Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ČOKOLADNI VLITKI

ČOKOLADNI VLITKI

Zivjo!

Za medenjake sem jaz sprasevala ze prejsnji teden in dobila kup receptov:

Za susenje jabolk v bloku ti pa lahko povem, kako jih susi moj ati: nareze jih na tanke krhlje in jih da na resetko na radiatorju (nasi radiatorji imajo na vrhu resetko). Posusijo se v 2-3 dneh. Prej, ko nismo imeli resetke na radiatorju, jih je pa kar nanizal na vrvico in obesil na radiator, pa je tudi delovalo.

Lp,
Ursa.

Helou Mina, moram povedat, da sem jaz “kupevne” glinene lonce krasila kar z Das maso, ki se posuši na zraku. Ti pa verjetno tale moj odovor nič ne pomaga, ker takih loncev po moje tudi ne moreš dat v pečico :((. Zgleda pa vseeno hudo dobro.
LP
D.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ej Mina, si me kar navdušila s tem sušilcem suhega sadja. Videla sem ga že kako izgleda … a je to drago? Kaj še lahko počneš z njim? Res ne poznam zadeve … joj sploh ne vem kaj bi prej, tako zelo si tudi želim mini namizni šivalni stroj … pa mika me kaj izdelat s statvami – tkanje, da o glini sploh ne govorim, sem se hotela vpisat v ene tečaj, pa je bila cena tečaja 30.000 sit, pa sploh ne veliko ur in dve te mizi za izdelovanje glinenih posod … udeležencev pa več kot 15 – sem se kar odločila, da odpade in da gledalec ne bom, ker me preveč srbijo prsti … no zdaj pa sem že od sušilca za sadje odjadrala k glini … te moje misli so nemogoče … na vse strani bežijo, kot skupina otrok, ki se igra na igrišču … na vse strani razkropljeni …

Medvedek Pu

Jaz sem sla pa vceraj v mesto malo po nakupih in je tu v trgovinah ze vse praznicno, prodajajo okraske in svecke in adventne lucke za na okno in vse zivo drugo za advent. So me kar prsti zaceli srbet, da bi jaz zacela spet kaj ustvarjat za praznike, pa pect in pacat in sploh… Pa ne vem, kako bo letos s casom, ker imam ful za studirat, za faks in za svedscino… Ma ja, bom ze morala najt cas za kaj takega, to je od vsega decembra najboljsa stvar. 🙂

Ja, tudi meni misli pogosto bežijo in ponavadi posledično tudi besede. Včasih doma 5 minut govorim, da se vse skup drži, potem pa mož pogleda od računalnika in milo reče”A si kej rekla ljubica?” Joj.
Že iz tvojih drugih postov sem (vsaj mislim) dojela, da se obdarujete z doma narejenimi izdelki, morda bi pa tokrat lahko Miklavž malo pohitel in prinesel nekaj iz trgovine, da bi mu lahko ti potem kasneje (in še več let) pomagala?
Zadeva ni poceni, to je res, mislim, da je v Merkurju okoli 22.000sit, drugje ne vem, je pa to investicija za naprej.
Moram ti povedati, da ti kar zavidam tvojo ustvarjalnost. Sama sem bolj levoroka na obeh straneh, edino skuham menda še kar:)). Tudi to je nekaj.
Lotevam se pa tudi drugih stvari in ko se nam zatakne, priskoči mož na pomoč – ima več potrpežljivosti za te stvari.

Tudi tebi hvala, sonse rumeno za odgovor. tudi, če ideje ne morem uporabiti, se razveselim vsakega posta. Se mi zdi, kot bi si ukradla minutko (pa še eno, pa še eno) za klepet s prijateljicami.

Mina hvala za vse povedano in veš kaj meni so (bom sedaj uporabila tvoj izraz, jaz tako na to ne gledam) ravno takšni levoroki izdelki – darila najdražji … jaz bi pa marsikomu izmed vas tu gori lahko ful ful zavidala dišave v kuhinji in izvirnost idej za kuhanje … zdaj pa še en šepet na uho, odkar imamo novo kuhinjo in pomivalni stroj RAJE kuham, z enim posebnim veseljem in energijo, da o skupnem “packanju” z otroci sploh ne govorim … izgleda so tudi pomočniki pomembni ha, ha … mogoče pa je ta sušilec sadja v tujini ceneje … bom stopila v akcijo … hvala …

MP

Hej,malo predaha ne skodi,saj je danes moj dan in obiski pridejo sele ob sestih.

Mina,v delavnici sem tiste okraske samo narisala in se mentor je pomagal,da so res zgledali kot hlebcki in piskotki(sencenje,pa svetle barve)
Nic lepila.Si predstavljas,tako kot so okrasene sklede.

Medo,jaz imam biosusilnik in pride vedno prav,toda imam tudi sadovnjak in sadja dovolj,ce ni take suse kot letos. Ce bi pa morala vse kupovati,bi prislo zelo drago.Za svoje sadje vem,da ni skropljeno,za kupljeno pa ne.
Se torej vedno vrtimo v krogu. Ce bi susila krhlje iz kupljenih jabolk,se skoraj ne splaca,ker je kar draga investicija. V mojem primeru,ko susim od visenj,marelic,breskev,hrusk,jabolk,ki niso skropljena in zato vsa popadajo do gob in zelisc,kar naprej laufa. No agrume imam pa raje socne kot posusene. Lep pozdrav obema Babi

Babi, tudi mi imamo nekaj svojega sadnega drevja, sicer je še mlado, ampak vsako leto nas bolj razveseli in obdari … tudi mi ga ne škropimo … mogoče pa napišem pismo Božičku za ta sušilec, pridna sem bila vse leto … hmmm bom danes zvečer kar našemu Božičku povedala kaj si želim in da mi lahko darilo prinese prej … ha, ha … me zelo mika … agrume pa imam tudi jaz raje sveže … lep preostanek dneva ti želim in praznovanje ter lepo nočko …

Medi

Jep – vlitki so mi uspeli. In vas zanima, kako?!
Stopila sem navadno in jedilno čokolado v razmerju 2:1 (2 dela mlečne in en del jedilne), brez dodatka masla ali olja. Modelčke namastila z oljem, napolnila s čokolado in dala v zmrzovalnik, da so skoraj zamrznile. Obrnila silikonske modele naokoli, rahlo izstisnila – in tule so.

P.S.
Morda bom naslednjič poskucila celo brez olje – pa naknadno sporočim.

Super, čestitam!

Pa ni čokolada nič sivkasta? Koliko časa si pustila v zamrzovalniku?

Čokolada se najlepše vlije, če jo raztopiš nad soparo..brez dodatkov. Potem jo enostavno vliješ v modelčke – tudi brez olja ali masla, potem pa nekam, da se strdijo… Lahko hladilnik ali zamrzovalnik.
Od modelčka se ločijo zelo lepo, samo z nožkom odrežeš odvečne dele ob straneh.
Jaz sem tudi že poskušala z dodajanjem masla ali vode, pa se mi čokolada ni nikoli strdila.

Velika hvala “sosedi iz drugega foruma”. Uporabila sem razmerje, ki ga je napisala in čokoladke so super! Modelčkov niti z oljem nisem namazala, sem pa jih prej namočila z vodo, da so bili malo namočeni (no, saj je plastika, pa vseeno).

Lp, Asja

…definitivno bom letos še enkrat poskusila. Milka in jedilna čokolada sta že v omari in čakata na pretopitev… :))

me veseli, da sem ti pomagala. Sem šele zdaj videla, da si me zadnjič spraševala po barvi čokolade. Res je ratala rahlo sivkasta, vseeno pa sem bila vesela, saj sta bila moja mulčka prav vesela tistih čokoladnih lunic in sončkov.
Se pravi, da tudi olja ni treba? Vidiš, se pa le učimo ena od druge.
Pa lep dan še naprej.

P.S.
Naslednjič bom v rahlo strjeno čokolado dala še zlate vrvice, da jih bom lahko obesila na drevešček. To bo veselja! :-)))

Zakaj je čokolada, v obliki ulitka?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close