Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladne kocke – krema

čokoladne kocke – krema

Pozdravljeni,

ali mi lahko prosim pove kdo, ki ve seveda, kako se naredi krema za čokoladne kocke? Sem jih že enkrat delala, pa je bila preredka in sicer zato, ker piše, da sladko smetano zavreš in notri stopiš čokolado in dodaš pomarančni sok, rum itd.
No in na koncu vse zmiksaš, da dobiš bolj gosto kremo. Samo meni se ni hotela zgostit. Ali kdo ve zakaj, sem že razmišljala, da bi smetano pač prej samo in hladno brez vsega stepla, da bi bila trda, potem pa notri nekako vse zmešala.

Jaz nikoli smetano ne zavrem.Kuham na zelo majhnem ognju, stopim tablice čokolade, dodam smetano, včasih tudi pomarančni sok in potem zelo počasi kuham na majhnem ognju cc 7 mniut. Baje smetana ne sme zavret.
Jaz delam tako. :))

Aha, ampak ali potem ohladiš in zmiksaš ali kako? Kako se potem naredi krema, da je no bolj trda, za mazat?

Jaz jo polijem na biskvit in dam na hladno za nekaj časa. Ampak na ohlajen biskvit, ker drugače se sesede.

No hvala, bom probala.
Ampak jaz sem jo zadnjič tudi polila, pa je bila potem krema vse okoli, mislim v pekaču zraven in ne v biskvitu, no malo jo je že ostalo v biskvitu, ampak večina je bila zraven.

Jaz zvečer smetano segrejem, notri stopim čokolado in dam posodo v hladilnik. Zjutraj jo stepem do željene trdote in mi vedno uspe. Kremo uporabim tudi za namaz rolad.

No to se mi zdi že bolje, sem tudi sama razmišljala o taki podobni varianti. Vendar če bom zjutraj dodala še malo pomarančnega soka in ruma ali se mi bo še vedno normalno stepla?

ja, zakaj pa rum in pomarančni sok ne zmešaš skupaj in s tem le poliješ biskvit in nato premažeš s kremo???

Ne cele flaše ruma not vlit!:-))

Sok polovice pomaranče ali 0,3 cl ruma na 1/2 l smetane in 15 dkg črne čokolade s čim višjim /70%/ deležem kakava pride glih prov.

kje pa najdem cel recept?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close