cookis
Mene zanima če je tale recept pravilno napisan???
350 naribane jedilne čokolade (jaz jo kar v multipraktiku zmeljem…)
1 vanilijev sladkor
Vse sestavine zmešaš (v multipraktiku), testo pustiš stat nahladnem ca. 1/2 ure, oblikuješ kroglice (za oreh velike) – na originalnem receptu piše, da kroglice premažeš z beljakov. Pečeš na peki-papirju 20 min na 130oC
Na izgled so bili super in sem se že veselila kako so dobri, vendar ko smo jih probali – groza. PRESLADKO nenormalno presladko, tako da tudi za jest niso bili. Doma imam kar nekaj sladkosnedov, vendar tudi njim je bilo presladko (kljub temu, da sem dala notri manj sladkorja kot piše) tako da so na koncu pristali v smeteh.
Ne vem, mogoče je napaka v receptu morda sem jaz kaj narobe naredila ali pa nekateri dejansko jeste tako sladko hrano???????????
Mislim, da je po tem receptu Avema naredila cookije, ki so jih po srečanju vsi hvalili. Tako da bo recept kar pravi.
Jaz pa sem, ker se nekaj trudim hujšati, zmanjšala količino sladkorja na 150 g in izpustila čokolado. Rezultat je bil verjetno kar precej drugačen od izvirnih cookijev, je bilo pa vseeno zelo dobro. Tako, da sem jih pojedla skoraj cel pladenj in dieto prestavila na naslednji dan :).
Da, to je pravi recept… So pa ti keksi originalno res zelo sladki – je tudi mišljeno tako. To pa zato, ker manj sladke verzije teh keksov takoj zmanjka ;). Kot opozorilo: enako sladki (menda še bolj – no vsaj občuti se tako) so tudi florentinčki (če se boš odločila te delat)… Je pa tudi res, da vedno pripišem, če je kakšna sladica pregrešno sladka (dobra 😉 ).
In še ena logika razmišljanja… Če poješ dva takšna keksa, imaš dovolj sladkorja in nehaš jesti. Če je keks manj sladek, jih lahko poješ več – po mojih izkušnjah kar pol pladnja :)))). Torej v bistvu pri tistih dveh keksih zaužiješ (suma sumarum) skupaj manj sladkorja, kot pa če jih poješ deset, narejenih s polovico sladkorja…
Forum je zaprt za komentiranje.