Najdi forum

Coris ali Elvia

Je imel kdo kakšne izkušnje glede uveljavlanja pravic iz Corisa ali Elvie. Oz. kakršnekoli izkušnje glede omenjenih zavarovanj.

ja, slabe z obema.

Zavesa, a poveš kakšne in katero potemtakem priporočaš oz. na kaj je treba paziti, prtedenj se zavaruješ in greš na potovanje??? Grem v Vietnam, pa me malo skrbi glede sarsa.
Pa hvala!

Kakšna mal bolj konkretna izjava mogoče?

2x sem bil zavarovan s corisom in dvakrat brez problemov dobil denar nazaj. In to v Franciji ko veste kaksni so francozi. Oziroma moram bolj natancno rec. Enkrat sem sam placal in so mi potem vrnili, drugic pa je sel racun direktno na coris v LJ! Kar se mene tice nimam slabih izkusenj. Edino kolikor je pac sama smola poskodbe! Se posebno ce se ti zgodi na enotedenskem smucanju, 2 uro prvi dan – izpahnjena rama!
LP
A

Charly napisal:

>…………. In to v Franciji ko veste kaksni so francozi……….>

In kakšni naj bi po tvojem mnenju bili Francozi?

Zavarovan sem bil pri obeh. Izkušnjo imam pa s Korisom v Turčiji. Turški agent (predstavnik) je moral urediti zdravnika, rešilno vozilo s spremstvom, polet iz vzhoda do Istanbula in polet v Ljubljano. Od momenta, ko je pariška centrala (govorijo tudi srbohrvaško) vzpostavila stik s turško, je vse steklo v nekaj dneh. V Ljubljani so povrnili stroške za prevoze v bolnico s taksijem, brez računa in še druge stroške. Vse stroške v Turčiji je plačeval turški Koris. Po mojem je vse odvisno od države in Korisovega predstavništva v tej državi. Vprašanje kako je v kakšni drugi državi, v Turčiji je OK.
Nomad

Poskodba na smuciscu in ne da bi kdo od resevalcev govoril anglesko…. Nic druga razen francoscine. Se dobro da je bila poskodba tako ocitna, ce ne bi mi lahko kaj druga mobilizirala…. (avstrijci govoriju tudi poklapano ang. – ce ne pa tko znamo mi nemsko….) Pa preden se te sploh dotakne preveri ce si na smuciscu, ker ce si slucajno meter izven oznacb smucisca te kar tam pustijo (v avstriji in italiji ti pomagajo na vsak nacin!). Potem preverijo ce imas sploh karto…. turne smucarje tudi kar tam pustijo…., Nato preverijo ce imas coriss….. Ce ne te samo do ambulante peljejo potem pa ti pod nos dajo najprej papir da ga podpises oziroma da takoj odpres denarnico.. Se dobro da sem vedno imel poskodbe taksne da sem bil pri sebi. Ne znam si predstavljat da imas kaj hujsega….
Vito, je to dovolj ali moram se naprej razlagat? Ne da imam kaj proti njim sam iz mojih izkusenj so “francozi francozi”! Prevec mislijo da so samozadostni in ne j***** zive duse.
A

Jaz sem imel s Corisom zelo pozitivno izkušnjo. V Mehiki mi je zbolel sin (star 2 leti) in so mi vse stroške krili oni na licu mesta. Ko sem pri zdravnici vprašal za račun mi je povedala, da so jo klicali iz Corisa in da bodo račun poravnali v roku 8 dni (pregled pri zdravnici je stal preračunano v tolarje cca 15000 SIT). Ker mi je zdravnica dala napotnico za laboratorij sem ponovno klical na Coris v Mehiki in so prišli iz laboratorija na dom po vzorce, stroške pa je prav tako kril Coris (tudi laboratorijske preiskave so stale cca. 15000 SIT). Povrhu tega so me vmes vsaj 2x ali 3x klicali še iz Ljubljane, če sem uspel vse urediti. Skratka, zelo so se potrudili in zelo sem bil zadovoljen.

Mi smo uveljavljali preko Elvie in tudi ni bilo nobenih problemov.

Kolega se je v Grčiji poškodoval (odprt zlom noge), zavarovan pa pri zavarovalnici Elvia. Na kraju ni plačal nič, vse je krila zavarovalnica. Iz Pariza je prišla medicinska sestra za spremstvo za let do Dunaja, nato pa z reševalnim vozilom do KC Ljubljana, kjer ga je prepustila našim zdravnikom. Vse glede poti so urejali oni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close