Čokoladni liker
Pozdravljeni!
Mene pa zanima koliko časa zdrži čokoladni liker (iz pudinga, ruma…), seveda če ga prej ne popijemo;)) Verjetno mora stati na hladnem…A ga je potrebno natočiti v steklenice še vročega ali lahko vlijemo mrzlega…?Kako zapreti steklenico…?
Zanima me še kje se dobijo kakšne lepe steklenice za likerje…
LP
Andraz
Andraz,
jaz ze zdaj zbiram majhne steklenicke po lokalih (Fructal ima take lepe modre) od sokov – navadno jih mecejo stran. Zadnjic sem jih v City Parku v slascicarni pri igriscu dobila celo vrecko. Malo jih bom poslikala, napolnila z likerjem… in voila, zadeva opravljena.
Po moje zdrži tak liker vsaj pol leta, če ga hraniš na hladnem in temnem… To je seveda samo ugibanje…
Jaz ga napolnim v steklenice še toplega (ne ravno vrelega), potem pa pač zamašek gor.
Pri nas so trgovinice, kjer lahko kupiš stekleničke posebnih oblik. Drugače pa mislim, da se splača zapeljat do kakšne steklarne, kjer v njihovi industrijski prodajalni dobiš po zmerni ceni razne steklene izdelke (menda tudi stekleničke – bi se splačalo prej vprašat: poskusi na forumu Skrinjica idej).
Lp, mishika
Res je Mishika, imam polno receptov, samo nikjer pa nisem našel podatka koliko časa tak liker “zdrži”…
Mishika, a poznaš kakšno trgovinico s stekleničkami?A potem misliš da lahko liker že sedaj naredim, ko imam ravno čas in bo zdržal do novega leta (potem ga bo verjetno hitro zmanjkalo;)) )?
Hvala za odgovore in
lp
Andraz
Uh, brez težav ga narediš že zdaj… Na stekleničke pa obesi listek, na katerem piše, da je potrebno liker pred “uporabo” pretrest, ker se ponavadi naredi temna usedlina (puding? kakav?). Lahko pa napišeš tudi, da je uporabno do takrat in takrat (po moje res vsaj pol leta).
Stekleničke sem v Mb videla nad Obijem, tam je (bila) mala trgovinica, kjer prodajajo razne spominke in podobne zadeve (ampak že dolgo me ni bilo tam, da je niso kje vmes že zaprli? ne vem…). Ne vem pa, če jih tudi v Vemi (tudi v Mb nad Obijem) ne bi dobil – imajo vsega vraga…
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.