Cocktail Shaker?????!!
kaj si pa poskusil? Poskusi ga nekoliko podmazati z jedilnim oljem. Druga možnost, če je shaker kovinski: segrej zunanji del shakerja ter ohladi notranjega (na primer: daj ga v zmrzovalnik, ter ko bo primerno ohlajen, primi s suho cunjo, da ga ne ogreješ takoj oblij z vročo samo tisto polovico, ki je zunaj, ter potegni narazen). Saj veš, kovina ima velike toplotno razteznost: na hladnem se krči, na vročem širi. Še prej pa spet nakapaj v stik olje. Če ne bo pomagalo se pa spet oglasi 🙂
Žal ni pomagalo :(.
Dela sta praktično spojena, tako da ni šans, da bi spravil kakšno olje vmes. Spoj še zraka ne prepušča.
Poskusil sem tole s hladilnikom, a je tako kot velika toplotna razteznost za kovine značilna tudi velika toplotna prepustnost. Na mestu kjer sta dela spojena se ta prekrivata, tako da začne ob segrevanju zgornjega dela toplota takoj prehajati tudi na spodnjega.
Poskusil bom zadevo nafilat z vodo in zmrznit nato pa segrevat z zunanje strani(ko pridem do dovolj velikega zmrzovalnika da bom lahko shaker postavil pokonci noter).
Ma kdo še kakšno alternativno idejo?
btw…
Stvar sem dobil za darilo in seveda mi je uspelo tole zmedo zakuhat še preden sem sploh zmiksal kak cocktail :((((
Naj te potolažim, zadeva mi je več kot znana. Pri nas se praktično zgodi po vsaki uporabi šejkerja.
Zadevo rešimo s pomočjo kuhalnice in kladiva.
Šejker obrni na glavo, nekdo naj ti pomaga prijeti ali pa ga stisni z nogami. Potem pa nastavi kuhalnico na spoj in po njej udari s kladivom in tako milimeter po milimeter, krog in krog, dokler pokrov ne pade dol. Pri nas smo že čisto zverzirani.
Forum je zaprt za komentiranje.