Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna masa

čokoladna masa

Slišala sem da se da narediti čokoladno maso iz stopljene jedilne čokolade in stepane sladke smetane. Jaz sem jih združila vendar zaradi toplote čokolade je bila masa kljub temu tekoča. Hočem jo razmazati po oblatih! Če bom počakala da se čokolada ohladi bo trda in jo ne bom mogla združiti z smetano?

lp

To maso ohladiš, najbolje čez noč, in zmiksaš.

lp, Maja

KREMA:
2,5 (1/2 l)sladke smetane
25 dag jedilne čokolade
12 dag margarine

Na sopari stopiš čokolado in margarino, ko je stopljena počakaš, da se shladi toda pazi, da se ti ne strdi (mešaj). Nato to čokolado in margarino rahlo zmešaš s stopljeno smetano.

Preizkušeno in dobro!

lp

Smetano segrej in v njej stopi naribano čokolado. Maso nato ohladiš, najbolj čez noč in potem stepeš kot stepeš navadno smetano.

Ne potrebuješ ne cele noči za ohlajanje dovolj je cca. uri, ne masla, ker je potem masa mastna, sori.

Krema se imenuje Pariška krema, potrebuješ 1 sladko smetano (1/4 l-tisto, ki se ti stepe(ne alpske)) in 20-25 dag čokolade, ne naribane, nalomljene le na manjše kose – 20-25 dag je odvisno od tebe bolj močno kremo po okusu ali manj, jaz jo dam 22 dag….je čisto dovolj….

Potem pa v kozici previdno segreješ smetano s čokolado, mešaš dokler se ne stopi čokolada in ne zavre !!!!, preliješ v plastično ali stekleno posodo v kateri boš stepala, sepravi dovolj veliko…..potem to postaviš v zmrzovalnik in vsake toliko časa premešeš, da se ne naredi skorijca….po 2 urah stepeš ali pa ……lahko narediš pred službo in ko prideš domov stepeš………rata garantirano…..ohlajeno stepeš kot smetano…….ne rabiš delat in čakat čez noč, mora se le ohladiti na temperaturo, ki jo ima v notranjosti hladilnik……v primeru, da jo hladiš več časa, jo daš v hladilnik in zmrzovalnik….da ti ne zmrzne….

Rabiš le 2 uri….sem pozabila napisat v prvi vrsti….sori

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close