Čokoladna torta Truffel
Potrebujem pomoč.
Našla sem recept, ki bi ga rada preizkusila, pa ni zraven navodila za pripravo kreme. Sestavine so sledeče:
8 rumenjakov; 8 žlic sladkorja; 300 g čokolade; 4 dcl sladke smetane; 5 žlic kakava v prahu; 15 dag masla.
Vse kar piše je, da se krema kuha na pari, jaz pa ne vem, ali je potrebno dodati sladko smetano med kuhanjem – tekočo ali ko je pena kuhana – stepeno.
Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in lep vikend
Rumenjake in sladkor stepaj nad vodno paro, precej časa, če hočeš da bo dobro (20 min) oz. dokler ne bo lepo penasto naraslo, se zgostilo in postalo belkaste barve. Sladko smetano zavreš in vrelo zliješ čez nalomljeno čokolado ter premešaš, da se stopi. Nato vmešaš še maslo in kakav ter mešanico dodaš jajčni kremi. Vse skupaj spet stepaš, da dobiš gosto kremo. Če boš kremo še vročo prelila po biskvitu, se bo delno lepo vpila v biskvit in bo torta zelo sočna, ampak ultra čokoladna:)))
LP Barb
Forum je zaprt za komentiranje.