Najdi forum

club med

Pozdrav!

A mi lahko kdo od vas razloži karkoli o klubu Club Med, kako deluje, kje ga lahko obiščem (internetna stran) , skratka kako do njega ?

Hvala

Zdravo!
Mi naslednje poletje ciljamo na club med v Pakoštanih. Letos nam žal ni uspelo priti v njega, saj je bil avgust popolnoma zaseden. Za naslednje leto se bomo pa že kar letos rezervirali.
Gre za mednarodni klub, ki ponuja možnost letovanja po vsem svetu tako na morju, kot v hribih.
Na morju ponujajo tudi t.i. Robinsonski način in to ponujajo tudi v Pakoštanih (živiš v slamo kritih hišicah, imaš pa polni penzion, vse možne oblike športa, klube za otroke, …).
Mi smo letos zadevo gledali čez ograjo, ker smo bili v Kozarici, in smo se odločili, da drugo leto definitivno probamo, če nam bo uspelo priti noter.
Upam, da se bo oglasila še Di, ki je letos tam letovala in bo lahko iz izkušenj povedala kako je.
Spodaj sta še dva naslova, kjer lahko malo pogledaš.
Lp, Metka

http://www.clubmed.com/
http://millvalleytravel.com/pakostane.htm

Živio punce !
V klubu so bile res super počitnice. Cel dan se dogaja, ljudje sodelujejo 100 na uro in ko vidiš množico, ki pleše, popustijo tudi tebi zavore in se priključiš. Tako dobre hrane in tolikšne izbire še nisem doživela,čeprav hodim službeno precej po hotelih, doma in v tujini. V tak klub bi poslala predstavnike naših turističnih agencij, da se naučijo kaj so to aktivne počitnice. Mladi športni animatorji so se zvečer prelevili v pevce in plesalce in tudi večerni vsakodnevni program je bil enkraten.Smo pa bili v terminu 3. avgusta edini Slovenci, naleteli pa smo na 2 hrvaški družini. Ostali so bili predvsem belgijci, francozi,italijani, nemci in tako smo precej trenirali angleščino. Pri vsakem obroku te odpeljejo za mizo in te priključijo drugim ljudem in tako spodbujajo spoznavanje. Zelo se trudijo in sigurno se jim bom še pridružila. Je pa to način letovanja za bolj športne družine, ki jim je dejavnost pomembnejša od komoditete, saj gre tu za sistem kampa . V slamnati hišici samo spiš, imeli pa smo tudi vse odklenjeno, ker je club zaprtega tipa. Dokumente in denar pa smo shranili v sefe.
Ta sistem slamnatih koč imajo baje tudi v Grčij, drugod – v Španiji, na Karibih in drugod po svetu pa imajo zidane apartmaje. Je vredno poskusit. LP Di

Di zdravo!

Mene zanima še dodatno: kako je s čistočo v hiškah, sanitarijah (upam, da super tako kot ostalo), kakšna je plaža-npr. v kampu Kozarica zraven je plaža super, zelo položna, morje je bilo vsaj letos enkratno in čisto, v hišicah ni elektrike, kako si preživela to, kako te dodelijo v hišico, da nisi predaleč od sanitarij, os restavracije, kako je ta zadeva all inclusive (mi še na ta način nismo letovali)-je zraven pijača, hrana, sadje, kaj pravzaprav neseš zraven-samo oblačila in brisače?
Povej čimveč, mi smo letos zadevo gledali čez ograjo, ker nismo dobili prostega termina za konec avgusta in se nam je zdelo super. Ja, kakšne so postelje v hiškah in ali imaš kakšne stole, da se usedeš?

Lp, Metka

Zivio Metka. Slamnate hiše imajo po tleh keramične ploščice, vse naokoli pa je slama. Tudi v hudih nevihtah nam ni priteklo skozi. Znotraj sta skupaj le dve postelji in dve regalni omari, pa okno, da je svetlo v hiši. Je dovolj čisto, sanitarije smo imeli zelo blizu, ker jih je dovolj.Zraven sanitarij pa je na voljo tudi likalnik in likalna deska, da si po potrebi kaj zlikaš. Koče si ne izbiraš sam , ampak imajo dodelan sistem razporeditve . Do koče te popelje vodič, ki ti je na voljo, oni pa ti prepeljejo prtljago. Potrebuješ le veliko športnih oblačil in brisače. Za zvečer pa priporočajo bolj za štos kako bodi oblečen npr. rdeče belo ali hipijevski većer ali eleganca itd….Športne rekvizite dobiš vse tam , telovnike za jadranje, tenis in ping pong loparje itd.
Stolov pri hišah ni, je pa sistem tak da nisi sploh nič pri hiši, razen ko greš spat in imaš nekje blizu pripravljeno baterijo . Je pa zunaj in v sanitarijah celo noč javna razsvetljava.
Plažo imaš vseh vrst. Osrednji del kampa je ob dolgem peščenem zalivu, drugje pa so skale in izdelani pomoli, na vseh koncih so cel dan na voljo beli ležalniki, ki jih je toliko, da ni problema, da bi ostal brez.
V ceni imaš tri obroke, zajtrk je npr. do pol enajstih in še zadnjo minuto je vse na voljo. Hrano jemlješ v neomejenih količinah, za pijačo pa so na voljo sok, vino in pivo. Sadja je veliko ; prav tako sirov: Po sadju pršijo kapljice vode, da je stalno ohlajeno.
Priznam da sem se na trenutke počutila kot bi me nekdo prestavil v nek film, kot iz pravljice. Priporočam ti, da poskusite konec junija ali konec avgusta, začetek septembra, ko so cene zmernejše.Lepo te pozdravljam Di

Di najlepša hvala za opis. Mislim, da si bomo kar rezervirali termin konec avgusta, pa bo kar bo.
Kam pa ti planiraš drugo leto? Če boš našla kakšno dobro lokacijo, javi-smo zainteresirani. Mi namreč za dopustovanje vedno iščemo preverjeno lokacijo. Predvsem je pomembno, da je čisto, saj imamo otroka in da je plaža koliko toliko dostopna. No, letos smo vzeli apartma, ker pač v Pakoštanih drugega ni bilo na voljo. Vse je bilo O.K., le zadnji večer sem opazila neke stonoge (take 2-3 cm dolge). Ker ne maram takih zadev, sem seveda zagnala paniko, pa so mi nato nekako razložili, da to baje je povsod na morju. Ali si tam v teh hišicah zasledila kaj takega? Upam, da ne kompliciram preveč.

Lep pozdrav, Metka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close