Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladni preliv

Čokoladni preliv

Hej, punce!

Včeraj sem si malo uredila zvezek z recepti. Saj veste, 500 listkov z recepti, izrezki iz revij,…
Pa sem ugotovila, da imam zapisane 4 verzije za čokoladni preliv za peciva. Sicer ga delam redko, se mi zdi, da mora pecivo obdržat svoj okus, ne pa, da bo vse, kar pride iz pečice, čokoladno. Ko pa sem ga zvečer hotela naredit, se nisem mogla odločit, po kateri varianti naj ga delam. Prosim za nasvete, seveda preizkušene. Imam še v spominu, da mi včasih ni uspel, kot bi bilo treba. Pri rezanju se mi je čokolada lomila, če se ne motim.
Hvala in prijazen jesenski pozdrav vsem
deka

Menda ima zdaj Gorenjka čokolado za čokoladni preliv, kjer ne dodajaš ničesar, le stopiš jo. Sicer pa naj bi se čokolado redčilo z oljem in ne margarino ali maslom, ker le ta vsebujeta vodo. Toliko jaz vem o tem, vem pa, da se mi čokolada vedno malo lomi, če je sladica v hladilniku.
Deka, sem pa ravno malo prej gledala tvoj predlog pri skutini torti z After Eight, kjer pišeš, da za podlago spečeš čokoladni biskvit. Pa potem to torto ravno tako pečeš eno uro in kaj se v tem primeru zgodi z biskvitom… se ne zapeče preveč?
Pozdravček!

Vladka

Vladka, jaz sem pekla posebej biskvit in posebej skutno maso. Zlepila skupaj s pogreto, razredčeno marelično marmelado. Okus marmelade se ni čutil.
Mogoče bi pa šlo tudi tako, da bi najprej na pol spekla čok. biskvit, dodala skutno maso in pekla povsem zgoraj na malce nižji temperaturi. Pokrila bi z alu-folijo. Tega še nisem preverila. Ko bom, poročam.
S čim se pa ti poklicno ukvarjaš tam daleč ( se mi je hotelo zapisat “tam daleč od doma” – a dom je vendar tam, kjer se dobro počutimo, a ne?)
Hvala za nasvet in
lep pozdrav
deka

Dober dan želim.
Jaz imam za čokoladni preliv recept:
100 g jedilne čokolade
1 dl sladke smetane.
Po izkušnjah bi rekla, da je tale še najboljši, mogoče dam malo manj smetane, da ni preredko. Preliv se nikoli ne strdi toliko, da bi se lomil (lepo se ga reže), pa še tistih grdih sivih lis ni, ki so se pojavljale vedno, ko sem delala preliv z maslom ali margarino.
LP
Damjana

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Deka, s čim se jaz ukvarjam tu daleč od doma, saj je kar prav, se zagotovo vrnemo v rodno Slovenijo 🙂 Jaz sem doma in se ukvarjam z otroci, sicer pa smo odšli v tujino, ker se je možu tu ponudila služba…
Kako bom naredila to torto, pa še ne vem. Malo me je strah, ker tudi ta skuta tu ni prava in morda torta sploh ne bo tako okusna, kot bi morala biti. Tudi Jamie-jeve še nisem preizkusila, pa sem kupila Malterers-e, pa smo jih prej pojedli, ker je mož ugotovil, da sem jih tako in tako kupila premalo za torto 🙂
Še pozdravček in lep dan vsem!

Vladka

Še zmeraj prisega na jedilno čokolado, ki ji dodaš malo sladkorja v prahu in jo “razredčiš” z oljem – tako mešanico segrevam kar v pečici na nekje 60-80oC. Čokolada se mi potem ne lomi. Peciva s čokoladnim prelivom se pa tako najlepše reže z nožem, ki ga sproti “namakaš” v vročo vodo…

Lp, mishika

Hej,jaz bom verjetno spet mimo udarila;sem ze povedala,da cok.preliva nimam rada(zame je nekako industrijsko).Ne kompliciram in do sedaj vsi pohvalili.Dobro cokoladno kremo,ki jo dam v torto,imam dovolj tudi za okrasitev zgornje ploskve in oboda.Lepo se primerno strdi in reze;okus zelo dober.Tudi dekorira se lepo. Verjetno bom tako nadaljevala.
Sicer nas je g.Stane malo ze okaral;ste prebrale?
Danes imam vrocino.Kaj se bo izcimilo,se ni jasno! Lp Babi

Babi, lepo čajčeke pit pa limonade z medom, veliko sadja in ogromno počivat – kuhalnico bo ta čas že kdo drug v roke vzel ;).

Da, da… smo bile okregane… Samo še vedno vztrajam pri tem, da tu in tam kaj zelo sladkega manj škodi, kot če bi jedel manj sladke stvari vsak dan oz. zelo pogosto. Raje pojem en zelo sladek domač keks, kot cel paket manj sladkih kupljenih…

Sicer pa: od daljne sorodnice, ki ima tudi diabetis, jih vsakič poslušam: jej, ljubo dete, dokler lahko, jej, kar ti srce poželi – jaz bi tudi z užitkom kaj takega pojedla… In takrat se zamislim…

Lp, mishika

Punce, kot vedno ste na mestu. Hvala za pomoč, Babi ti pa hitro v posteljo: spij liter čaja, vzemi 1 aspirin, se pokrij in boš zagotovo zakuhala. To je moj preverjen recept. Sicer pa, mar ti lahko povem kaj novega? V petek pa vem, da boš spet blestela. Tako luštna si na fotkah.
LP
deka

de mi čokoladoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo pm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close