Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek čopova

čopova

Ne, Margot ne zagovarja takšne vrste skromnosti. In kar po pravici povem – tudi samooskrbovati se ne želim. Želim početi to kar znam, zaslužiti in ta denar zapraviti za nekaj drugega. Želim si kupovati nova oblačila, čeprav niso povsem dotrajana, želim nov avto, ker vem, da ima ABS in RDS in GBS in ZZS in še vse tisto, kar stara kripa nima. Sploh pa nočem tvegati, da mi na kakšnem ovinku odpade kolo. Želim si potovati, videti svet. Naj zaslužijo trgovci z oblačili in avtomobili, pa še turistične agencije povrhu. Bodo vsaj imeli tudi oni možnost uresničiti vse svoje želje. Naj imam zaradi tega slabo vest?[/quote]

Ob vsem tem se postavlja vprašanje ali so tudi vsi ti trgovci in proizvajalci pripravljeni svoje zaposlene plačevati toliko, da bodo tudi oni lahko bolj poskrbeli za kroženje denarja. Ali je pač za njih dovolj, da poskrbijo le toliko, da malo pokroži samo pri najnujnejših življenjskih stroških.[/quote]
Saj vsi vemo, kakšna je resnica in kaj se skriva pod pretvezo poveličevanja potrošništva in zgovarjanja na nek napredek ali pa na korist naših potomcev. Egoizem in pohlep.
In ravno egoizem in pohlep sta glavna krivca, da našim potomcem zapuščamo en kup dolgov, zastrupljeno okolje in pokvarjeno družbo, kjer vladajo največji pokvarjenci.

Pa če upoštevam pretiravavanje GF in slab poskus poveličevanja sebe ter poniževanja tistih, ki jim potrošništvo ni glavni smisel življenja, kaže na to, da vsa ta obsesija za novitetami in željo po tem, da živimo v skladu z modernimi smernicami, odseva čustveno praznino in ni nobeno zagotovilo za resnično srečo.

Ma ste hecni. Jaz sem recimo dosti atipična in sem kontra ultra potrošništvu
in precej zagovarjam samooskrbo, ohranjanje različnih znanj, ki v tej dobi
izumirajo (vrtnarjenje, ohranjanje starih semen, predelava doma pridelane
hrane, sadjarstvo, šivanje, pletenje, tkanje in podobno)
Pa vseeno rada vidim lepo urejenega človeka..in cenim sposobnost, da se
nekdo zna lepo oblečt.

Se strinjam, naslovna tematika in spraševanje, kako moški zgleda, je primerna za ženske tja do 20-leta. Ker kasneje naj bi bile ženske zrelostno izoblikovane, zato se takšne več ne sprašujejo o modi moškega in zunanji oblačilni estetiki, ampak težo dajejo na življenjsko pomembnejših stvareh: kakšne kvalitete ima moški za skupno sobivanje, gradnja odnosa, zanesljivost in stalnost, družinske vrednote, bo primeren mož, oče itd…[/quote]

In ti misliš, da je to dovolj in zadovoljivo za nek kvaliteten dolgoročen odnos? Morda je – v primeru ko je nadaljevanje vrste človeku edini smisel, da se sploh spusti v neko zvezo. Ko otroci odrastejo ter odidejo in si dobijo svoje partnerje pa čimprej začet težit za vnučke.

Ob takem razmišljanju in če je to vse kar imaš za ponudit, boš lahko kmalu razočaran. :-))

Le kaj je narobe z mojimi kavbojkami, čeprav so spodaj že malo scufane?

Ob vsem tem se postavlja vprašanje ali so tudi vsi ti trgovci in proizvajalci pripravljeni svoje zaposlene plačevati toliko, da bodo tudi oni lahko bolj poskrbeli za kroženje denarja. Ali je pač za njih dovolj, da poskrbijo le toliko, da malo pokroži samo pri najnujnejših življenjskih stroških.[/quote]
Saj vsi vemo, kakšna je resnica in kaj se skriva pod pretvezo poveličevanja potrošništva in zgovarjanja na nek napredek ali pa na korist naših potomcev. Egoizem in pohlep.
In ravno egoizem in pohlep sta glavna krivca, da našim potomcem zapuščamo en kup dolgov, zastrupljeno okolje in pokvarjeno družbo, kjer vladajo največji pokvarjenci.

Pa če upoštevam pretiravavanje GF in slab poskus poveličevanja sebe ter poniževanja tistih, ki jim potrošništvo ni glavni smisel življenja, kaže na to, da vsa ta obsesija za novitetami in željo po tem, da živimo v skladu z modernimi smernicami, odseva čustveno praznino in ni nobeno zagotovilo za resnično srečo.[/quote]

Zagotovo sta GF in Margo ekonomista, to je aksiom v ekonomiji o kroženju kapitala: porabljati, da lahko proizvajaš – kjer se gleda na potrošništvo kot motor tržne ekonomije. Ampak če gledaš na kruh, seveda ne moreš trošiti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Le kaj je narobe z mojimi kavbojkami, čeprav so spodaj že malo scufane?[/quote]

Če so lepega kroja, iz kvalitetnega materiala in predvsem – ti lepo sedejo
na … hm… , nimam čisto nič proti.
Pa če so ostali kosi obleke usklajeni in je celoten vtis dopadljiv 🙂

Le kaj je narobe z mojimi kavbojkami, čeprav so spodaj že malo scufane?[/quote]

Pa če so ostali kosi obleke usklajeni in je celoten vtis dopadljiv :-)[/quote]

Na mojo rit marsikaj paše. Tu imam pa res srečo. :-))

Se strinjam, naslovna tematika in spraševanje, kako moški zgleda, je primerna za ženske tja do 20-leta. Ker kasneje naj bi bile ženske zrelostno izoblikovane, zato se takšne več ne sprašujejo o modi moškega in zunanji oblačilni estetiki, ampak težo dajejo na življenjsko pomembnejših stvareh: kakšne kvalitete ima moški za skupno sobivanje, gradnja odnosa, zanesljivost in stalnost, družinske vrednote, bo primeren mož, oče itd…[/quote]

In ti misliš, da je to dovolj in zadovoljivo za nek kvaliteten dolgoročen odnos? Morda je – v primeru ko je nadaljevanje vrste človeku edini smisel, da se sploh spusti v neko zvezo. Ko otroci odrastejo ter odidejo in si dobijo svoje partnerje pa čimprej začet težit za vnučke.

Ob takem razmišljanju in če je to vse kar imaš za ponudit, boš lahko kmalu razočaran. :-))[/quote]

Zakaj? Pogosto lahko vidiš pare, ki jim je starševstvo tako rekoč “pisano v krvi”. Za takšne so otroci podaljšek polnega partnerskega življenja in družinske sreče, če so le nadomestek, potem bodo kmalu razočarani, da.

Pa če so ostali kosi obleke usklajeni in je celoten vtis dopadljiv :-)[/quote]

Na mojo rit marsikaj paše. Tu imam pa res srečo. :-))[/quote]

No vidiš. Zmaga.

Ob takem razmišljanju in če je to vse kar imaš za ponudit, boš lahko kmalu razočaran. :-))[/quote]

Zakaj? Pogosto lahko vidiš pare, ki jim je starševstvo tako rekoč “pisano v krvi”. Za takšne so otroci podaljšek polnega partnerskega življenja in družinske sreče, če so le nadomestek, potem bodo kmalu razočarani, da.[/quote]

Ti kar veselo čimprej v razmnoževanje. Želim ti, da čimprej najdeš primerno maternico.

PS: ponavadi jim niso otroci noben podaljšek, temveč smisel. Vzemi jim to in se zveza razsuje na kosce, ker brez tega ne znajo skupaj živet.

Ne, Margot ne zagovarja takšne vrste skromnosti. In kar po pravici povem – tudi samooskrbovati se ne želim. Želim početi to kar znam, zaslužiti in ta denar zapraviti za nekaj drugega. Želim si kupovati nova oblačila, čeprav niso povsem dotrajana, želim nov avto, ker vem, da ima ABS in RDS in GBS in ZZS in še vse tisto, kar stara kripa nima. Sploh pa nočem tvegati, da mi na kakšnem ovinku odpade kolo. Želim si potovati, videti svet. Naj zaslužijo trgovci z oblačili in avtomobili, pa še turistične agencije povrhu. Bodo vsaj imeli tudi oni možnost uresničiti vse svoje želje. Naj imam zaradi tega slabo vest?[/quote]

Hja, jaz se zdaj bolj sprašujem koliko bi nam odmerili šele tisti, ki menijo, da je potrata vse, kar je več kot kruh in voda. :)))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ne imet takih želja. Ubogi otroci, nič krivi.

Hja, jaz se zdaj bolj sprašujem koliko bi nam odmerili šele tisti, ki menijo, da je potrata vse, kar je več kot kruh in voda. :)))[/quote]

Tako je to, ko je šparanje postalo nek splošni trend, ko nam največji zagovorniki liberalizma, prostega trga, kapitala in kroženja le-tega dnevno vbijajo v glave, da moramo šparat. Ob enem pa razlog za odpuščanja niso več (niti enkratne) izgube (in da ni kartkoročnih sprmemb na vidiku), temveč premalo ustvarjenega dobička, pri čemer se ga planira vsako leto več

Pa če upoštevam pretiravavanje GF in slab poskus poveličevanja sebe ter poniževanja tistih, ki jim potrošništvo ni glavni smisel življenja, kaže na to, da vsa ta obsesija za novitetami in željo po tem, da živimo v skladu z modernimi smernicami, odseva čustveno praznino in ni nobeno zagotovilo za resnično srečo.[/quote]

Naj najprej povem, da je bila izjava GF res malo …khm, v resnici nimam pojma kaj ti komu privoščiš in česa ne, po pravici povedano me niti ne zanima. Samo je pa res malce nadležno, ker nam ves čas očitaš neko potratnost in vsiljuješ svojo definicijo pravilnega življenja, češ kako smo vsi drugi plehki, egoistični in čustveno prazni.

Kot greh štejem laganje, goljufanje, krajo in še vrsto drugih nečednih dejanj. Svojih “neskromnih” želja, ali pa ambicij pa nikakor ne štejem mednje. Nimam prav nobene slabe vesti, če si želim rdečega seksi perila, udobnega življenja in plastičnih operacij. Sicer slednjih ta trenutek ne potrebujem, želim pa, da so mi na voljo, v primeru, da bi jih potrebovala, kot tudi vse druge novitete, ki jih prinaša življenje. Ne želim se vračati v srednji vek, ne želim se samooskrbovati, mogoče malo, za hobi, ne pa da mi postane to glavna preokupacija mojega življenja. In vsakič, ko mi željo uspe uresničiti, me to kvečjemu čustveno bolj napolni. Verjel ali ne, jaz sem resnično srečna.

Ti kar veselo čimprej v razmnoževanje. Želim ti, da čimprej najdeš primerno maternico.[/quote]

S takšnim ciničnim pristopom do družine kot ga imaš ti, namreč jaz še nisem slišal, da je ženska zgolj “maternica” moškim v razvitem zahodnem svetu, zagotovo ni dobro biti oče in ne mož. 😉

Če si nekdo iskreno želi družino, bodisi moški ali ženska, bo zrl optimistično in ne cinično na življenje.

Mene pa zanima zakaj tisti, ki tako opevate družino, otroke, zakaj jih sami nimate?
Toliko veste kako in kaj mora biti, otrok pa nimate?

Ti kar veselo čimprej v razmnoževanje. Želim ti, da čimprej najdeš primerno maternico.[/quote]

S takšnim ciničnim pristopom do družine kot ga imaš ti, namreč jaz še nisem slišal, da je ženska zgolj “maternica” moškim v razvitem zahodnem svetu, zagotovo ni dobro biti oče in ne mož. 😉

Če si nekdo iskreno želi družino, bodisi moški ali ženska, bo zrl optimistično in ne cinično na življenje.[/quote]

Bolj gre za cinični pristop do iskanja partnerja z namenom ali zaradi namena, pod kar velikokrat spada tudi to.

In zakaj si npr. ti, ki bi bil kao ful idealen vzoren foter, še vedno brez otrok ?

Virtualne partnerke so res super, fajn zgledajo pa to, samo otrok pa mu ne rodijo.

Matkič, relax, če se tako oblačiš, imaš čist kul slog, celo nekako moderen..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz pa tebe on Njega sprašujem, čemu se torej razmnoževati, ob zavedanju, da bodo v prihodnosti večino dela naredili roboti ( to je napisal On_, ki tudi nasprotuje odpiranju novih delovnih mest) in ob zavedanju, da so naravni viri omejeni. Zato, da bodo vaši otroci hodili drug čez drugega za kos kruha?

Ko smo že ravno pri tem, je tudi življenje povprečnega Japonca (sploh mlajšega) kar precej temu primerljivo – ob delovnih mestih in tipičnem kapitalizmu.[/quote]

Ne razumem replike, sej je tudi Kambodža, ki jo dajem za primer, kapitalistična.

Boomči srce, dajva najprej razčistiti zakaj se v prvi vrsti stremi k temu, da se ustvari čim več dobička.
Pa pustiva zdaj postrani tiste tajkune pa to…

Boomči srce, dajva najprej razčistiti zakaj se v prvi vrsti stremi k temu, da se ustvari čim več dobička.
Pa pustiva zdaj postrani tiste tajkune pa to…[/quote]

Mhm, pa še zraven men razložita, kam ves ta dobiček gre, če se
plače manjšajo. delavci odpuščajo, banke propadajo…?
Človk bi si mislil, da če je dobiček, bodo vsi na profitu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close