čopova
Oblačenje po modi pomeni, da kupiš tista oblačila, ki so modna tisti trenutek, naslednjo sezono pa ne več, ker niso pravi model, ker niso prave barve.
Torej na kratko: če si praktičen nabavljaš oblačila, ki so udobna, ki ti pristojijo in oblačila, ki bodo primerna za več let uporabe. Če si pa nepraktičen pa slediš modi in si vsako leto nabaviš kup oblačil, ki jih naslednjo sezono vržeš v smeti, ker niso več in.[/quote]
Delno je to res….samo da je smisel za oblačenje in poznavanje mode
malo več od tega. Drgač pa ja, oblačenje po modi je eno, praktično
oblačenje je pa nekaj drugega.
Pri nas prevladuje praktično, samo da ne glede na osebno odločitev,
večinoma kar glede na pomanjkanje zanimanja in nepoznavanje…
Oblačenje po modi pomeni, da kupiš tista oblačila, ki so modna tisti trenutek, naslednjo sezono pa ne več, ker niso pravi model, ker niso prave barve.
Torej na kratko: če si praktičen nabavljaš oblačila, ki so udobna, ki ti pristojijo in oblačila, ki bodo primerna za več let uporabe. Če si pa nepraktičen pa slediš modi in si vsako leto nabaviš kup oblačil, ki jih naslednjo sezono vržeš v smeti, ker niso več in.[/quote]
večinoma kar glede na pomanjkanje zanimanja in nepoznavanje…[/quote]
Zakaj se človek ne bi oblačil praktično in udobno?
Če je praktično in udobno tudi modno, potem ok. Drugače mi pa dol visi za modo.
Prav malo me briga, če moda predpisuje 10 cm ali 5 cm petke, jaz bom nosila navadne čevlje brez petk. Veš zakaj? Ker se v njih odlično hodi, ne dobim žuljev, lahko stečem na bus, lahko prehodim tudi par km, če je treba.
Briga me, če so modne majčke, kjer kažeš popek in ledvica. Jaz si bom kupila majico, ki pokriva ledvica in popek.
Briga me, če so moderne tangice, ker jaz si bom kupila udobne spodnjice, ki mi ne lezejo v rit. Pa moda gor ali dol.
večinoma kar glede na pomanjkanje zanimanja in nepoznavanje…[/quote]
Zakaj se človek ne bi oblačil praktično in udobno?
Če je praktično in udobno tudi modno, potem ok. Drugače mi pa dol visi za modo.
Prav malo me briga, če moda predpisuje 10 cm ali 5 cm petke, jaz bom nosila navadne čevlje brez petk. Veš zakaj? Ker se v njih odlično hodi, ne dobim žuljev, lahko stečem na bus, lahko prehodim tudi par km, če je treba.
Briga me, če so modne majčke, kjer kažeš popek in ledvica. Jaz si bom kupila majico, ki pokriva ledvica in popek.
Briga me, če so moderne tangice, ker jaz si bom kupila udobne spodnjice, ki mi ne lezejo v rit. Pa moda gor ali dol.[/quote]
Nič narobe s tem. Jaz delam (sploh zadnjih nekaj let) popolnoma isto.
Samo govorili smo o tem, da Ljubljana ni ravno prestolnica mode, da
se večina ljudi oblači praktično, da pri nas ni te tradicije oziroma navade,
da bi se zanimali za modo.
Jaz se oblačim ZELO praktično, mi je pa lepo kdaj pa kdaj videti koga, ki
se zna oblačiti in je res lepo upedenan….
Kaj imaš proti kmetom? Po mojem se po LJ sprehajajo predvsem blokarji, meščanarji in ne kmetje.
Kavbojke na korenček so moda, kavbojke z ravnimi hlačnicami pa so klasika, ki je udobna. Zato moderni nosijo korenčkaste kavbojke (ko je to v modi). Nemoderni praktiki nosimo pa udobne, klasične kavbojke in nikakor spuščen pas.
Štunfov sploh ne nosim. Niti ne opazujem kake štunfe nosijo druge. Bi pa bila zelo začudena, če bi kak moški nosil štunfe. Aja pa mislim, da večina ženske nosi nekje sive, črne, mogoče rjave štunfe. Bele ne vem, če nosijo.
Sandali pa odvisno od letnega časa. Zdajle jih nosijo tiste, ki želijo biti moderne. Poleti pa je to kar običajno obuvalo. Zelo praktično. Sploh tevike so super sandali.
Najbolj smešna moda so bile tangice. Punce so si to oblačile, zraven pa jokale kako neudobne spodnjice so to. Ampak saj to ni važno. Samo, da so bile po modi napravljene. Pomembno pa je bilo tudi to, da se trikotnik tangic vidi nad hlačami.
Mene so pa vedno učili, da so spodnjice za pod hlače 🙂 potem pa moda drugače pravi.
Tole vaše udrihanje po modi oziroma tistih, ki se oblačijo trendovsko že malo liči na ljubosumje. Kaj vas lahko sicer tako zelo moti? Nekaterim to veliko pomeni in kaj zdaj. Če si pa vi iz različnih razlogov tega ne morete privoščiti, je pa to vaš problem. Sama ne sledim ne vem kako modi, oblečem tisto, kar mi je všeč in mi pristoji. Kar pa seveda ne pomeni, da bi nase navlekla kaj starokopitnega. Ves čas sem tudi v tangicah, tako da vam lahko iz prve roke (ali pa riti, kakor hočete) zagotovim, da niso čisto nič neudobne.
Preberi si kdo je prvi začel žaliti. Zagovorniki mode ali kdo drug?
Če ne bi bilo žaljenja s strani zagovornikov mode, ne bi bilo takega odziva nazaj.
Jaz pa sem dala tangice enkrat gor in sem ugotovila, da je to spet neka modna pogruntavščina, ki je vse prej kot uporabna in jih vrgla v smeti.[/quote]
Ne bom brala nazaj, ker se mi ne ljubi in ker ne vem zakaj je sploh treba žaliti. Nekdo živi za to, da se modno oblači, drugi bo zapravil denar za športne rekvizite, nekdo tretji spet za nekaj tretjega. Stvar osebne odločitve in kakor komu paše, aneda? Tako kot tangice, naprimer.
Preberi si kdo je prvi začel žaliti. Zagovorniki mode ali kdo drug?
Če ne bi bilo žaljenja s strani zagovornikov mode, ne bi bilo takega odziva nazaj.
Jaz pa sem dala tangice enkrat gor in sem ugotovila, da je to spet neka modna pogruntavščina, ki je vse prej kot uporabna in jih vrgla v smeti.[/quote]
Ne bom brala nazaj, ker se mi ne ljubi in ker ne vem zakaj je sploh treba žaliti. Nekdo živi za to, da se modno oblači, drugi bo zapravil denar za športne rekvizite, nekdo tretji spet za nekaj tretjega. Stvar osebne odločitve in kakor komu paše, aneda? Tako kot tangice, naprimer.[/quote]
Potem pa ne sodi, če ne veš zakaj gre.
Če bi vedela zakaj gre, bi tudi vedela, da se je začelo žaljenje s strani modnih zagovornikov.
Ne bom brala nazaj, ker se mi ne ljubi in ker ne vem zakaj je sploh treba žaliti. Nekdo živi za to, da se modno oblači, drugi bo zapravil denar za športne rekvizite, nekdo tretji spet za nekaj tretjega. Stvar osebne odločitve in kakor komu paše, aneda? Tako kot tangice, naprimer.[/quote]
Potem pa ne sodi, če ne veš zakaj gre.
Če bi vedela zakaj gre, bi tudi vedela, da se je začelo žaljenje s strani modnih zagovornikov.[/quote]
Evo, prebrala. Resda na hitro, pa vseeno. Zagovorniki ne-mode smatrajo tiste druge za “afne”.
Še kaj?
Sem bla ja. Ne enkrat. In se strinjam, da je kultura oblačenja pri nas
na popolni nuli. Mode praktično ni, oblačimo se ko holcerji sredi mesta.
Pa kaj.
Pač, rada gledam ljudi, rada opazujem, uživam v tem, ko se mimo mene
vali anonimna množica, rada vidim kaj posebnega, kaj lepega, kaj
originalnega.[/quote]
Tule nekje se je začelo.
Če nečesa ne poznaš, tega ne obvladaš, o tem nimaš pojma, še ni
a priori “brez veze”.
Jaz se enako dobro (pač glede na okoje in priložnost) počutim v hudem
kostimu in visokih petah, (glede na budžet izberem bolj “večne” kose, ampak
kvalitetne) kot se počutim v raztegnjenih kavbojkah in gumijastih škornjih.
Tako, kot se zna modno osveščen moški obleči priložnosti primerno in
se v obleki in kravati ne počuti kot v neudobnem oklepu….”športno oblečen”
pa ni v spodnjem delu trenerke v kateri je belil stanovanje in reklamni
majici od Ore….
Pljuvati vse počez, če o nečen ne veš NIČ, jer res mal bedno, a ni?
Sem bla ja. Ne enkrat. In se strinjam, da je kultura oblačenja pri nas
na popolni nuli. Mode praktično ni, oblačimo se ko holcerji sredi mesta.
Pa kaj.
Pač, rada gledam ljudi, rada opazujem, uživam v tem, ko se mimo mene
vali anonimna množica, rada vidim kaj posebnega, kaj lepega, kaj
originalnega.[/quote]
Tule nekje se je začelo.[/quote]
Ja? Koga točno sem žalila tukaj?
Samo ugotavljam, da se ne oblačimo po modi. Kar je res in kar
skupno ponavljate vsi tukaj…ti še posebej?
Forum je zaprt za komentiranje.