Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna torta

čokoladna torta

Prosim za pomoč. Rabim recept za odlično čokoladno torto. Hvala in lep pozdrav,

Kaj pa Stašina Sacher torta? Baje je zelo dobra… Malo pobrskaj nazaj po receptih (lažje bo šlo s funkcijo iskanje). Pa ne vem, če že ni nekdo pisal recept za zelo dobro čokoladno torto sem gor. Imam tak občutek, da sem to že enkrat tu videla…

Lp, mishika

Aja: jaz bi jo delala kar po mojem standardnem receptu… Biskvit enak kot za Bounty (recept je tu nekje na forumu), kremo pa iz rastlinske smetane in čokolade. Biskvit bi napojila z mešanico vode in ruma, namazala z ribezovo marmelado, kremo… in prelila s čokoladno glazuro (čokolado, malo olja in sladkor v prahu stopiš v pečici pri 70-80oC).

Lp, mishika

Jaz sem pred kratkim poslala recept z linkom za original Sacher torto s slikico….odlično!

LP

Meni je tale všeč, pa še pecilnega praška ni notri (uporabljam gorenjkino 70% čokolada, samo pazi ker je pakirana po manj kot 100gr). Najboljša je z žlico sladoleda.

Oreščkasta čokoladna torta (by Jamie Oliver)

150gr mandeljev
150gr orehov
300gr najboljše jedilne čokolade (najman 60% kakava)
1 zvrhana žlička najboljšega kakava
250gr masla
100gr kristalnega sladkorja
6 velikih jajc, ločimo rumenjake od beljakov
sol

Pečico segrejemo na 190°. Najprej dno pekača s premerom 20-25cm obložimo s papirjem za peko, nato ga po dnu in stranicah namastimo in potresemo z moko. V multipraktiku oreščke fino zmeljemo, dodamo še čokolado in kakav ter meljemo še 30 sekund, da se čokolada dodobra nalomi. Čokoladno-oreščkasto mešanico preložimo v skledo in umaknemo. Zdaj v multipraktiku penasta stepemo še maslo in sladkor. Zatem postopno, enega po enega, v masleno zmes vtepamo rumenjake, nato pa primešamo še mešanico čokolade in orehov.
V drugi skledi stepemo beljake s ščepcem soli v čvrst sneg. Sneg nežno umešamo v zmes čokolade, masla in orehov. Maslo nalijemo v pekač in v segreti pečici pečemo kakšno uro. ali je torta pečena, preverimo z zobotrbcem ali ostro noževo konico: za 5 sekund ga zapičimo v sredino torte, ko ga izvlečemo, mora biti razmeroma čist. Ponudimo s stepeno smetano, sladoledom ali kislo smetano

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close