Čokoladni kostanji in polnjen kruh
Čokoladni kostanji
30 dag kostanjevega pireja
15 dag mletih petit keksov
6 dag masla
6 dag sladkorja
1 vanili sladkor, rum
čokoladna glazura
Maslo s sladkorjem in vanilijem zmiksamo, dodamo kostanjev piree ter kekse in rum po okusu. Iz mase oblikujemo kostanje, jih damo malo v hladilnik, nato pa namočimo v čokoladno glazuro tre damo v hladilnik, da se strdijo.
Polnjen kruh
1 štruca francoskega kruha
sredica 1/2 belega kruha
500 g skute
100 g naribanega sira (ementalec, gauda, ..)
1 vrečka majoneze
1- 2 srednje veliki sesekljani kisli kumarici
1 sesekljan file rdeče vložene pečene, kisle paprike
sol, poper
1 – 2 žlici kisle smetane (po potrebi)
Francosko štruco narežemo na 3 dele, ki jih previdno izdolbemo , sredico pa prihranimo. Skuto zmešamo s sirom, kumaricami, papriko, sirom, soljo in poprom. Dodamo nadrobljeno kruhovo sredico obeh kruhov in dobro zmešamo. Če je masa presuha, dodamo še malo kisle smetane. Maso nadevamo v izdolbeno francosko štruco, zavijemo v folijo in pdamo v hladilnik, da se dobro prepoji in malo strdi.
Nato narežemo na rezine in ponudimo.
LP, Maja
Hej, Majuska!
Ravno sem hotela pod Dragicin post malo bolj zbrano napisati se nekaj vtisov in seveda omeniti tvoj prispevek.
Cokoladni kostanj – to je tako prefinjeno dobro:)))
Maron glacee se lahko skrijejo.
Struca tudi imenitna.
Hvala, da ste prisli v druzinski zasedbi. Zdi se mi, da sta mami in oci tudi uzivala, kajne? Sem zelo vesela, da sem te spoznala tudi v zivo:)))
Lep dan in pozdrav tvojim Babi
Kostanjev pire in čokoladne kostanje je delala mama. Jaz sem naredila polnjen kruh.
Kresnica sva se vidli. Jaz sem prišla tja v drugo sobo oz. nekakšen hodnik, kamor so znosili skoraj vso pecivo, ti pa si bila tam s še nekom. Se spomniš na kratko ostrižene pojave v svetlo modri mikici z belimi rokavi ?
Lp, Maja
Forum je zaprt za komentiranje.