Cokolada…
Hej,Ulaa! Sem res vesela,da je torta uspela. Biskvit je res rahel in ne prevec obtezi zelodcka,vsaj tako pravijo.Nisem ti odgovorila zaradi smetane;rabim vedno naravno,saj se tolikorat ne pregresimo in lepo ostane trda.Jaz imam sicer najraje tisto v nizji kvadratni embalazi,bela in svetlooranzna.Ves,da niti ne vem,cigava je.Tudi alpska je v alternativi.
Ko bos imela kdaj voljo,naredis s kostanji samo s to razliko,da umesas med cokolado se malo kuhanih pretlacenih kostanjev.Malo cokolade manj in malo kostanjev-cista improvizacija,za sprmembo.
Nagajive torte so pa ful zanimive.
Pred leti je sestra dobila od najboljsih prijateljev nekaj podobnega v izvedbi sladkega kruha. Pa nihce ni hotel naceti. Lep pozdrav Babi
Venus živjo,
če si imela v mislih recept za sacher torto na nemški strani, potem bom rekla takole: jaz pri peki biskvita vedno uporabljam kristalzucker, torej navadni kristalni sladkor. Pri glazuri pa OBVEZNO VEDNO SLADKOR V PRAHU. Prvič sem delala vse tako kot piše v recptu in sem videla da se to pri glazuri sploh ne obnese……
Sedaj redno delam to torto, je naša družinska najljubša torta in vedno uspe.
Vsem, ki so že delali to torto po receptu, ki sem ga nakazala, pa se opravičujem ker nisem prej povedala te zadeve z mletim sladkorjem za glazuro. Torej če se vam je ponesrečilo in vam torta in glazura nista uspeli kot ste si želeli mi je iskreno žal….joj joj, imam kar slabo vest, ko se spomnim kako sem jaz bila jezna prvič ko tega še nisem vedela…..toda zdaj vem in pri torti se vedno najbolj veselim oblivanja z glazuro.
Kar pogumno!
LP ZALA
Forum je zaprt za komentiranje.