Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladna banana

čokoladna banana

Lepo bi vas prosila za recept čokolade, da v njo namočiš banano.
Na štantih jo ponavadi prodajajo. Poskusila sem ene dve varianti, vendar sin pravi, da ni taka kot tam :((
Kako pripraviti to čokolado?

hvala in lp Lumpa

jaz bi raztopila jedilno čokolado v njo namočila banano in pustila da se čokolada strdi!!!

Raztopila sem jedilno čokolado in namočila, pohladila in je bilo preveč trdo. Čokolada se je pripopala na krožnik, kjer so se banane hladile, in ko ugrizneš v banano čokolada čisto po svoje razpoka- uglavnem rata velika pacarija.

rabim še pomoč Prosssiiiim- hvala

lp lumpa

Lumpa živjo!

Kaj pa če bi poizkusila s kuverturo in ne z jedilno čokolado,ker kuvertura vsebuje več maščobe.Jaz bi banane nabodla na “špine”(upam,da veš kaj mislim) in jih pomočila v kuverturo,ter jih postavila sušit v kozarec.Haha
nič sprobano, samo ugibam-če boš poskusila javi!

LP
DoJa

Probala tudi to, pojedli smo vse, vendar to ni to, čokolada je še vedno preveč trda.
še kakšno idejo.

lp lumpa

Ker ne vem kako te banane sploh izgledajo, bom mogoče čisto mimo prihnila, a probat ni greh – pravijo.

Kaj pa mešanica čokolade (jedilne) in sladke smetane – razmerje je 100 g čokolade 1 dl smetane. To uporabljam za prelive peciv in tort – se rahlo strdi, a je še vedno prijetno mehko. Ob rezanju ne razpoka.

Druge ideje pa nimam….

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Banane v čokoladi sem nekoč delala z raztopljenim maslom in čokolado v razmerju 1:1. ter okrasila s stepeno smetano. Pregrešno dobro, a ne preveč zdravo! Čokolada ni pretrda in se ne drobi. V mešanico lahko dodate nekaj ruma za aromo.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close