Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cmoki – vprašanje

cmoki – vprašanje

Spodaj sem zasledila recepte za testo za cmoke in me zanima, ali lahko zvečer pripravim cmoke in jih naslednji dan samo skuham. Glede na to, da v enem postu piše, da krompirjevo testo ne sme stati, ker je potem pretrdo.
Hvala!

Pripravljeno testno ne sme stati. Treba ga je čimprej ali skuhati ali pa zmrzniti.
Jaz pripravljam testo iz 1 kg moke, 1 jajce, 5 dag margarine in nekje do 0,5 kg moke, oz. toliko, da se testo več ne lepi rok.Čao, Anita

Ne, krompirjevo testo moraš porabiti takoj ali zmrzniti. Za zmrzovanje se njoki (svaljki) kar dobro obnesejo, slivovi ali marelični cmoki pa malo manj. Ampak čez noč bi se v zmrzovalniku verjetno dobro obdržali.

Slivovi in marelični cmoki se odlično zamrznejo – sama to počnem že leta. Naredim jih eno večjo količino, zamrznem posamezne, na pladnju, da se ne sprimejo, že zmrznjene pa shranim v vrečke. Zmrznjene enostavno zmečeš v slan krop in skuhaš – tako kot tiste zmrznjene iz trgovine.

Dobre tek!

Meni se nikoli ni obneslo, da bi zmrznila surove krompirjeve cmoke – ko sem jih nato dala kuhat, so se vedno razkuhali. 🙁
Veliko bolje mi uspe, ce jih najprej skuham, pa potem kuhane zamrznem in sicer posamezno na pladnju, tako kot je napisala ze Mis. Potem jih odtalim v mikrovalovki in povaljam v preprazenih krusnih drobtinah.

INES jaz ti predlagam, da namesto krumpirja uporabiš svežo skuto in daš namesto mehke moke ostro moko ali pa mehko zmešaš z pšeničnim zdrobom pol pol.
Te boš lahko zmrznila ali pa jih dala v hladilnik in jih skuhala drugi dan!

Lp, mojca

Z namenom, da bom naslednji dan naredila slivove knedle, dam kuhat večjo količino krompirja, ki ga nato stisnem z malo margarine, kislo smetano in mleka po potrebi, da je gosto kremasto. Cca polovico ga porabim kot prikuho pri kosilu, ostanek pa pustim v posodi in dam v hladilnik. Naslednji dan pireju dodam jajce in ostro moko do potrebne plastičnosti testa, oblikujem štruco od katere režem rezine, sploščim, vstavim sladkano slivo, oblikujem knedelj, dam kuhat v vreli krop in na koncu povaljam v malo zapečenih drobtinah……še ni bilo, da mi ne bi uspelo.
Nekoč sem namreč od neke kuharice slišala, da naj nikoli ne delam knedljev iz sveže kuhanega pireja….in tako jaz kominiram cmoke en dan vnaprej.
Vsem lep dan
Alenka iz MB

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close