čokoladna krema – prosim pomoč nujno
Danes imam narediti čokoladno otrto. Včeraj zvečer sem že zavrela sladko smetano in notri stopila čokolado. Ko se je ohlajalo so bile notri kar take male grudice čokolade. Ali je to v redu? Lahko vseeno normalno zmiksam smetano?
Na koncu imam namen narediti (po receptu iz tega foruma) obliv tako, da stopim 10 dag čokolade v 1/2 dcl smetane. Ali moram to tudi zavreti in potem odstaviti? Ali takoj to še vroče polijem čez torto? Ali je tega obliva dovolj, da se namažejo tudi robovi torte?
Hvala, hvala za hitre odgovore. Torto omam namen narediti še dopoldne!
Smetano s cokolado, kljub grudicam poskusi zmiksati. Mislim, da ne bo problema.
Za obliv pa smetano samo segrej in v njej raztopi sesekljano cokolado ter dobro premesaj, da ne bos imela grudic. Nic ne ohlajaj, se s toplo maso obli torto. Glede kolicine, ce bo dovolj pa ne vem. Jaz ponavadi to naredim kar “od oka” 🙂 Ce mi zmanjka, pa naredim se zraven 🙂
Pozdravcek, Majuska
Smetane nikar ne zavri! Le toliko, da bo vroča. Nato ugasni štedilnik in zmešat čokolado. Nimam pojma zakaj so se ti naredile grudice, meni se nikoli. Drugič pa zmiskaj kremo še isti dan, le ohlajena naj bo in jo takoj namaži na namočen biskvit in postavi čez noč v hladilnik. Torta pa fuuuul dobra, ker bo napita, krema pa se bo lepo strdila.
Nikoli ne zavrem smetane, ampak jo le toliko segrejem, da se čokolada topi. Zato čokolado sesekljam, da se lažje potem raztopi. Menim, da bi lahko nastale grudice ravno zaradi vrele smetane.
Vladka
Najbolje je, da smetano in koščke čokolade segrevaš na vodni kopeli (bagno maria), tako narejena se mi ni še nikoli ponesrečila, vedno brez grudic in tudi zelo lepo se strdi. Smetana ne zavre, le čokolada se v njej lepo raztopi. Vmes vsake toliko premešaj. Jaz ponavadi počakam da se krema strdi (za kremo), preliv pa zlijem še vroč po torti, sicer malo teče, ampak le tako bo lep gladek, če dodaš še malo maščobe se bo še bolj svetil. Bon apetit Miele
Forum je zaprt za komentiranje.