Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna krema – babi

čokoladna krema – babi

Pozdravljeni,
forum redno berem, kopiram zanimive recepte, jih pridno preizkušam ( famozne pitulice, ledene jogurtove kocke,…), pišem pa poredko.
V soboto sem poskusila narediti čokoladno kremo ( presenečenje za moža, ki je čokoladni fan ), ki jo je v bazo receptov dodala “babi”, vendar mi ni ratalo.
Recepta sem se držala, vendar….

p.s.: Babi, vaši nasveti in opisi – pokrajine, postrežbe, … , so edinstveni in sem vaša iskrena “fanica”.

lp,m

Hej,Amina!

Zelo mi je zal za neuspel poskus s cokoladnim moussom iz baze receptov.
Takrat sem to napisala kot prvi prispevek za Primozevo novo rubriko,ko je se ni objavil.Bilo je napisano tako,v saljivem tonu in nisem niti vedela,da bo obelodanjeno. Bili so tudi kasnejsi komentarji in zgleda, da je tekocine absolutno prevec. Je veliko postov na to temo in vec kasnejsih receptov.
Ce vpises v iskanje, ti bo pokazalo.
Necak in vnuk imata to zelo rada in lahko recem, da nisem imela problemov.Verjetno sem sama pogruntala,da je kolicine mleka prevec. Ker delam z manjso kolicino jajck, dodam mleko kar na oko.
Meni se ze v kotlicku nad paro krema dovolj zgosti in naraste; v hladilniku pa sploh.To isto maso uporabljam tudi za v strojcek za sladoled.

Cutim veliko odgovornost pri objavi receptov in dve stvari nista uspeli,kot bi morali -medene kroglice(premehko-recept se nepreizkusen) in ta mousse.

Hvala za prijazne besede in upam,da bos nasla boljse recepte za to kremo,ki so objavljeni.

Pri nas na obali so enkratno lepi dnevi in se “Giro -kolesarji”.
Imej tudi ti lep dan Babi

Pozdravljena babi,
hvala za odgovor, bom še poskusila naredit ( tudi meni se je zdelo veliko mleka, vendar…), bo drugič boljše.

Lep pozdrav iz somčne štajerske, Milena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close