Čokoladna glazura
Ojla!
Kako narediti dobro čokoladno glazuro? Vedno, kadar pečem torto ali kako drugo pecivo, se jezim, ker se glazura nikoli ne strdi tako kot bi se morala in se lepi na nož.
Jaz čokoladi dodam še maslo in malo mleka, poskusila sem tudi že brez mleka, pa še vedno ni bila tista ta prava. Kako jim to uspe v slaščičarni?
Kako pa jo naredite vi? Kakšna finta?
Hvala!
Tukaj je en recept, ki sem ga dobila prav na tem forumu. Avtorju se opravičujem, ker “kradem” recept, ampak je tako super, da ga je škoda zamolčat.
kakavova glazura:
60 g masla
30 g kakava v prahu
3 zlice mleka
250 g sladkorja v prahu
V kozici stopimo maslo, dodamo kakavov prah ter zmes med mešanjem kuhamo 1 minuto. Vmešamo mleko in sladkor v prahu. stepamo, dokler zmes ni gladka, nato jo postavimo na stran, da se ohladi. S tem namažemo kolac.
Nasvet:
posodo s čokoladnim prelivom postavi v drugo posodo z mrzlo vodo in mešaj, da se ohladi in nato preliješ po pecivu. Jaz polijem, ko je preliv mlačen, ker se potem kar hitro strdi. Poleg tega pa mi včasih ne uspe lepo enakomerno razmazati in na torto dam še čokoladne ostružke.
Od tega kar sem prebrala, se mi zdi, da je moj postopek še najbolj enostven:
10 dkg čokolade v prahu, 1 žlica masla, 2 žlici vroče vode – dobro preešaš (zaradi vroče vode se vse raztopi in poveže) in takoj na torto (pecivo). Uspeh zagotovljen. Edino kar je treba biti pozoren, je da ko imaš zmešano, takoj naneseš na površino. Ne čakat (se bo ohladilo in ne bo več tako mazljivo – čeprav se da rešit z dodatkom malo vroče vode).
LP
W.
Jaz sem že večkrat prebrala in tudi sama preizkusila (uspeh zagotovljen!!), da je potrebno dodati čokolado in maslo v razmerju 1:1 Sama dam temno čokolado in po potrebi dodam malo sladkorja ali pa ploh ne (če je pecivo že samo po sebi sladko). Čokolado in maslo raztopiš v vodni kopeli in preliješ preko peciva. zagotovo se bo lepo strdila, ampak vseeno ne do tiste stopnje trdote, ko se več ne da lepo rezat (ker se začne lomit). LP
Forum je zaprt za komentiranje.