Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek čopova

čopova

Pa saj ni nujno, da nosiš brand nove stvari….jaz imam par kosov, ki so
“večni” in v različnih kombinacijah vedno dobro izpadejo…vi zamenjujete
kulturo oblačenja s slepim sledenjem znamkam….to je besno potrošništvo
in ne kultura oblačenja.
Pri nas bejbe navlečejo nase nekaj cunj (ni važno kakšnih, sam da so nove)
in potem nase obesijo še MK torbico in mislijo, da so ohoho…
Pri tem da je mimoidoča babica, ki ji je bilo “šik” privzgojeno od mladega,
veliko lepše urejena od nje….

Zato ker navzven mora bit vse ”idealno” zgleden parček, za 4 stenami pa beda!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ma meni je jasno, da se samska ženska za ven napicajzla, obleče minico in vse to. Ker lovi.
Samo poročena ženska, da gre sama recimo nekam ven, se zrihta. Doma za moža pa se ne zrihta pa naj človek razume, če more.

Ženska mora biti modno napravljena,d a je paša za oči.
Krilo čim krajše. Spodaj tange. Potem se vedno sprašuješ ali bo pokazala tudi fufljico ali ne.
Petke čim višje. Dekolte čim nižji.
Te majčke, ki kažejo popke so fenomenalne.
To, da se kažejo tange in modrci je super moda.
V glavnem prava paša za moške oči.
Ne pa tiste bejbe, ki se zavijejo v hlače in pulover, to so možače.

Sej približno mi je jasno, kaj skela želi povedati, samo zdi se mi, da je mogoče malo preveč kritična vseeno. Tudi jaz si rad kupim kaj lepega za oblečt. Meni se ne zdi nobena skrajnost dobra, niti tisti, ki zagovarjajo “da je vse dobro, samo da te ne zebe”, niti tisti, ki hočejo biti vsako leto oblečeni po zadnji modi. Po moje je najbolje, da ima človek en stil in ga nekako vzdržuje in dopolnjuje.

Sem se pa šele v Skandinaviji zavedel, kako zelo smo v bistvu v Sloveniji obremenjeni z videzom, modo, avti…itd

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

hehehe…MODA je najbolj nepotrebna stvar na svetu….vsi oblikovalci, modeli in razni guruji so največja potrata kisika in surovin na planetu….poleg tega pa še naduti z večvrednostnim kompleksom, ubistvu pa ekskrement družbe…najmanj pomembni

Ja, res, ko greš v Skandinavijo, vidiš točno to o čemer pišeš. Slovenci smo obupno obremenjeni z zunanjim bliščem.
Vemo kakšen standard imajo Norvežani, Švedi in kakega mi.
Samo oni niso obremenjeni z oblekcami (oblačijo se po pameti, ne po modi), niso obremenjeni z avti (avto jim je prevozno sredstvo, ne statusni simbol kot veliko Slovencem). Hiše so bistveno manjše in predvsem bolj praktične kot pri nas. Pri nas pa samo blišč na blišč na zunaj. Notri pa kaj?
Super obleka, super avto, notri pa gnilo.

Meni je pa to prav smešno. Ljudje mislijo, da so nova oblačila nepotrebna in bi najraje drajsali ene gate 40 let. Saj so še tople in udobne. Pa nov avto tudi ni treba kupit, saj stari še vžge. Pa telefon tudi ne, dokler stari še služi namenu. Potem se pa zgražajo, da ni novih delovnih mest. Ja seveda jih ni.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Poznaš samo skrajnosti?
Veš je razlika ali menajš 3 leta star avto, kar je res neumno ali pa, če se voziš z 20letno škatlo, ki se še komaj skupaj drži.
Tudi razlika je ali kupiš kvalitetne hlače in jih nosiš par let ali pa namesto tega kupiš vsako leto nove modne hlače.
Skandinavci ne trošijo tako kot mi in posledično imajo višji standard. Samo niso kot novoletne smrekce oblečeni tako kot eni pri nas. Njihov vozni park je pa podoben našemu. Ker so bogati, se vseeno ne čutijo potrebne kupovat nov in nov avto.
Verjetno so ravno zato bogati, ker ne trošijo tako za brezvez.

Kdo pa pravi, da poročene ne lovijo? Pogledov namreč. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Samo res je tak. Norvežani imajo parkrat višje plače kot pri nas, avte pa slabše. Le zakaj? Se jim ni treba hvalisati pred sosedi z avtom?
Oblečeni so tudi bolj normalno. So bogati, zato jim ni treba samozavesti kazati z modo?

Res ne poznam ljudi, ki bi denar oziroma večje količine le tega, držali v nogavicah. Bolj opažam ogromno nepotrebnega potrošništva in pa ljudi, ki imajo komaj za preživetje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Poznaš samo skrajnosti?
Veš je razlika ali menajš 3 leta star avto, kar je res neumno ali pa, če se voziš z 20letno škatlo, ki se še komaj skupaj drži.
Tudi razlika je ali kupiš kvalitetne hlače in jih nosiš par let ali pa namesto tega kupiš vsako leto nove modne hlače.
Skandinavci ne trošijo tako kot mi in posledično imajo višji standard. Samo niso kot novoletne smrekce oblečeni tako kot eni pri nas. Njihov vozni park je pa podoben našemu. Ker so bogati, se vseeno ne čutijo potrebne kupovat nov in nov avto.
Verjetno so ravno zato bogati, ker ne trošijo tako za brezvez.[/quote]

Če gledaš na vse samo iz ene prespektive, je res neumno. Se strinjam.

Ja Spider, ni kaj za dodati. Tudi pri meni je bolj važno, da človek ima nek svoj stil pri oblačenju.
Sedaj ali je meni to všeč ali ne… preprosto se obrnem stran, če mi ni, ker gre za stvar okusa.
O okusih je pa brez veze razpravljati, ker gre res za čisto subjektivno doživljanje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Najboljši stil imajo najstnice. Minica, črne fukiš pegice, majčka, ki komaj zadrži niple, da ven ne padejo. Modrc se seveda vidi, tangice tudi.
Zraven ga pa z litrce ulivajo. Ena bolj pijana kot druga pa še čik v goflji. V nosu in popku uhan. Šminke na tone.
Kot pocestnice. Stare pa manj kot 20.
Kaj ti nuca vej mejkup in fine cotke, če zaudrajš kot star sod?

Hja, ne le najstnice, tudi kaki 40letnici tako žvižga v glavi, da to počne.

Če je to rešitev kapitalizma, potem upam da čimprej propade 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zato, ker so, takrat ko je potrebno s partnerjem v najbolj idealni obleki.

Stvar je enostavna. Samozavestni se oblačijo kot jim je fajn. Nesamozavestni se pa oblačijo tako, da so všečni sosedom, kolegicam, sodelavcem.

Sej tle zdej poskušamo definirati, kaj je tisto “kot jim je fajn”….
In kaj je komu “fajn”.

Eko pogled na modo, oblačila….

… da se za izdelavo ene bombažne T-majice porabi več kot 2650 l vode, za izdelavo enega para hlač iz jeans-a pa kar 9982 litrov?

Seveda si življenje težko predstavljamo brez tega izredno modnega kosa oblačila a bi bilo smotrno pomisliti na vso vodo, ki je potrebna za izdelavo enih hlač ali majice. Ni nujno biti lastnik 30 kosov jeans hlač ali majic, saj ima skoraj vsak posameznik vsaj dva para ali več oblačil, ki jih lep čas ni oblekel. Hlač po uporabi tudi ni nujno vedno oprati. Kavbojkam in majicam lahko podaljšamo življenjsko dobo tako, da jih komu podarimo, iz njih ustvarimo nov kos oblačila ali dodatek, lahko pa jih tudi recikliramo na različne načine

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Er4KEX2s6osJ:www.lep-planet.si/2012/08/kako-lahko-zmanjsamo-porabo-vode/+&cd=2&hl=sl&ct=clnk&client=firefox-a

Res ne poznam ljudi, ki bi denar oziroma večje količine le tega, držali v nogavicah. Bolj opažam ogromno nepotrebnega potrošništva in pa ljudi, ki imajo komaj za preživetje.[/quote]

Potem mi pa ti povej kje bi ustvaril vsa ta delovna mesta, če je vse “nepotrebno”.

In kaj je komu “fajn”.[/quote]

Meni so fajn pisane, prismuknjene, pikaste, črtaste žabe, puliji z velikimi ovratniki, široke hlače na rob, čevlji na bučko, črtaste, pikaste in karo oblekice, veliki puloverji v kombinaciji s pajkicami, šali in rute, kape s cofi, uf, tega je full, ampak našteto je nekako glavnina mojih omar (poleg vseh črnih in temno sivih kosov, ki so nujni za kombiniranje).

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

In kaj je komu “fajn”.[/quote]

Meni so fajn pisane, prismuknjene, pikaste, črtaste žabe, puliji z velikimi ovratniki, široke hlače na rob, čevlji na bučko, črtaste, pikaste in karo oblekice, veliki puloverji v kombinaciji s pajkicami, šali in rute, kape s cofi, uf, tega je full, ampak našteto je nekako glavnina mojih omar (poleg vseh črnih in temno sivih kosov, ki so nujni za kombiniranje).[/quote]

Torej imaš svoj prepoznavem stil, kar je fajn.

Res ne poznam ljudi, ki bi denar oziroma večje količine le tega, držali v nogavicah. Bolj opažam ogromno nepotrebnega potrošništva in pa ljudi, ki imajo komaj za preživetje.[/quote]

Potem mi pa ti povej kje bi ustvaril vsa ta delovna mesta, če je vse “nepotrebno”.[/quote]
Nimam pojma. S politiko in gospodarstvom se ne ukvarjam, me niti ne zanima, zato ga tudi redko kritiziram oziroma najraje ne debatiram o tem. S tem se naj ukvarjajo tisti, ki so za to plačani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close