Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladna krema za torto

Čokoladna krema za torto

Na tem in kulinaričnem forumu sem brala o čokoladni kremi za torto (Petrova torta), ki se naredi tako:
1/2 l smetane, 15 dag masla, 40 dag jedilne čokolade se na zmernem ognju počasi segreva, da se maslo in čokolada stopita. Segreva se do 90 st.C oz. skoraj do vretja. Krema se popolnoma ohladi, nato pa zmiksa.
Variacije: maslo se lahko izpusti, količina čokolade se lahko nekoliko zmanjša, zasledila sem tudi nasvet, da se krema en dan naredi, pusti čez noč v hladilniku in drugi dan zmiksa.
Prvič sem poskusila z mlečno smetano, čez noč v hladilniku. Strdila se je tako kot Nutella, pri miksanju ni nič narasla, v roladi sem jo komaj razmazala, bila je nekako zrnata, kot bi imela primešano moko !?
Drugič sem poskusila z rastlinsko smetano, ohladila samo do hladnega, dolgo miksala. Takorekoč nič ni narasla, samo barvo je dobila malo svetlejšo. V torto se je sicer kar mazala, vendar je bilo vse skupaj zbito in ponovno nekako zrnato, kot bi primešala moko. Doma so rekli, da sploh nima okusa po čokoladi !?
Ali kdo ve, kaj se je zgodilo?
Rada bi penasto gladko čokoladno kremo… Pomagajte, sinov rojstni dan se bliža… Hvala in lep pozdav.

Tole sem objavila dva meseca nazaj:

Čokoladna krema:
½ l tekoče sladke smetane
15 dag surovega masla
40 dag jedilne čokolade

Sladko smetano (ne stepeno), na kocke razdrobljeno čokolado in surovo maslo daj v posodo in ob stalnem mešanju (da se ne prismodi) kuhanj na šibkem ognju, dokler se masa ne segreje na 90 ˚C (skoraj do vretja). Nato maso NUJNO OHLADI ter jo nato zmiksaj do primerne mase za mazanje.

Meni je super!

Lahko pa nad paro stopljeno čokolado vmešaš v stepeno smetano pa je.
LP.

Meni zelo okusna in enostavna za pripravo je naslednja penasta čokoladna krema:

Stepaš rastlinsko smetano in noter vlivaš (po okusu) stopljeno čokolado. In to je to.

Janja, prav po tem tvojem receptu sem delala, zato sem res vesela, da si se oglasila. Mogoče pa imam napačno predstavo, kako ta krema na koncu izgleda. Kako dolgo jo miksaš? Meni ni nič narasla, samo malo svetlejša je postala. Ali je prav, da od nekod dobi zelo drobno zrnato strukturo (težko opišem)?
Je kakšna razlika med mlečno in rastlinsko smetano?

Pri meni nikoli ni ratala zrnata. Sem pa vedno uporabila smetano od Pomurskih mlekarn (v modri embalaži). Miksala pa sem dobrih 5 minut, če ne celo več. Jaz jo vedno naredim takrat, ko spečem biskvit. Nato jo namažem (ponavadi zlagam biskvit nazaj v model, nato kremo, nato spet biskvit…), da mi ne leze ven in postavim čez noč v hladilnik. Pa seveda biskvit vsakič namažem z mešanico 2 žlici ruma, 1 dcl vode. Tako se biskvit namoči, krema pa strdi. Tako je torta najboljša naslednji dan.

Krema se dela brez masla.Edino, če imaš rada mastno kremo.
Ta krema nič ne naraste. Za eno torto potrebuješ 2 sladki smetani in 20 dag čokolade v prahu. V smetano vsujemo čokolado narahlo premešamo in pustimo, da zavre, nato ohladimo . V hladilnik damo čez noč zato, da je krema hitro končana. Naslednji dan je čisto gosta in jo z miksarjem samo enkrat do dvakrat samo premešamo nič več, ker takoj postane takšno kot vam je ratala mokasta,sirasta zanič.
Vsak,ki proba to kremo ne mora jesti druge, ker jim je tako všeč. Probaj še enkrat.
Veliko uspeha
Taja

Tudi meni tale čokoladna krema nekako ne gre. Sem pa pogruntala, da je daleč najboljše, če uporabim t.i. čokoladni mus. Pripravim ga po navodilu, namažem na biskvit, ohladim oz. pustim, da se strdi. Njam. Čisto vsakič uspe.

Zrnato obliko najbrž tvoja krema dobi zato, ker se ti smetana sesiri. Pri rastlinski se to ne more zgoditi, tako da je učinek zelo “slasten” in vedno rata v prvo. Pa še tako enostavno je in ima takoj trdno strukturo.
Pa nočem navijati ne za eno ne za drugo, ker imam sicer rajši mlečno smetano…

kremo namažemo v eno plast ali dve??

moj recept za čokoladno kremo pa je:

1/2 litra sladke smetanje rastlinskr Mercator
in 25 dkg jedilne čokolade
skuhaj ohladi in zmiksaj mi vedno narastw in se lepo maže
res pa je da se bolj dolgo miksa poskusite l.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close