Čokoladna TORTA???
Poleg pekača sem dobila naslednji recept:
Čokoladni kolač
400 g črne čokolade
400 g sladkorja
400 g masla
300 g ostre moke
8 jajc
Pečico segrejte na 180˙c. Raztopite čokolado z maslom, premešajte, dodajte sladkor in nato rumenjake in dobro premešajte. Temu dodajte še moko in trd sneg.
Maso zlijte v model in pecite 35 min.
No, zadevo sem preiskusila, mase je ogrooomno in ni in ni se mi hotela strditi – speči. Pekla sem 1 uro in pol!!!!!
Zdaj premišljujem, ali je možno, da je to tako pecivo, ki ima okoli skorjico, notri pa je tekoče?
PS: iskalnik mi ne dela, zato oprostite, če je bila zadeva že kdaj opisana.
LP Dunja
Ne vem… takole na oko je sicer težko reči… ampak meni se zdi tole ogromno veliko masla… in na toliko “tekočih” stvari relativno malo moke.
Kje pa si dobila recept?
Vladka
Za navaden tortni model,so kolicine ogromne. Mogoce je bilo misljeno,da delas v velikem pekacu in potem razrezes. Te kolicine se tezko specejo.
Pogledala sem nekaj receptov. Najvec je moke 20 dag. Ce pristejem se 400g cokolade,je res vsega prevec.
Jaz za torto iz 8 jajck dam 15 dag mletih orehov,5 dag v rumu namocenih drobtin in tablico naribane cokolade pa NIC moke.(Primerjaj razmerja s svojim recepotom.) Mogoce so pa napake v g in dag !
Torta je rahla. Z mascobo pa ne delam. S tem receptom je nekaj narobe,vsaj tako jaz mislim. Povej,ce se bo strdilo.Sicer pa biskvitno testo ne sme biti trdo, ampak rahlo. Lep pozdrav Babi
Hej,
jaz imam zelo podoben recept, samo da je količino vseeno malo manj, sploh sladkorja.
Pečem jo približno dve uri pri okoli 180°C, vendar moram na dno pečice postaviti kozico z vodo.
Peče se pa res tako, da notri ostane še… kako naj rečem, mehka… Samo da jo jaz sepečemen dan preden, jo “rabim” in potem je božanska, Se kar topi v ustih.
Peci jo po navodilih in jo vzami iz pekača, tudi če se ti bo zdelo, da je še mehka. Mehka je zato, ker je čokolada stopljena (čokolada se ne more speči)!. Ko se torta ohladi, bo ravno prav “žmohtna”. Jaz imam takih receptov z veliko čokolade in malo moke (nekateri recepti so tudi brez moke, imajo pa mlete lešnike, orehe ipd.) kar veliko, ampak jih redko uporabljam, ker so premastne (beri: preveč kalorične). So pa prima, zato se jim ne odrečem popolnoma.
Tvoja torta je preveč pečena, zato je skorja trda.
Btw, tudi Jamie ima eno podobno torto.
lp
Kiri
Forum je zaprt za komentiranje.