Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna glazura

čokoladna glazura

Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj naredim dobro in lepo čokoladno glazuro za na pecivo ali torto?

Hvala

5 dag masla
3 žlice olja
10 dag čokolade- gorenjka je zakon in pa na vodno kopel lepo počasi.
Po želji dodaj slatkor, ki naj se v celoti stopi, ko čokolado prelivaš jo daj skozi cedilce, da se lepše razporedi.Z še kakšno roko pomoči je pa sploh uspešno

Kako p kaj slovnica?

Meni je najboljša čokoladna glazura tista, ki se kupi v vrečki in jo kar z vrečko pogreješ da se stopi. Pa še hitro se strdi. Imajo nekaj različnih okusov!

10 dag čokolade in žlička masla ali margarine ali olja. V skledo in v MV za 2-3 minute na 160W ali za 1 minuto na 300W. Premešamo v gladko maso. Za boljši okus še žlička limoninega soka.

Rastlinsko mast stopim in vanjo zdrobim jedilno čokolado.

Je pa glazura odvisna tudi od namena. Za torto je po moje bolje, če je glazura malo mehkejša, da se laže reže.
En enostaven recept:
10 dag jedilne čokolade in 10 dag masla raztopiš v vodni kopeli. Če se glazura kdaj prehitro strdi, pride prav tudi fen.

Najlepše se topijo in mažejo t.i. kuverture oz. oblivi. To je v bistvu navadna čokolada z precej večjo vsebnostjo kakavovega masla. Kuverturo se dobi belo, mlečno in temno (grenko) vsaj od dveh nemških proizvajalcev. Čokoladni obliv pa dela tudi Gorenjka in sicer mlečnega in temnega.
Prednost kuverture pred doma narejeno glazuro je, da se nikoli ne zgodi, da bi se izločila margarino oz maslo, ki ga dodaš čokoladi. Kuverturo topiš nad vodno kopeljo ali v mikro valovki.
Edino kar moraš res paziti je, da ne pride v kuverturo voda, ker potem dobiš en lep poc. (žal preizkušeno)

Preizkusila sem že mnogo prelivov, pa se najlepše strdi in reže gorenjkin mlečni (to je tisti, ki ima na ovitku narisane ruladice. Dodam pa kakšno žlico mleka. Všeč mi je ravno zato, ker ni potrebno dodajati masla oz. margarine.

A sem nikoli ne zgodi, da ko čokoladno glazuro režete, vam čokolada poka in potem pecivo več ni videti pecivo.

Jaz bi imela raje en recept, da bi bila glazura nekako prožnejša in ne bi pokala pri rezanju.

Za vsakršen nasvet hvala

Uporabi segreti noz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close