Coca Cola Light
Je zelo strupena, navadna in lahka. Pij jo v majhnih količinah. Najboljša je za umivanje stranišča, saj odstranuje kamen. Se ne hecam, vem iz lastnih izkušenj.
V lahki coli so sladkorni nadomestki, ki so ponavadi bolj škodlivi kot sladkor. Mislim, da cola ni niti za zdrave ljudi kaj šele za sladkorne bolnike. Mogoče samo kakšen požirek!!!!!!! Na lastno odgovornost!!!!!!!!!!
Aspartam je umetno sladilo, ki je v nekaterih drzavah ze prepovedano – priznano kot strupeno. Je pa drugace eno od pogostejsih umetnih sladil – dobimo ga v skoraj vseh zvecilnih, gaziranih pijacah in se mnogih drugih izdelkih “brez sladkorja”. Jaz se ga izogibam, ker je ocitno samo vprasanje casa, kdaj ga bodo prepovedali.
Prosim te, ne pretiravaj! Ljudje pijejo Coca Colo že desetletja, pa se še nihče ni zastrupil! Mi jo pijemo že 20 let, pa smo zdravi, srečni, zadovoljni…
Res pa je boljša “ta prava”, s sladkorjem.
Tudi kis se uporablja za čiščenje, pa to ne pomeni, da je strupen. Tudi limona, soda…
Vsem skupaj želim prijetno osvežitev, LP
Zanima me, kakšno pa je vaše mnenje o INULINU, ki ga je veliko v cikorji in je bolj sladkega okusa kot sladkor. Baje se sploh ne prebavi in ima zato značaj balasta. (kalorična vrednost skoraj 0) Dobivajo ga na podoben način kot sladkor.
A se ga v Sloveniji sploh dobi? V evropi so menda samo tri tovarne.
oprostite prosim, ampak coca cola je pa res eno navadno sranje…..seveda je od posameznika odvisno kaj vliva v svoje telo…..moje telo ni KANTA ZA SMETI, zato pijem vodo z naravno svežo limono……včasih si zmiksam kakšno sadje in dodam več kot polovico vode…….lepo Vas prosim, dajte malo več na sebe…bolj se spoštujte, predvsem pa ne zastrupljajte svojih najdražjih………če mi nekdo reče, da že 20 LET nekaj počne, to še ne pomeni, da čez 10LET ne bo zbolel……
brez zamere, nočem nikogar basat z mojimi načeli, zato tole pisemce vzemite kot zelo dobrohotno…….torej light, ali ne light,pomembno, ZELO pomembno je, da je naravno……
V Sloveniji ga dobiš le kot dodatek v prehrani,Dodan jo probiotočnim mlečnim izdelkom napr.Probio jogurt…,v mesnopredelanih izdelkih,v čajnih mešanicah ,ki vsebujejo regrat…sicer pa ga naj bi bilo veliko v zeleni zelenjavi kot je endivija(cikorija),kumare, regrat,sadeži kot je mango…V zdravstvene namene ga priporočajo diabetikom(ker je podoben insulinu znižuje krvni sladkor in ureja prebavo kot dietna vlaknina) V medicini se je inulin uporabljal za ugotavljanje delovanja ledvic…
V glavnem, tale kokakola jo pa pihne. In tudi njeni izumitelji.
Zakaj mislite, da so naredili CocaCola Light? Iz istega razloga, kot delajo cigarete Light, UltraLight, SuperLight, IberLight, pa kaj jest vem še … da so MANJ ŠKODLJIVE … (poudarek predvsem na ŠKODLJIVE). Navadni čiki so škodljivi, Light verzije manj. Navadna Kokamitkoljem je škodljiva, Light manj … bi bilo sicer potrebno izdelati Light verzijo?
Aja, zakaj se sploh reče Coca-Cola … za Cola sicer ne vem, Coca pa zato, ker delajo to iz rastline Koke … torej iz iste kot Kokain 🙂 Fajn, ne?
Mislm vsaj :>
Torej, valda, pri dieti bohvarej pit obično kokakoljo, ni pa blema pit Light … tle je manj kokaina in cukra :>> Pa vse je naravno!!
Val
Forum je zaprt za komentiranje.