cmoki
Rada bi naredila slivove cmoke. Mi lahko svetujete, kako narediti testo. Vem, da obstaja krompirjevo testo in še eno pač brez krompirja. Rada bi oba recepta, prosim!!!
Pa še nekaj, ali lahko potem te cmoke zamrznem? Kako je bolje, zamrzniti že kuhane ali surove ali samo sadje in potem narediti testo vsakič na novo?
Jaz pa jih mnogokrat naredim iz bešamelnega testa.
1/2l mleka
7 dag masla (jaz uporabim margarino)
30 dag moke
3 jajca
sol
prepražene drobtina, sladkor
slive
Mleko zavremo, osolimo, dodamo maslo, ko se razpusti vsujemo vso moko naenkrat in premešamo s kuhalnico. Testo nato med mešanjem kuhamo kakšnih 5 minut.V vroče testo posamezno vmešamo jajca. Ohladimo nato oblikujemo cmoke. Kuhamo jih 10 minut. Kuhane povaljamo po prepraženih drobtinah in nato še sladkamo.
Iz tega testa naredim včasih tudi njoke, katere skuham ali pa jih ucvrem v olju.
to krompirjevih cmokov ne zamrzujem, ker so nekako pocasti, bešamelne sem ž
Delam tudi krompirjeve cmoke, toda te delam jih čisto po občutku ne tehtam ne enega ne drugega tako da ti tega recepta ne bi pisala. Saj se bo mogoče še kdo našel, s receptom.
Jaz zamrznem slive, cmokov ne. So mnogo boljši sveži. Njoke katere cvrem pa zamrzujem.
Jaz pa jih mnogokrat naredim iz bešamelnega testa.
1/2l mleka
7 dag masla (jaz uporabim margarino)
30 dag moke
3 jajca
sol
prepražene drobtina, sladkor
slive
Mleko zavremo, osolimo, dodamo maslo, ko se razpusti vsujemo vso moko naenkrat in premešamo s kuhalnico. Testo nato med mešanjem kuhamo kakšnih 5 minut.V vroče testo posamezno vmešamo jajca. Ohladimo nato oblikujemo cmoke. Kuhamo jih 10 minut. Kuhane povaljamo po prepraženih drobtinah in nato še sladkamo.
Iz tega testa naredim včasih tudi njoke, katere skuham ali pa jih ucvrem v olju.
to krompirjevih cmokov ne zamrzujem, ker so nekako pocasti, bešamelne sem ž
Delam tudi krompirjeve cmoke, toda te delam jih čisto po občutku ne tehtam ne enega ne drugega tako da ti tega recepta ne bi pisala. Saj se bo mogoče še kdo našel, s receptom.
Jaz zamrznem slive, cmokov ne. So mnogo boljši sveži. Njoke katere cvrem pa zamrzujem.
S krompirjevim testom gre pa takole:
olupljen narezan krompir skuhaš v slani vodi. Ohlajenemu dodaš ostro (zelo pomembno je, da ni mehka) moko in maslo, s katerim ne štedi, in eno ali dve jajci (odvisno od količine testa). Testo pregneti, vendar naj se še prijemlje prstov. Oblikuj cmoke, testo naj bo kar se da tanko, nič hudega, če se skozenj vidi barva sliv. Kuhaš v slani vodi tako dolgo, da priplavajo cmoki na vrh.Takoj na začetku preveri, če se niso prijeli dna posode.Na krožniku jih po želji posuješ z drobtinami ali mešanico s sladkorjem.
Forum je zaprt za komentiranje.