Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladni lešnikov namaz – kaj naj ….

čokoladni lešnikov namaz – kaj naj ….

pozdravljeni,

po dolgem, dolgem času se oglašam s prošnjo za nasvet.

V dar sem dobila 5 kg čokoladnega namaza (podobnega kot nutella, evrokrem..)
Kako naj ga čimprej uporabim, kako naj hranim posodo, ko je enkrat odprta?
(Mi pečemo le palačinke, pa še to največ 1x do 2x tedensko). Kako pa vi uporabljate to reč??? Imate kakšen uporaben recept ali predlog.

Pozdravček

Meni so bile všeč Mozartove kroglice, lahko porabiš veliko namaza:

lp

Zdravo!
Pri nas gre to v promet na način: žlico v roke in “gas”. Potem pa jedo le sredino vsebine, na robu pa še ostane. In jaz, naivnica, mislim, da je kozarec še poln.
Sicer pa mislim, da imajo ti namazi kar dolgi rok trajanja in ni bojazni. Ko smo šli lani na Gorenjsko, smo v akciji kupili ravno tako 5 kg namaza, ga kuhali po soncu 1 teden, pa je bil še čisto ok.

LP

Ja Tinkarca. In potem rečejo :mama, nutele ni več, v omari pa tri “polne” vaze.
Jaz to porabim tudi za tisti “kruh malo drugače” ali marjetico. Namesto kisle smetane ga namažem z nutelo in… Ha. Jutri je petek in moja hči pravi, da ji to v petkih pripada za zajtrk. Potem nese v šolo in skupaj s kolegicami pojejo. Že po poti jo ena ovohova, če kaj diši po toplem kruhu. Jaz pa moram vstat zgodaj.

Hej!
Se moj nasvet: ker vnuk vcasih cele vsebine ne poje, spravim kar v zamrzovalnik( za vsak slucaj, sicer je rok trajanja res dolg). Ti lahko das v manjse steklene zaprte kozarcke in v hladilnik ali zamrzovalnik. Potem bos brez skrbi:) Lp

Pozdravljena!

ravno zdaj decembra ga gre pri meni veliko v orehke,drugače čez leto pa v palačinke ali pa kar na žlico(ko cukr pade na minimum).

LP
DoJa

Tale torta je zelo užitna :o)
Sicer ne bo Nuttela, a mislim, da bi morala biti ravno tako dobra…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moja draga taščica naredi perfektno in zelo enostavno torto, ki jo obožujemo.
SESTAVINE
Svetlo testo:
8 jajc
8 žlic sladkorja
8 žlic moke
1 vanili sladkor
malo limonine lupinic

Temno testo :
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke
1 vanili sladkor
malo čokoladnega praha

Pripraviti testo kot za biskvit (mešaš rumenjake in sladkor, nato moka in nato trdo stepen sneg)

KREMA
1 nutela ca 250 gr
1 maslo
malo čokolade v prahu
10 žlic mletih lešnikov

Lešnike popariš z vrelim mlekom, dodaš ostale sestavine in zmešaš. Sama sladkor ne dajam, ker je nutela že sladka.

Testo pečeš ca 30 min na 180 st. Vsako posebaj. Ko je ohlajeno ga pšrerežem na dva dela, vsako plast poškropim z rumom in namažem s kremo. Zložim plasti tako, da sta svetli plasti testa spodaj in na vrhu, temna pa na sredini,

Torto premažeš s čokoladno glazuro.
GLAZURA
20 dag čokolade
20 dag masla
Na majhnem ognju raztopiiš in pustiš, da se ohladi. Glazura mora biti mlačna, ker je potem bolj kompaktna. Torto daš na rešetko in jo preliješ z glazuro, pustiš, da se dobro odcedi in nato (čez ca 1 uro) prestaviš na velik krožnik ali okrogli pladenj za toro.

LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close