čopova
Tudi jaz dam otrokom izbiro, zakaj si to spregledala?
Samo moja izbira je omejena recimo na 2stvari, kot so tudi sicer izbire v življenju omejene, niso neskončne. To je sporočilo moje vzgoje. Saj naslednji dan bo izbira tudi čkolino in prav je, da otrok zna počakat, ker to da zmoreš sebe obvladat je pomembno v življenju. Še zlasti za dekleta, da ne gre kar s prvim… 😉
The Marshmallow Test
Druga stvar je, da otrok vedno oz praviloma izbere popolnoma nezdravo hrano – sladkor/prazne kalorije, ker sladkor ga potolaži, če je kakorkoli v stresu. Nezavedno izbere sladko. Otrok bo izbral sladkor, čokolado, pomfri…. to pa ni hrana, ki si jo želiš za svojega otroka, razen, če sam nimaš 3čiste o prehrani.
Tudi zato otrok nima kaj izbirat kaj se bo v družini jedlo. Za to sta starša tam, da ga pravilno usmerjata, da pa ni vse tako hitlerjevsko kot trdi Skela mu pustiš izbiro v mejah določenega.
Ker ga imaš rad in mu hočeš dobro!! Ker vzgoja je čas, ko otroka pripraviš na odraslost ne pa iskanje stranpoti za tvoje čustveno ugodje, otrok pa sredstvo, ki ti to omogoča.
Vidiš saj si sama napisala zakaj mama ne more bit mama!!
Ker izbere papka, ker to kar opisuješ ni vredno, da se mu reče dec! Ali ga pa sama naredi za takega, ker drugače pač ne zna edino, to ji je znano in potem ji ne ostane druga kot, da sama prevzame vlogo obeh staršev in vzgoji novi rod papkov in arogantnih/čustveno hladnih žensk.
Tisto kar se je dogajalo pri Hitlerjevih (in se žal pogosto dogaja še danes) pa ni vzgoja. Ne vem od kod tebi ideja, da nasilje enačiš z vzgojo?
Od kod le?……. ccccccc[/quote]
LOL :-))))
Ja itak, da je spet MAMA kriva, ker je izbrala napačnega očeta in seveda
ne dec, ki se mu ne da z otroki ukvarjat :-))
Kako bi lahko bilo drugače.
Aja, seveda le kako, SAMA ga NAREDI za takega….to smo pozabil…
Jah, revčki ste moški res. Kar ne morem verjeti, kakšne vse nevarnosti
prežijo na vas s strani žensk.
Najprej imate lahko že v otroštvu smolo, da imate mamo, ki si drzne
prevzeti očetovo vlogo in postaviti kakšno mejo…in te uniči za vse življenje,
ker ti “pokvari kompas”, s katerim si se rodil in ki določa vlogo mame kot
mehke, nežne in popustljive.
Da ne govorimo o tem, da že v osnovi izbere napačnega očeta….le kako
se ni bolj potrudila in predvidela vnaprej, koliko se bo dalo očetu ukvarjati
z otroci? Mrha lena.
In potem za višek – še iz v osnovi čisto v redu očetov NAREDI papke…si
moreš mislit? Samo da lahko prevzame obe vlogi in sama (popolnoma
napačno) vzgaja…kere furije, sam res.
In pol kljub vsem naporom mam, da bi vas uničile, le nekako odrastete…
in evo….že prežijo na vas horde žensk, da vas uničijo do konca (in
spremenijo v papke, da ne pozabimo)
Sam nečesa ne razumem….če je moški a priori tako zelo uravnotežen in
razumski, avtoritativen in trden…..kako ga pol ženska s tako lahkoto scat
pelje pri vzgoji skupnih otrok?
Uganka.
Daj malo razmisli zakaj bi se poročeni monovci dobivali s samsko mono.[/quote]
Bingo
Samski se nočemo srečevat z bednicami ki cele dneve skačejo po MONu :)[/quote]
😀 Kaj pa obrnjena logika? Kaj pa ta pokaže?
Meni je zdaj po ločitvi dolgčas in je razumljivo zakaj mi je ta portal zanimiv… ti pa si samec, neosvojena trdnjava (filozofije?)… glede na teme, ki sem ji prebral, skoraj vseprisotni MONOVEC.
Bingo
Samski se nočemo srečevat z bednicami ki cele dneve skačejo po MONu :)[/quote]
😀 Kaj pa obrnjena logika? Kaj pa ta pokaže?
Meni je zdaj po ločitvi dolgčas in je razumljivo zakaj mi je ta portal zanimiv… ti pa si samec, neosvojena trdnjava (filozofije?)… glede na teme, ki sem ji prebral, skoraj vseprisotni MONOVEC.[/quote]
Če bi bolje prebral, bi vedel zakaj sem prisoten, zaradi narave mojega dela, imam dostop do interneta pri roki praktično 24/7 in čakanje na končanje operacij bodisi inštalacije, deinštalacije, skeniranja in reševanja takšnih ali drugačnih problemov s tehniko imam čas, da pišem tukaj gor….. Jaz sem samski ker tako želim, tu je razlika ti pa si izbral slabo ali pa te je odjebala, zato si sveže ločen, copatar prve klase, pri meni je obratno, jaz se moram rešit žensk, kje šele da bi jim obljubil večno ljubezen in zvestobo….
Ne, ne, mal tole narobe interpretiraš. Seveda si ženske želite, da bi se očetje bolj ukvarjali z vzgojo in otroci – na način, takrat in toliko kot ve to želite. :-)[/quote]
Ne. Večina bi bla čist hepi s “sploh”.[/quote]
Dejstvo je, da marsikdo “odneha” zaradi ljubega miru (in gre raje v gostilno ali pred TV), ker imajo nekatere ženske željo po stalnem nadzoru kaj, kdaj in kako, morajo stalno nekaj pripominjat in popravljat in nikoli ni nič dovolj dobro.
Ne. Večina bi bla čist hepi s “sploh”.[/quote]
Dejstvo je, da marsikdo “odneha” zaradi ljubega miru (in gre raje v gostilno ali pred TV), ker imajo nekatere ženske željo po stalnem nadzoru kaj, kdaj in kako, morajo stalno nekaj pripominjat in popravljat in nikoli ni nič dovolj dobro.[/quote]
Dejstvo je, da moški ne rabite glih kakšne posebno močne vspodbude,
da greste v gostilno (ali pred tv)…
Dvomim. Potem bi se začela prepirati okrog načina vzgoje, če bi moški vzgajal na svoj način, s katerim se ženska ne bi strinjala.
Kar v večini primerov pomeni le še več konfliktov, če se moški bolj aktivno udeležuje vzgajanja otrok.
Moderna narcistična družba zato ustvarja toliko ločitev in raznih samohranilk.
Dvomim. Potem bi se začela prepirati okrog načina vzgoje, če bi moški vzgajal na svoj način, s katerim se ženska ne bi strinjala.
Kar v večini primerov pomeni le še več konfliktov, če se moški bolj aktivno udeležuje vzgajanja otrok.
Moderna narcistična družba zato ustvarja toliko ločitev in raznih samohranilk.[/quote]
Tako je… baba jamra da jamra, to je ja jasno, ko bi dec vzgajal po svoje in ne po babje bi bil pa spet ogenj v bajti….. skratka ženske bi rade da moški pomagajo ampak tako kot one rečejo v 95%…. samo da ta zadnji del spustijo ko jamrajo kak obi rade da moški sodelujejo.
Dejstvo je, da marsikdo “odneha” zaradi ljubega miru (in gre raje v gostilno ali pred TV), ker imajo nekatere ženske željo po stalnem nadzoru kaj, kdaj in kako, morajo stalno nekaj pripominjat in popravljat in nikoli ni nič dovolj dobro.[/quote]
da greste v gostilno (ali pred tv)…[/quote]
Beg je beg in potem je popolnoma vseeno ali je cilj gostilna ali otroci in gospodinjstvo.
Moderna narcistična družba zato ustvarja toliko ločitev in raznih samohranilk.[/quote]
Seveda je rešitev, da se okrog vzgoje dogovorita. Jaz se strinjam, da
moderni starši veliko preveč kompliicrajo (glede hrane, glede igranja,
glede vsega) – ampak to se vse da zmeniti, predvsem pa ne en drugega
anulirati pred otrokom. Se pravi – če en starš nekaj naredi po svoje, pa
drugemu to ni všeč, se zmenita zvečer, ko gre otrok spat.
Keč je seveda ravno v tem. Dogovor. Če sta zrela, se da zmeniti vse. Če
se pa še za pico naročit ne znata zmenit….je pa kriza, ja.
da greste v gostilno (ali pred tv)…[/quote]
Beg je beg in potem je popolnoma vseeno ali je cilj gostilna ali otroci in gospodinjstvo.[/quote]
Sej vem, da ne boš verjel, ampak meni je ful pasalo, da je ata prevzel
štacuno, jaz sem šla pa ven….
Pa ni bil beg, samo polnjenje baterij.
Beg v gospodinjstvo je pa že precej skrajna oblika :-))) ampak se strinjam,
obstaja. Samo da beg ni rešitev….bežiš, bežiš…prej ali slej te dohiti…
Tile naši vezani monovci so čisto fajn dedci. Kaj pa je narobe, če kako mono povabijo na čvek?
Saj pa menda ne mislite, da so tako neumni, da bi tule pisali o zvestobi, zraven pa prav z monami varali žene?
Bolj sumljivi so mi tisti, ki pišejo z nikom, ki nima niti ene objave tu gor. Ko jih povprašaš o tem pa trdijo,d a nič ne pišejo sem gor. Tisti so meni bolj sumljivi.
Seveda je rešitev, da se okrog vzgoje dogovorita. Jaz se strinjam, da
moderni starši veliko preveč kompliicrajo (glede hrane, glede igranja,
glede vsega) – ampak to se vse da zmeniti, predvsem pa ne en drugega
anulirati pred otrokom. Se pravi – če en starš nekaj naredi po svoje, pa
drugemu to ni všeč, se zmenita zvečer, ko gre otrok spat.
Keč je seveda ravno v tem. Dogovor. Če sta zrela, se da zmeniti vse. Če
se pa še za pico naročit ne znata zmenit….je pa kriza, ja.[/quote]
Ja, če sta zrela, se da vse zmeniti.
Glede na dejstva in realnost, pa je potem bolj malo zrelih ljudi ?
Ja, tako to zgleda v praksi v večini primerov, razen tistih izjem, ki so zreli.
Preveč se komplicira okrog vsega. Ogromno je raznih nasprotujočih si informacij in zato toliko več možnosti za konflikte, ker bi rad vsak uporabil svoj način, ki bi naj bil boljši od drugega.
V bistvu nismo tako zelo uravnoteženi in tudi ve niste nežnejši spol”… lahko bi se zavedale tega ;P[/quote]
Lahko bi se ti zavedal, da sem ti to hotla povedat….[/quote]
Me veseli, da se oba zavedava… veš kako lep par bi midva bila? 😛
Lahko bi se ti zavedal, da sem ti to hotla povedat….[/quote]
Me veseli, da se oba zavedava… veš kako lep par bi midva bila? :P[/quote]
Hahaha, On_ pa Skela? Ni šans… 😉
Forum je zaprt za komentiranje.