolgo probavali in kaj še bolj zakodirali). Evo, to je začetek, potem pa slediš še ostalim točkam.
Pa mogoče je za tvoj radio točka 5 malo nerazumljivo napisana – za vpisovanje posameznih cifer v kodi pritiskaš gumbe 1, 2… za postaje. Torej za prvo cifro pritiskaš gumb 1, za drugo cifro gumb 2, itd.