Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek čopova

čopova

Zaradi takšne miselnosti, da je dovolj le, če imamo razne preprodajalce in trgovce, smo postali vedno večji reveži in smo počasi razprodali državo, ker denar odteka v tujino, živimo pa le še na račun zadolževanja.[/quote]

Veš kaj, zadnjič je moj dedc prišel domov z enim ogromnim šopkom vrtnic. Ko ga je moja mati (ki podobno razmišlja kot ti) videla, je rekla: saj ve, da jo imaš rad. Dovolj bi bila ena. Pa ji je moj dedc prijazno pojasnil, da je denar pošteno zaslužil, zato ga hoče tudi pošteno zapraviti. In hkrati dati možnost cvetličarju, da tudi on nekaj zasluži. Zato, da bo ta lahko spet zapravil denar nekje drugje. Mogoče tudi pri njemu. Tako to gre. Denar mora krožiti. Ti pa razmišljaš, da mora vsak človek živeti skromno. Ne preseravati se vsake dve leti z novim avtomobilom, po drugi strani pa pričakuješ, da te bo Revoz zaposlil (recimo). Drajsal bi ene gate na riti, dokler jim molji ne bi naredili konec in se hkrati jezil, ker tvoja žena, ki je (naprimer) šivilja, ne dobi službe. Uporabljal bi mobitel dokler ta ne bi izdihnil in hkrati bentil, ker tvoj sin ne dobi službe kot inženir. Mislim, pa kaj je z vami folk??

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

O hvala bogu, vsaj eden, ki podobno razmišlja.

Zaradi takšne miselnosti, da je dovolj le, če imamo razne preprodajalce in trgovce, smo postali vedno večji reveži in smo počasi razprodali državo, ker denar odteka v tujino, živimo pa le še na račun zadolževanja.[/quote]

Veš kaj, zadnjič je moj dedc prišel domov z enim ogromnim šopkom vrtnic. Ko ga je moja mati (ki podobno razmišlja kot ti) videla, je rekla: saj ve, da jo imaš rad. Dovolj bi bila ena. Pa ji je moj dedc prijazno pojasnil, da je denar pošteno zaslužil, zato ga hoče tudi pošteno zapraviti. In hkrati dati možnost cvetličarju, da tudi on nekaj zasluži. Zato, da bo ta lahko spet zapravil denar nekje drugje. Mogoče tudi pri njemu. Tako to gre. Denar mora krožiti. Ti pa razmišljaš, da mora vsak človek živeti skromno. Ne preseravati se vsake dve leti z novim avtomobilom, po drugi strani pa pričakuješ, da te bo Revoz zaposlil (recimo). Drajsal bi ene gate na riti, dokler jim molji ne bi naredili konec in se hkrati jezil, ker tvoja žena, ki je (naprimer) šivilja, ne dobi službe. Uporabljal bi mobitel dokler ta ne bi izdihnil in hkrati bentil, ker tvoj sin ne dobi službe kot inženir. Mislim, pa kaj je z vami folk??[/quote]

Torej je kupil eno vrtnico zate ostale pa za cvetličarja? Ena je šla v vazo druge si pa postregla v solati…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Čemu bi ustvarjali nova delovna mesta? Kje se bodo pa tvoji otroci zaposlili?

No se pardoniram ker priletim kot komet, ampak…

On_ ali se ti ne zdi, da bi ravno skladiščenje nekih starih cot lahko bilo povezano z kakšno slabo vestjo in morebiti celo z kakšnimi bolezenskimi znaki? (recimo z motnjo kopičenja)

Nakupovti oblačila radno nekaj krat letno za obnovo garderobe pa res ne moreš takoj proglasiti za bolestno nakupovanje. Če pa nekdo gre vsak dan ali vsak teden v trgovino po kakšen nov del garderobe, je pa že čas za preplah.[/quote][/quote]

Odvisniki od nakupovanja kupujejo stvari, ki jih v bistvu ne potrebujejo, to je ena od vrst manije, ker se s tem tolažijo-čutijo zadovoljstvo ob nakupovanju. Potem imajo slabo vest, ko nakupljeno gledajo doma nakar stvari razšenkajo/vržejo v smeti samo, da se jih znebijo in gredo lahko spet po novih nakupih… Zato današnji potrošniški družbi ni v interesu vzgoja duševno zdravih ljudi. Starše in šolo prepričujejo v to, da otroke ne smemo omejevat, da jim je treba v vsem ugodit…itd in to ugodje si bodo nekoč poustvarili z (nesmiselnimi) nakupi.

Druga skrajnost je kopičenje, ki ga ti omenjaš.
Jaz sem zagovarjal, da se izdelek porabi dokler je še uporaben, da se ga ne zavrže prehitro, ker se s tem obremenjuje okolje. Zamenja se ga, ko ne služi več svojemu namenu, ker bo pri oblekah pomenilo, da se jih zamenja, ko se raztrgajo, ko jih prerastemo, zbledijo,…itd

V prvem delu nimam večjih pripomb, razen tega, da pač ne smatram, da če nekdo nekaj krat letno kupi kakšen kos oblačila ali obutve, da se ga že takoj proglasi za “bolestnega nakupovalca”. Itak sem pa že sam povedal, da če to preide neko normalno mejo in se nakupuje zaradi užitka je pa čas da se ukrepa.

Drugi del pa takole. Če neka normalna oblačila normalne kvalitete ne izrabiš v nekem normalnem času je pa verjetno tudi nekaj narobe. Pomeni, da imaš preveč oblačil, ter pridejo na vrsto le nekaj krat na leto. Seveda ne govorim o kakšni svečani obleki, ki jo daš gor 1x ali 2x na leto. Če imaš takšna oblačila, ki jih redko daš gor za vsakodnevno uporabo, jih seveda ne rabiš. In tudi tistih par krat na leto, ko pridejo na vrsto bi lahko bil brez njih. .-))

Sedaj te bom pa pičil po eni stari debati, pa ne zameri preveč. Vse v debati OK?
Nakup poročne obleke… nakup za enkratno priložnost. OK vem boš rekel, da je ne rabiš kupiti, si jo lahko sposodiš… ampak posel pa vseeno laufa, glede na to, da gre za kar zajeten kupček denarja za obleko, ki se bo nosila le nekaj ur. Mirne duše prištej obleke za krst, birmo, obhajilo…in druge enkratne priložnosti. Tukaj šele jaz vidim razmetavanje denarja za obleke in obremenjevanje okolja z tekstilom.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Veš kaj, zadnjič je moj dedc prišel domov z enim ogromnim šopkom vrtnic. Ko ga je moja mati (ki podobno razmišlja kot ti) videla, je rekla: saj ve, da jo imaš rad. Dovolj bi bila ena. Pa ji je moj dedc prijazno pojasnil, da je denar pošteno zaslužil, zato ga hoče tudi pošteno zapraviti. In hkrati dati možnost cvetličarju, da tudi on nekaj zasluži. Zato, da bo ta lahko spet zapravil denar nekje drugje. Mogoče tudi pri njemu. Tako to gre. Denar mora krožiti. Ti pa razmišljaš, da mora vsak človek živeti skromno. Ne preseravati se vsake dve leti z novim avtomobilom, po drugi strani pa pričakuješ, da te bo Revoz zaposlil (recimo). Drajsal bi ene gate na riti, dokler jim molji ne bi naredili konec in se hkrati jezil, ker tvoja žena, ki je (naprimer) šivilja, ne dobi službe. Uporabljal bi mobitel dokler ta ne bi izdihnil in hkrati bentil, ker tvoj sin ne dobi službe kot inženir. Mislim, pa kaj je z vami folk??[/quote]

Bravo!

Čemu bi ustvarjali nova delovna mesta? Kje se bodo pa tvoji otroci zaposlili?[/quote]

Glede na to kako kaže….. Kdo pa pravi, da se bodo?…. 🙁

Lahko, da bodo skupaj s tvojimi na ulici iskali svoje pravice….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Naši nakupi so predvsem čustvene narave. Do neke meje ni blema, samo kje je (prava) meja?

Bravo![/quote]
Ja lej, ona se je pač lepo obnašala… ne ji bit zdej fovš… 😛

Nisi dojel vsebine, kar je želela dejansko sporočiti.

Naši nakupi so predvsem čustvene narave. Do neke meje ni blema, samo kje je (prava) meja?[/quote]

Hja, kje je prava meja… dobro vprašanje. Verjetno kakor za koga. Verjetno je edina prava meja lastne finančne zmožnosti.
Tisti ki dajo več recimo na modo, bodo nakupovali več oblačil, tisti, ki ne dajo manj oblačil.
Eni bodo kupovali bolj tehnične stvari, drugi hrano, tretji zabavo… pač kakor komu paše.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Tebi se zdi, da jo vedno dojameš? 😉

https://www.youtube.com/watch?v=AuhHUzgsTBU

To sem jaz napisal.
Margot ne zagovarja tega, da bi naj bili skromni pri svojih oblačilih in ostalih materialnih stvareh in to opravičuje s tem, da večja potrošnja s sabo prinese omenjena delovna mesta. To je sicer res, so pa ta delovna mesta v primerjavi s samo škodo, ki jo povzročamo z nakupovanjem tuje robe, neprimerljiva.
Računica je vedno slabša za nas, ker preveč denarja gre v tujino.[/quote]

Ne, Margot ne zagovarja takšne vrste skromnosti. In kar po pravici povem – tudi samooskrbovati se ne želim. Želim početi to kar znam, zaslužiti in ta denar zapraviti za nekaj drugega. Želim si kupovati nova oblačila, čeprav niso povsem dotrajana, želim nov avto, ker vem, da ima ABS in RDS in GBS in ZZS in še vse tisto, kar stara kripa nima. Sploh pa nočem tvegati, da mi na kakšnem ovinku odpade kolo. Želim si potovati, videti svet. Naj zaslužijo trgovci z oblačili in avtomobili, pa še turistične agencije povrhu. Bodo vsaj imeli tudi oni možnost uresničiti vse svoje želje. Naj imam zaradi tega slabo vest?

A so sploh kakega že posneli? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Torej, hočejo lepo prihodnost za svoje otroke, obenem pa zagovarjajo, da svet ne rabi razvoja, delovnih mest…razume kdo to zmešnjavo? Zakaj potem delanje otrok, se človek logično vpraša, da bodo živeli v kartonastih škatlah, kot kakšni reveži v Kambodži?…In ker se očitno zavedate, da so viri omejeni, mi je še manj jasno, zakaj zagovarjate razmnoževanje…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Razmnoževalci v pravem pomenu besede še otrokom odrekajo. Če sebi ne privoščiš, boš težko tudi drugemu. Zato pride do odsotnosti vesti.

Zdaj samo še čakam, da uleti kak model in pove, da se je treba še vsako jutro prebičati. Malo potrpinčiti. Tako, za vsak slučaj, da si ne bi začeli domišljati, da lahko življenje tudi uživamo.

Zdaj samo še čakam, da uleti kak model in pove, da se je treba še vsako jutro prebičati. Malo potrpinčiti. Tako, za vsak slučaj, da si ne bi začeli domišljati, da lahko življenje tudi uživamo.[/quote]

Najbrž ti ljudje tudi svojih otrok nimajo prijavljenih na malici, kosilu v vrtcih in šolah. Ne ne, to imajo, ker jih država časti. Pri vsem ostalem se je potrebno odrekati, trgati od ust, ker edino ta pot je prava in buh ne daj podpreti potrošništva, ker gate lahko nosiš tudi 20 let (ena in iste, najbrž jih obračajo al kako). Tako da si njihova jutra predstavljam bolj v smislu, da se vsi postrojijo in ponovno povedo, česa NE smejo.

Zdaj samo še čakam, da uleti kak model in pove, da se je treba še vsako jutro prebičati. Malo potrpinčiti. Tako, za vsak slučaj, da si ne bi začeli domišljati, da lahko življenje tudi uživamo.[/quote]

Pa saj nam napovedujejo kalifat, prav nam je, kaj smo (bile) pa preglasne… 😉

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ko smo že ravno pri tem, je tudi življenje povprečnega Japonca (sploh mlajšega) kar precej temu primerljivo – ob delovnih mestih in tipičnem kapitalizmu.

To sem jaz napisal.
Margot ne zagovarja tega, da bi naj bili skromni pri svojih oblačilih in ostalih materialnih stvareh in to opravičuje s tem, da večja potrošnja s sabo prinese omenjena delovna mesta. To je sicer res, so pa ta delovna mesta v primerjavi s samo škodo, ki jo povzročamo z nakupovanjem tuje robe, neprimerljiva.
Računica je vedno slabša za nas, ker preveč denarja gre v tujino.[/quote]

Ne, Margot ne zagovarja takšne vrste skromnosti. In kar po pravici povem – tudi samooskrbovati se ne želim. Želim početi to kar znam, zaslužiti in ta denar zapraviti za nekaj drugega. Želim si kupovati nova oblačila, čeprav niso povsem dotrajana, želim nov avto, ker vem, da ima ABS in RDS in GBS in ZZS in še vse tisto, kar stara kripa nima. Sploh pa nočem tvegati, da mi na kakšnem ovinku odpade kolo. Želim si potovati, videti svet. Naj zaslužijo trgovci z oblačili in avtomobili, pa še turistične agencije povrhu. Bodo vsaj imeli tudi oni možnost uresničiti vse svoje želje. Naj imam zaradi tega slabo vest?[/quote]

Ob vsem tem se postavlja vprašanje ali so tudi vsi ti trgovci in proizvajalci pripravljeni svoje zaposlene plačevati toliko, da bodo tudi oni lahko bolj poskrbeli za kroženje denarja. Ali je pač za njih dovolj, da poskrbijo le toliko, da malo pokroži samo pri najnujnejših življenjskih stroških.

Matkič, dober stil oblačenja imaš.

” Če bi obstajala Nobelova nagrada za šoping, bi ženska vedela, kje jo kupiti.” :-))

Tale tema je pač lepo pokazala bistveno razliko med moškimi in ženskami. Ženske so veliko večji potrošniki od moških, ter s samim tem dobre za svetovno ekonomijo.

Sedaj pa slaba stran… ženske, ni se vam več treba več čuditi, zakaj med moškimi velja nekako dokaj zakoreninjeno prepričanje, da ste ženske relativno mahnjene na denar. Namreč za potrošništvo potrebuješ le eno stvar… denar. :-))
Blago tistim ženskam, ki si lahko vse, kar si zaželijo privoščijo iz svojih prihodkov.

Smokie – For Few Dollars More

Ostale pa… no ja saj vem, samske iščejo lepe, poštene, prijazne, ljubeznive… ali pa jim je le visoko v (tajnih) prioritetah pri bodočih partnerjih šelestenje bankovcev?

Saj vem, da niste takšne noooo. :-)))

Tele debate o hudih tipih so malo tako.
Meni to da vedeti, da vam je, babnicam, dosti do tega, da je tip samozavesten, lep, poskrbi za to, da je lepo oblečen, skratka že malo narcisoiden…
Meni te reči nikdar niso pomenile veliko v živlenju, ker sem se raje ukvarjal z ljudmi, dejavnostmi in rečmi (v tem vrstnem redu), ki so mi nekaj v življenju pomenili/pomenile.
Skoraj nikoli se nisem oziral za drugimi ženskami in taki “babji klubi”, zbrani okoli mizice s kavico so mi bili petintrideseta skrb…
No, danes, ko sem 40+ pa malo pogledam kaj jem in kako izgledam, še vedno pa bom po vaših standardih “ne hud tip”, skratka povprečen.
Me pa res zanima, kaj je v glavah takih “hudih tipov” in kaj v glavah žensk, ki padajo na take tipe…

Se strinjam, naslovna tematika in spraševanje, kako moški zgleda, je primerna za ženske tja do 20-leta. Ker kasneje naj bi bile ženske zrelostno izoblikovane, zato se takšne več ne sprašujejo o modi moškega in zunanji oblačilni estetiki, ampak težo dajejo na življenjsko pomembnejših stvareh: kakšne kvalitete ima moški za skupno sobivanje, gradnja odnosa, zanesljivost in stalnost, družinske vrednote, bo primeren mož, oče itd…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close