Človek je vzgojen v sužnja ampak se tega ne zaveda
Tako imamo ljudje to vkoreninjeno v našo družbo, da se v resnici ne zavedamo. Stoletja brainwashinga na to temo je pač pustilo posledice. Človek, ki ne “dela” velja v naši družbi za zločinca. Dober primer so raznorazni protestniki, ki so tarče zbadljivk tipa “pejte delat”.
Ta brainwashing se začne praktično od rojstva. Če pomislimo, da se povprečen človek šola nekje 20 let življenja od rojstva naprej (vrtec 6 oš 8 sš 4 faks 4).
Pa pomislite drugače. Ko ste doštudirali, bi ponovili vajo še enkrat in šli znova od rojstva skozi vse izobraževanje, da dobite neko “diplomo”? Toliko namreč traja obvezna delovna doba, torej 40 let.
Pa da ne boste mislili, da ne podpiram izobraževanja. Nikakor ne, le mislim da je cilj vsega izobraževanja na način, ki ga poznamo, pot v suženjstvo. Smisel večine izobraževanj je to, da postanete le še en del mozaika globalnega suženjstva. Da oddelate tistih 40 let, da lahko vzdržujemo ekonomijo pokonci.
8 ur na dan delate. In to ne katerikolih 8 ur v dnevu. Porabite namreč najboljše ure dneva. Od jutra do popoldneva. Ponoči itak spite 8 ur, za prevoz in pripravo na delo pa povprečen človek porabi vsaj še 2 uri. Ostane vam torej 6 ur na dan, ko gre sonce že pod horizont, pa še takrat vam najbrž ostane en kup opravil, ker tako narekuje kapitalni tempo. Vam to ne zgleda suženjstvo?
Večina ljudi dela, ker je to pač nujno zlo, ker je dejansko prisiljen v to. In vsak ima omejen čas na tej naši zemlji.
v razmislek, 10.10.2021 ob 14:37
Tako imamo ljudje to vkoreninjeno v našo družbo, da se v resnici ne zavedamo. Stoletja brainwashinga na to temo je pač pustilo posledice. Človek, ki ne “dela” velja v naši družbi za zločinca. Dober primer so raznorazni protestniki, ki so tarče zbadljivk tipa “pejte delat”.
Ta brainwashing se začne praktično od rojstva. Če pomislimo, da se povprečen človek šola nekje 20 let življenja od rojstva naprej (vrtec 6 oš 8 sš 4 faks 4).
Pa pomislite drugače. Ko ste doštudirali, bi ponovili vajo še enkrat in šli znova od rojstva skozi vse izobraževanje, da dobite neko “diplomo”? Toliko namreč traja obvezna delovna doba, torej 40 let.
Pa da ne boste mislili, da ne podpiram izobraževanja. Nikakor ne, le mislim da je cilj vsega izobraževanja na način, ki ga poznamo, pot v suženjstvo. Smisel večine izobraževanj je to, da postanete le še en del mozaika globalnega suženjstva. Da oddelate tistih 40 let, da lahko vzdržujemo ekonomijo pokonci.
8 ur na dan delate. In to ne katerikolih 8 ur v dnevu. Porabite namreč najboljše ure dneva. Od jutra do popoldneva. Ponoči itak spite 8 ur, za prevoz in pripravo na delo pa povprečen človek porabi vsaj še 2 uri. Ostane vam torej 6 ur na dan, ko gre sonce že pod horizont, pa še takrat vam najbrž ostane en kup opravil, ker tako narekuje kapitalni tempo. Vam to ne zgleda suženjstvo?
Večina ljudi dela, ker je to pač nujno zlo, ker je dejansko prisiljen v to. In vsak ima omejen čas na tej naši zemlji.
Kot kaže se očitno prebujate ali pa ste že nekaj časa.
Sistem je tako naravnan, da te izkoristi tako psihično kot fizično saj to dvoje ne more biti ločeno, ker je psihofizično telo to kar imamo in smo.
Obvezno šolstvo ni bilo v namen, da bi ljudje kaj vedeli ampak, da bi vedeli tisto, kar je nekdo hotel,da vedo.
Zato je obvezno šolstvo preko katerega vstopiš v izobraževanje seveda programsko usmerjeno.
Med tem, ko se učiš o regratu ali lisičkah v gozdu, se učiš seveda tudi o avtoriteti, ki naj bi jo imel nad seboj in jo spoštoval ter ji bil pokoren. Tako prejmeš nekaj znanja o svojem okolju, naravi,tehničnih zadevah, prehrani, vzgoji rastlin, hrane itd. ob enem pa prejmeš tako imenovan bull shit preko katerega postajaš suženj. Ker se izgovori za upravičenost izobraževanja nanašajo na splošno znanje od katerega seveda imaš lahko korist, saj nekaj vedeti lahko pomaga tako tebi, kot drugim pa se ob tem ne izpostavlja bistvo šolanja, izobraževanja. Kot sem povedal je bistvo, da ostajaš suženj. Zato se znanje tudi ne deli po tvojih željah ampak po točno določenem sistemu.
Vsak, ki dojame goljufijo v katero je bil od malega potisnjen, da se nad njim dogaja pa si želi svobode. Ko prične iskati svobodo pa spozna, da vsi, ki niso dojeli, da niso svobodni in da so sužnji postanejo njegovi nasprotniki. Saj dejansko ti sužnji zasužnjujejo tistega, ki želi izstopiti iz suženjstva. Ne pustijo mu in zahtevajo od njega ter ga silijo, da je suženj.
Tako je tako imenovana elita zaščitena in nedotakljiva, sistem obstojen, saj suženj lastno suženjstvo ščiti.
Posameznik,ki želi izstopiti pa ostaja žrtev sistema in družbe katera pa njegove žrtve ne prizna ampak žrtev označuje za nesposobnost, primitivnost, neumnost itd.
nočna izmena, 10.10.2021 ob 15:24
Najboljših 8 ur je lahko tudi ponoči. In kdor gara/ prebedi cele noči mu zdravje kmalu začne pešati …
Ja res je. Noc je za spat. Na dolgi rok te nocne psihicno ubijejo. Obolis na zivcima. Puknes skroz. Postanes razdrazljiv agresiven siten izkompleksiran…
Ja, tako je. Smo vzgojeni za sužnje, smo pa tudi razvajeni. Preživeti je pač treba – jesti, piti, imeti streho nad glavo, obleko…
In zdaj je več variant:
– vse pridelati, zgraditi, uloviti, narediti, v glavnem – poskrbeti za vse svoje potrebe sam (no, za kaj takega sem sigurno prelena in prerazvajena)
– najti delo, ki mi je hkrati hobi in s katerim lahko pokrijemo vse svoje potrebe in želje, a sem hkrati vseeno popolnoma svobodna – za kaj takega očitno nisem dovolj sposobna
– hoditi v službo po 8 ur na dan in biti suženj, a si s tem pokriti svoje potrebe (hrana, streha, obleke, knjige, kak hobi…) … no, očitno mi je to najlažje in sem izbrala to varianto
Samo pritoževati se, kako si suženj … Nisem prepričana, da je bilo povprečnemu smrtniku kdaj bistven lažje, kot je nam sedaj. Res pa prav pravičen ta svet ni. Ni bil nikoli in nič ne kaže, da kdaj bo. V resnici pa smo lahko hvaležni, da smo se rodili tu, kjer smo se. V privilegiranem delu sveta.
(Seveda pa bi bilo treba zamenjati vladajočo elito. S kom? Pojma nimam.)
Anonimno 1415, 10.10.2021 ob 15:47
A te lahko vprašam, kaj bi pa ti rad-a delala v življenju? Do dela ti očitno iz nekega razloga ni kaj preveč.
Zakaj bi pa morali sploh kaj delati?
Nekateri NE delajo nič, samo uživajo življenje do maksimuma. Na račun drugih!
Odlično imate oprane možgane.
Kdor ne dela, naj ne je. Kajne?
Zlatko je car, 10.10.2021 ob 15:59
Zakaj bi pa morali sploh kaj delati?
Nekateri NE delajo nič, samo uživajo življenje do maksimuma. Na račun drugih!
Odlično imate oprane možgane.
Kdor ne dela, naj ne je. Kajne?
Seveda nimam v mislih Zlatkota, samo ime in vzdevka nisem spremenila.
Mnmnmn17, 10.10.2021 ob 15:54
Ja, tako je. Smo vzgojeni za sužnje, smo pa tudi razvajeni. Preživeti je pač treba – jesti, piti, imeti streho nad glavo, obleko…
In zdaj je več variant:
– vse pridelati, zgraditi, uloviti, narediti, v glavnem – poskrbeti za vse svoje potrebe sam (no, za kaj takega sem sigurno prelena in prerazvajena)
– najti delo, ki mi je hkrati hobi in s katerim lahko pokrijemo vse svoje potrebe in želje, a sem hkrati vseeno popolnoma svobodna – za kaj takega očitno nisem dovolj sposobna
– hoditi v službo po 8 ur na dan in biti suženj, a si s tem pokriti svoje potrebe (hrana, streha, obleke, knjige, kak hobi…) … no, očitno mi je to najlažje in sem izbrala to varianto
Samo pritoževati se, kako si suženj … Nisem prepričana, da je bilo povprečnemu smrtniku kdaj bistven lažje, kot je nam sedaj. Res pa prav pravičen ta svet ni. Ni bil nikoli in nič ne kaže, da kdaj bo. V resnici pa smo lahko hvaležni, da smo se rodili tu, kjer smo se. V privilegiranem delu sveta.
(Seveda pa bi bilo treba zamenjati vladajočo elito. S kom? Pojma nimam.)
Ne razumete bistva svobode. Ne veste, kaj svoboda sploh je. Ne veste, ker je niste imeli in je nikoli živeli, prav tako pa razsvetljenosti niste doživeli. Nič niste zamudili, nič ne zamujate, ker ne veste, pa čeprav ste vse zamudili in vse bo zamujeno.
Vsak se hoče znebiti parazita, ko enkrat ve zanj. Če za parazita ne veš, ga ne prepoznaš pa seveda ne boš delal na tem, da se ga znebiš. Ljudje, ki so budni vedno da je npr. Država parazit prav tako pa njen sistem.
Ker država ne obstaja in je le fikcija in praznoverje porabnik pa velik to seveda pove, da je porabnik zadaj za njo iz mesa in krvi, torej človek. In ta človek, ki vse druge zažira preko goljufije, ki se ji reče država je bližje njegovo poimenovanje zanj vsiljeni PARAZIT.
Za tvoj vidik idealistično življenje še obstaja v določenih plemenskih skupnostih. Seveda tudi tam ni svobode v pravem pomenu besede, niso pa sužnji civilizacijskih dobrin. Da bi pa lahko brezskrbno in brezdelno ležali na viseči mreži pod bananami, pa je zgolj produkt družb, kjer je posameznik daleč presegel povprečnega človeka te združbe. Koneckoncev imajo takšno ureditev tudi živali. Vsak sistem ima neko hierarhijo, pa če nam je to prav ali ne. Drugače niti ne bi bilo vzdržno.
Pa a je to res dobro? Če nekateri potem bi tudi ti ali kako? Kaj bo pa z družbo kot celoto? Mislim, da se morava kar stinjati, da to ne bi peljalo nikamor. A ne bi bilo boljše, da tistim odvzamemo pravico do nekega uživanja, če se tega niso zaslužili? Ne bi bilo to bolj smoterno? Mislim, da to tvoje razmišljanje prihaja iz neke čiste zagrenjenosti nad življenjem.
@Zlatko je car
Anonimno 1415, 10.10.2021 ob 16:34
Pa a je to res dobro? Če nekateri potem bi tudi ti ali kako? Kaj bo pa z družbo kot celoto? Mislim, da se morava kar stinjati, da to ne bi peljalo nikamor. A ne bi bilo boljše, da tistim odvzamemo pravico do nekega uživanja, če se tega niso zaslužili? Ne bi bilo to bolj smoterno? Mislim, da to tvoje razmišljanje prihaja iz neke čiste zagrenjenosti nad življenjem.
Zelo slepo je vaše gledanje,ko omenjate družbo, kot celoto in izražate skrb zanjo med tem ko celotno družbo, kot celoto ne zanimate vi kot posameznik niti ji ni mar za vas.
Vse to je posledica indoktrinacije ter manipulacije vaše zavesti. Vi morate skrbeti za vse ampak zase boste morali poskrbeti sami. NEUMNO je to, kolikor je NE UMNO lahko brezpametno.
Ne moreš ti poskrbeti za milijardo ljudi pa vendar skrbiš za njih med tem,ko vso sposobnost, ki jo imaš je, da poskrbiš za lastnega sebe. Imaš pa možnost, da s tem, ko skrbiš za lastnega sebe to počneš na način s katerim vplivaš na mnoge druge in jim kažeš pot s katero tudi oni lahko poskrbijo za sebe in s tem posledično poskrbiš za vse ostale ali celoto družbe ali celotno družbo.
Če kot posameznik nisi vreden in če posameznik ni vreden tudi celotna družba, celota posameznikov ni vredna. Če pa si ti nekaj vredno edinstvenega in celotna družba tvori polno vredne edinstvenosti pa je družba tako v najmanjšem delu kot celotnem edinstvena, vredna ter se kaže kot fenomenalost edinstvene raznovrstnosti , neponovljive vrednosti ter ob enem tudi vredne enakosti.
Darwin930, 10.10.2021 ob 17:03
Zelo slepo je vaše gledanje,ko omenjate družbo, kot celoto in izražate skrb zanjo med tem ko celotno družbo, kot celoto ne zanimate vi kot posameznik niti ji ni mar za vas.
Vse to je posledica indoktrinacije ter manipulacije vaše zavesti. Vi morate skrbeti za vse ampak zase boste morali poskrbeti sami. NEUMNO je to, kolikor je NE UMNO lahko brezpametno.
Ne moreš ti poskrbeti za milijardo ljudi pa vendar skrbiš za njih med tem,ko vso sposobnost, ki jo imaš je, da poskrbiš za lastnega sebe. Imaš pa možnost, da s tem, ko skrbiš za lastnega sebe to počneš na način s katerim vplivaš na mnoge druge in jim kažeš pot s katero tudi oni lahko poskrbijo za sebe in s tem posledično poskrbiš za vse ostale ali celoto družbe ali celotno družbo.
Če kot posameznik nisi vreden in če posameznik ni vreden tudi celotna družba, celota posameznikov ni vredna. Če pa si ti nekaj vredno edinstvenega in celotna družba tvori polno vredne edinstvenosti pa je družba tako v najmanjšem delu kot celotnem edinstvena, vredna ter se kaže kot fenomenalost edinstvene raznovrstnosti , neponovljive vrednosti ter ob enem tudi vredne enakosti.
Darwin, meni je jasno, da družbi kot celoti ni mar zame. Od družbe kot celote to niti ne pričakujem. To pričakujem od družine in prijateljev, ker je to njihova “dolžnost”. Meni je pa vseeno mar za družbo kot celoto. Zakaj? Ker če je družba kot celota na boljšem, potem to pomeni tudi tudi boljše stanje za na primer moje sinove, ker četudi družbi (kot celoti) ne bo mar za njih kaj preveč, bodo vseeno imeli od te družbe več koristi.
Meni je tudi jasno, da morem poskrbeti sam zase. Saj to ni naloga družbe. Naloga družbe je zgolj to, da ponuja priložnosti in neko osnovno varnost. Najpomembnejšna naloga družbe je pravzaprav ponujanje priložnosti posamezniku. Ponudi ti recimo priložnost po zdravstvu, varnosti, delu, hrani in tako naprej. Seveda pa je vse to ponujeno s pričakovanjem, da bo tudi povrejeno.
Očitno na “družbo kot celoto” gledava iz povsem drugih zornih kotov. Če sem te prav zastopil, ti pričakuješ, da bo družba poskrebela za vas, jaz pa pričakujem samo to, da mi bo ponudila priložnosti, da bom lažje in boljše poskrebel zase.
Zelo dobro napisano. ampak če pogledamo iz drugega zornega kota. Direktor zelo uspešnega podjetja ima vse. Ima družino, denar s katerim realizira skoraj vsako željo, pa meni npr. ne deluje srečen in je včasih prav siten. Čigav suženj je pa on. Vseskozi je v skrbeh za podjetje tudi ko posluje zelo uspešno itd.
Delaš za sebe torej za svojo srečo, pri tem pa moraš izbrati pot katero lahko preneseš.
Sužnjev je 3/4,če si drugačen te hitro izločijo! jaz priznam! nikoli nisem rada delala! ker je toliko lepih stvari za početi… nikoli nisem hotela napredovati v sluzbi pa sem imela priliko!
Sedaj imam zelo neodgovorno sluzbo,ki me veseli! oddelam 8ur,medtem studiram o svojih ciljih,zivljenju… Placeno je dobro(1400€) (z prevozom in malico). In s to sluzbo in tem denarjem si poskusam urediti moj vikend,ki bo moja lokacija za odmor. Imam ze skoraj vse koncano. Nato bom se par let dajala denar na stran,da si prisparam kakih 10tisoč €. In potem v sluzbi rekla naj me dajo na polovicni delovni cas in delala vsak dan po samo 4ure 🙂 se vseeno bom dobila 700€, za tekoci mesec porabim 500€. In si bom do penzije sparala teh 200€,naj omenim,da sem stara 26let. Če začnem pri 30 sparat/ imam 63.000€ pri 65 letih!!!! (če dam vsak mesec na stran 150€)!!! mene ne bo nihče v glavo jebal pa govoril,da naj pridno delam in bom v penziji uzivala!!!! grdo receno polovica jih umre v 2 letih ko so v penziji… ČAS SI JE TREBA VZETI ZDAJ,ko sem še mlada!!ko imam moč živeti in početi karkoli že!
Če me kličete lenuh mi je vseeno,moj point življenja ni delo,dobri avti pa kurčenje ampak ŽIVETI!
No ja, deljeno misel delno razumem. Je pa vsekakor tovrstna možnost življenja pogojena s strani staršev ali ožjih sorodnikov posameznika. Z drugimi besedami, ljudje, ki jim starši ali svojci niso nudili ničesar in nimajo možnosti živeti doma ali v kakšni drugi nepremičnini svojih staršev, o tovrstnem slogu življenja najverjetneje ne premišljujejo, ker jim brezdelje nikoli ni bila ena izmed možnosti
Ma ni tako naravnan sistem. Delat moraš zato, da ne razmišljaš in počneš neumnosti, ki bi elito utegnile motiti. Zamotiti se moraš z delom, da nebi slučajno začel čezmerno uporabljati možgane. Če narediš pizdarijo, greš v zapor ali si kaznovan. Zakaj? Ker edino tako preprečijo kaos, ki bi lahko eliti škodil. Boli njih za pravico, a kdo dejansko verjame, da se jim gre za pravico? Pa ne mi bit tako naivni. Naredijo vse, da prepečijo vojno in kaos na ulici, ampak ne zato, ker bi jih brigalo za pretečeno kri navadnih smrtnikov. Stvari je treba ohraniti POD NADZOROM. Tudi tehnologija se razvija zaradi tega, ne zato, da bi vam olajšali življenje. To, da imate google in buljite v telefone jim prav prite, ker postajate budale in jim lažje služite.
Delat treba, 12.10.2021 ob 20:33
Ma ni tako naravnan sistem. Delat moraš zato, da ne razmišljaš in počneš neumnosti, ki bi elito utegnile motiti. Zamotiti se moraš z delom, da nebi slučajno začel čezmerno uporabljati možgane. Če narediš pizdarijo, greš v zapor ali si kaznovan. Zakaj? Ker edino tako preprečijo kaos, ki bi lahko eliti škodil. Boli njih za pravico, a kdo dejansko verjame, da se jim gre za pravico? Pa ne mi bit tako naivni. Naredijo vse, da prepečijo vojno in kaos na ulici, ampak ne zato, ker bi jih brigalo za pretečeno kri navadnih smrtnikov. Stvari je treba ohraniti POD NADZOROM. Tudi tehnologija se razvija zaradi tega, ne zato, da bi vam olajšali življenje. To, da imate google in buljite v telefone jim prav prite, ker postajate budale in jim lažje služite.
kako dobro napisano, tako je!
Ljudje delajo, zato da lahko ti živiš lagodno v svetu, nisi lačen, nisi žejen, imaš čisto vodo, živiš v stanovanju/hiši, ki je toplo, funkcionalno, varno, in tipkaš na telefonu/računalniku zapis na tem forumu, za katerega tudi ljudje delajo, da deluje, za strežnike, na katerih deluje. elektrika, na katero to deluje, je tudi proizvedena s tehnologijo, za katero je bilo treba delat in jo je treba vzdrževat. tvoje smeti odvažajo na deponijo delavci, ki delajo, da si na čistem in ne v kupu odpadkov.
Vse kar vidiš okoli sebe, za čisto vsako malenkost je bilo potrebno delo, da je proizvedena, in mnogo let dela, da smo lahko sploh prišli do tehnologije, da jo je bilo moč narediti.
Na tisoče generacij ljudi je životarilo celo življenje in garalo cele dneve, da so ne samo preživeli, ampak tudi ohranjali vrsto in naredili nekaj boljše, kot je bilo prej. Živiš dlje in bolj kvalitetno kot katerakoli prejšnja generacija, imaš vse možnosti in nobenega pomanjkanja. In ti lenuh se pritožuješ, ker je treba 8 ur na dan delati?
Če se ti zdi sistem zloben in suženjski, pojdi v naravo, ustvari si sam bivak, poskrbi sam za svojo hrano, svojo pitno vodo, ko boš zbolel se sam pozdravi, in ko boš napaden se sam brani. In ne vračaj se 🙂
slovenc79945, 13.10.2021 ob 03:33
Ljudje delajo, zato da lahko ti živiš lagodno v svetu, nisi lačen, nisi žejen, imaš čisto vodo, živiš v stanovanju/hiši, ki je toplo, funkcionalno, varno, in tipkaš na telefonu/računalniku zapis na tem forumu, za katerega tudi ljudje delajo, da deluje, za strežnike, na katerih deluje. elektrika, na katero to deluje, je tudi proizvedena s tehnologijo, za katero je bilo treba delat in jo je treba vzdrževat. tvoje smeti odvažajo na deponijo delavci, ki delajo, da si na čistem in ne v kupu odpadkov.
Vse kar vidiš okoli sebe, za čisto vsako malenkost je bilo potrebno delo, da je proizvedena, in mnogo let dela, da smo lahko sploh prišli do tehnologije, da jo je bilo moč narediti.
Na tisoče generacij ljudi je životarilo celo življenje in garalo cele dneve, da so ne samo preživeli, ampak tudi ohranjali vrsto in naredili nekaj boljše, kot je bilo prej. Živiš dlje in bolj kvalitetno kot katerakoli prejšnja generacija, imaš vse možnosti in nobenega pomanjkanja. In ti lenuh se pritožuješ, ker je treba 8 ur na dan delati?
Če se ti zdi sistem zloben in suženjski, pojdi v naravo, ustvari si sam bivak, poskrbi sam za svojo hrano, svojo pitno vodo, ko boš zbolel se sam pozdravi, in ko boš napaden se sam brani. In ne vračaj se 🙂
za vse kar imamo danes je zaslužnih nekaj bistrih glav in ne vsi vi. tako kot je avtor povedal, ste samo delavci, ki mislite, da ste pametni 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.