cmoki – vprašanje
Meni se nikoli ni obneslo, da bi zmrznila surove krompirjeve cmoke – ko sem jih nato dala kuhat, so se vedno razkuhali. 🙁
Veliko bolje mi uspe, ce jih najprej skuham, pa potem kuhane zamrznem in sicer posamezno na pladnju, tako kot je napisala ze Mis. Potem jih odtalim v mikrovalovki in povaljam v preprazenih krusnih drobtinah.
Z namenom, da bom naslednji dan naredila slivove knedle, dam kuhat večjo količino krompirja, ki ga nato stisnem z malo margarine, kislo smetano in mleka po potrebi, da je gosto kremasto. Cca polovico ga porabim kot prikuho pri kosilu, ostanek pa pustim v posodi in dam v hladilnik. Naslednji dan pireju dodam jajce in ostro moko do potrebne plastičnosti testa, oblikujem štruco od katere režem rezine, sploščim, vstavim sladkano slivo, oblikujem knedelj, dam kuhat v vreli krop in na koncu povaljam v malo zapečenih drobtinah……še ni bilo, da mi ne bi uspelo.
Nekoč sem namreč od neke kuharice slišala, da naj nikoli ne delam knedljev iz sveže kuhanega pireja….in tako jaz kominiram cmoke en dan vnaprej.
Vsem lep dan
Alenka iz MB
Forum je zaprt za komentiranje.