Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem clio, pegueot, corsa

clio, pegueot, corsa

evo,

dragi se je odločil da mi kupi avto. Ker je pač tak kot je, je vse na meni, omejitev je 8.000e. Gledam po netu pa je nekje do te cena kaka corsa, clio, paueot 207….kaj takega. Kaj bi izbrali, da je kolk tolk vzdržljiv ter da me vzdrževanje ne bi preveč stalo? Aja ter seveda, da je poraba dokaj nizka.

lp

jst bi tud takega dragega 😉

Drugače pa priporočam corso…čeprav o porabi nimam pojma…odsvetujem cliota, ker mi renault ne sede že od nekdaj. Je pa peugeot tud luškan 🙂

Bo mogu kakšen ki se bolj spozna povedat 🙂

Uspešen nakup ti želim!

jaz bi izbrala corso…ker zame francoz ni avto…sicer mehak ampak to je tud vse…slišala že preveč slabega.

Opet ta jebena poraba!!!! Pa dejte že nehat budale iz sebe delat…pejte mal na avtonet pod cenitev vozil, pa boste vidli da se porabe pri malih avtih ne razlikujejo niti za pol litra (bencin-dizel pa do 1 liter)…

Izbrala si pa sama jajca….če že misliš mali avto, potem tega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3160987&show=1

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A nima Ford ful drage rezervne dele?

A ni ful malo Fordov na naših cestah? Pa saj avtorica ni napisala, da za 8 flik kupujejo nov avto. Daj DRRR še malo se potrudi!

Samo Forda ne!!! Imava dva in je živa groza, skos na servisu pa sta stara še le 5 let!! Deli so več ali manj samo originali, kar pomeni ohoho drago 🙁 Na ceni zgubiš full, če spoh najdeš norca ki bi ga kupil 🙁
Midva ga oba prodajava in greva povsem na druge znamke – audi (limuzina) in VW, pol pa upam da bo za naslednjih nekaj let mir ( se razume da redni servisi)

Sveznalci i budale…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ford je največje sranje na svetu, če bi bil edini avto na svetu ga ne kupim.

DRRR, na tvoj nivo se ne bom spuščala, sem pa napisala najino izkušnjo, na žalost 🙁 Imela sta ga še dva prijatelja, sicer 2003 letnik pa sta ga oba v manj ko enem letu prodala, le zakaj?
Sicer dopuščam možnost da smo imeli mi 4je slabo roko pri izbiri, ampak se mi zdi to mal tko tko.
Se pa strinjam da so bli starejši letniki boljši, ker ga je imel mož ko je bil še zelo mlad pa je zdržal marsikaj, brez nekih ekstra poravil in nekih ekstra stroškov.

Lep pozdrav, pa naj ti Božiček odnese en koš sarkastiče pameti :))

Imam Clia že – no marca prihodnje leto bo imel 8 let – prevoženih trenutno 270.000 km – vse od nakupa pa do danes samo redni servisi na 30.000 km… – (veliki z menjavo vseh jermenov na vsakih 120.000 km) in pa ‘potrošni material’: tu in tam kakšna kugla in pa končnik… vse ostalo še vedno dela tipi-topi… ga ne menjam, dokler mi ne bo pričel kakšne druge štale delat…

res pa je, da ne šparam pri zavorah, olju in gumah…

Jaz pa dopuščam možnost, da ste tiste sorte ljudi, ki bi radi nemogoče- imet avto 10 let, pa 300.000 km, pa samo redni servisi in nič drugega…dopuščam tud možnost, da ste neumno kupili rabljen avto…dopuščam tud možnost, da ste vozili avte na uradne nategavne servise, kjer so vam vgrajevali bogvekaj, kar sploh ne bi blo treba in hkrati prepričevali, da so vsi deli originalni…pa je to ena velika laž! Pokliči v katerikoli firmo (razen kakšnih luksuznih) v Sloveniji in ti bodo povsod povedali, da so skoraj vsi potrošni deli, ki so nagnjeni k obrabi (sklopke, menjalniki, zglobi, itd..), TOVARNIŠKO OBNOVLJENI! Že nekaj let ni ne duha ne sluha o originalnih sklopkah…sicer ti pa cene vse povedo….včasih so ble sklopke po 1000 € in več, zdaj so po 150-200 €…

Mi (govorim o sirsi druzini) z Renaulti nikoli nismo imeli tezav. Kaj ve, toliko jih pljuvajo, pa vedno jih nekaj podcenjujejo, ampak nam so lepo sluzili katre in petke, potem pa clio in laguna. Peugeot je meni osebno ful lep, ampak za popravljat drazji od Audija in tezko dobis kaksnega domacega mehanika. Corsa je ok, Forde ne poznam.
Jaz mislim, da ce vzames “nemca”, pa magar Opla, ne mores zgresit.

Malo se bom vmešala. DRRR kaj mi svetuješ, C3 Picasso ali Nissan Note?

Kot lastnica Fieste moram priznat, da avto meni dela deset let, je bil takrat nov, do sedaj menjane bremze oziroma kakšni končniki tud lahko, mislim da sva dala za dele cca. 300€, seveda pa mi mož naredi tisti osnovni servis, olje plus filtre, na vsake tolko km. Jaz če bi se morala med tistileme tremi odločit bi se za pegueota samo zaradi videza, z renaultom imava doma sranje od avta, corsa mi pa všeč ni, pa moj opla ni nikol maral.

Jaz pa dopuščam možnost, da ste tiste sorte ljudi, ki bi radi nemogoče- imet avto 10 let, pa 300.000 km, pa samo redni servisi in nič drugega…dopuščam tud možnost, da ste neumno kupili rabljen avto…dopuščam tud možnost, da ste vozili avte na uradne nategavne servise, kjer so vam vgrajevali bogvekaj, kar sploh ne bi blo treba in hkrati prepričevali, da so vsi deli originalni…pa je to ena velika laž! Pokliči v katerikoli firmo (razen kakšnih luksuznih) v Sloveniji in ti bodo povsod povedali, da so skoraj vsi potrošni deli, ki so nagnjeni k obrabi (sklopke, menjalniki, zglobi, itd..), TOVARNIŠKO OBNOVLJENI! Že nekaj let ni ne duha ne sluha o originalnih sklopkah…sicer ti pa cene vse povedo….včasih so ble sklopke po 1000 € in več, zdaj so po 150-200 €…[/quote]

Ne nismo tiste vrste ljudi ki si želijo avto za 300 000km, niti nismo ljudje ki bi vozili avto samo na redne servise, res močno dvomim da smo se pri rabljenem avtu nasankali, ker jaz sem ga kupila od poklicnega šoferja starega eno leto in, opa, ta poklici šofer je moj oče ;)) Ko je bil avto star 3 leta, so začele stvari odpovedovati prej je blo ok. Sklopka + vztrajnik je bil 850€ pred 3 meseci in to ne na njihovem servisu, ampak na nekem x, ki je naš družinski prijatelj. Ko mi je šla sklopka mi je en delček priletel še v nek senzor za ne vem kaj, avto ni več vžgal in tisto je bilo še nekih 100€. Vem da smo dali nekaj obnovit pa se ne spomnim kaj. Uglavnem, midva Forda ne kupiva več, čeprav imajo lepe modele ;)) pa vendar ni vse v tem ;))
lep večer
aja, pred tem sem vozila clia in sem bila z njim ful zadovoljna, mala poraba. Je pa res da sem bila prva lastnica in sem ga prodala po 3 letih, ker sem rabla večjega. imela sem pa tisto srednjo moč motorja, mislim da 85konjev.
lp

Preveč je zame tole…kr popizdevam, ko vidim ta skropucala od pleha, ne tič ne miš, kratka dolžina in medosna razdalja, kratek kufer, kokpit katastrofa (za novega), zunanja oblika nikakva, ko ena igračka, itd…v glavnem, isto sranje kot berlingo ali kangoo, al pa še slabše…

Možno da je provokacija, pa nima veze…sem se spucal…

Jaz pa dopuščam možnost, da ste tiste sorte ljudi, ki bi radi nemogoče- imet avto 10 let, pa 300.000 km, pa samo redni servisi in nič drugega…dopuščam tud možnost, da ste neumno kupili rabljen avto…dopuščam tud možnost, da ste vozili avte na uradne nategavne servise, kjer so vam vgrajevali bogvekaj, kar sploh ne bi blo treba in hkrati prepričevali, da so vsi deli originalni…pa je to ena velika laž! Pokliči v katerikoli firmo (razen kakšnih luksuznih) v Sloveniji in ti bodo povsod povedali, da so skoraj vsi potrošni deli, ki so nagnjeni k obrabi (sklopke, menjalniki, zglobi, itd..), TOVARNIŠKO OBNOVLJENI! Že nekaj let ni ne duha ne sluha o originalnih sklopkah…sicer ti pa cene vse povedo….včasih so ble sklopke po 1000 € in več, zdaj so po 150-200 €…[/quote]

Ne nismo tiste vrste ljudi ki si želijo avto za 300 000km, niti nismo ljudje ki bi vozili avto samo na redne servise, res močno dvomim da smo se pri rabljenem avtu nasankali, ker jaz sem ga kupila od poklicnega šoferja starega eno leto in, opa, ta poklici šofer je moj oče ;)) Ko je bil avto star 3 leta, so začele stvari odpovedovati prej je blo ok. Sklopka + vztrajnik je bil 850€ pred 3 meseci in to ne na njihovem servisu, ampak na nekem x, ki je naš družinski prijatelj. Ko mi je šla sklopka mi je en delček priletel še v nek senzor za ne vem kaj, avto ni več vžgal in tisto je bilo še nekih 100€. Vem da smo dali nekaj obnovit pa se ne spomnim kaj. Uglavnem, midva Forda ne kupiva več, čeprav imajo lepe modele ;)) pa vendar ni vse v tem ;))
lep večer
aja, pred tem sem vozila clia in sem bila z njim ful zadovoljna, mala poraba. Je pa res da sem bila prva lastnica in sem ga prodala po 3 letih, ker sem rabla večjega. imela sem pa tisto srednjo moč motorja, mislim da 85konjev.
lp[/quote]

Jaz sem pisal bolj na splošno, ne točno za neko znamko…

Jah, sej boste že enkrat začeli razmišljat o firmah, katere so za pohvalit…pa niti ne tolk zarad cenovnega vzrževanja (bolana slovenska finta zadnje cajte-čim manjša poraba in čim cenejši servisi) ampak zarad ostalih stvari…

Še vedno se pa čudim temu, da kupujete nove avte , , v veliki večini po sistemu največ avta za vaš denar( bolana reklama za Kio) in ponavadi majhna jajca čim cenejša, ki jih furate nekaj let, pol se začnejo pizdarije(ali že veliko prej), in jih menjate za druge firme, pol pa še druge sklincate….

V glavnem, z nabavo novega avta, kaskom, uradnimi servisi, veliko izgubo cene po nekaj letih in eventuelnimi nepredvidenimi stroški, si delate popolnoma zgrešeno računico, pa ste lahko pametni do nebes…

hm … moja kolegica je zelo zadovoljna z corso, drugi dve – ena ima cliota ena pegueotka pa nista preveč zadovoljni …

brez znanja bi izbrala corso ali peugeota – mi bolj vizualno ustrezata pa tudi z renaulti imam slabe izkušnje…

drugače pa sem zelo zadovoljna s fordi… trenutno imamo v družini 3… in se vsi z manjšimi popravki prav lepo spopadajo s svojo starostjo ….

jaz imam cliota,pa sem ful zadoboljna.sicer je moj letnik 2002

Preveč je zame tole…kr popizdevam, ko vidim ta skropucala od pleha, ne tič ne miš, kratka dolžina in medosna razdalja, kratek kufer, kokpit katastrofa (za novega), zunanja oblika nikakva, ko ena igračka, itd…v glavnem, isto sranje kot berlingo ali kangoo, al pa še slabše…

Možno da je provokacija, pa nima veze…sem se spucal…[/quote]
To je drugi avto (ne rabim velikega kuferama), nočem nizkih ker sem visoka in me moti premalo prostora v kabini, dotikanje glave. O obliki pa ne bi, ker so okusi različni. Da tudi ne bi o rabljenih ker bom sama podturila sranje, ki me s popravili preveč stane če ga obdržim. Nov in 5 let garancije, pol pa se naj drugi zajebavajo.

Če hočeš avto za visokorasle, je to to….

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4336436&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4350926&show=1

Ako bi rada sranje, pa kar izvolijo…

Zanimivo, pri takšnih avtih ponavadi ni km. Meni se ta podatek zdi pomemben. Rabljenega bi kupila samo od nekoga, ki ga poznam. Da dobim kakšnega z napako, ni šans. Svak je menjal veliko avtov in kombijev, najbolj nezadovoljen je bil z Multivanom in Golfom.

Zanimivo, pri takšnih avtih ponavadi ni km. Meni se ta podatek zdi pomemben. Rabljenega bi kupila samo od nekoga, ki ga poznam. Da dobim kakšnega z napako, ni šans. Svak je menjal veliko avtov in kombijev, najbolj nezadovoljen je bil z Multivanom in Golfom.[/quote]

Ti se ne boš nikol v življenju vozila z avtom ampak s sekretom, jasno?

Vsak pameten mehanik ti bo povedal da kilometri in letnik nista ne v prvem ne v drugem planu pri nakupu avta…take stvari matrajo ljudi, ki se ne znajdejo v lajfu, so polni fobij in očitno tud polni denarja….

Zanimivo, pri takšnih avtih ponavadi ni km. Meni se ta podatek zdi pomemben. Rabljenega bi kupila samo od nekoga, ki ga poznam. Da dobim kakšnega z napako, ni šans. Svak je menjal veliko avtov in kombijev, najbolj nezadovoljen je bil z Multivanom in Golfom.[/quote]

Vsak pameten mehanik ti bo povedal da kilometri in letnik nista ne v prvem ne v drugem planu pri nakupu avta…take stvari matrajo ljudi, ki se ne znajdejo v lajfu, so polni fobij in očitno tud polni denarja….[/quote]
Ne bom se spuščala na tvoj nivo ali ti celo kaj razlagala. Prvič sem te kaj vprašala, si res poln nečesa, kar se reče nestrpnost, nesramnost in še kaj v tej smeri. To dokažeš vedno znova. V bistvu si en zakopleksan ded, kar se očitno vidi po tvojem okusu in izbiri avtov. Aja, pa ziher parkiraš na invalidskih parkplacih. ZIHER. Saj v bistvu spadaš tja, čeprav nisi gibalno oviran. Tako kot večina majhnih in zakompleksanih moških, ki imajo za svoje bolečine eno zdravilo: njim “hud” avto.

Vsak pameten mehanik ti bo povedal da kilometri in letnik nista ne v prvem ne v drugem planu pri nakupu avta…take stvari matrajo ljudi, ki se ne znajdejo v lajfu, so polni fobij in očitno tud polni denarja….[/quote]
Ne bom se spuščala na tvoj nivo ali ti celo kaj razlagala. Prvič sem te kaj vprašala, si res poln nečesa, kar se reče nestrpnost, nesramnost in še kaj v tej smeri. To dokažeš vedno znova. V bistvu si en zakopleksan ded, kar se očitno vidi po tvojem okusu in izbiri avtov. Aja, pa ziher parkiraš na invalidskih parkplacih. ZIHER. Saj v bistvu spadaš tja, čeprav nisi gibalno oviran. Tako kot večina majhnih in zakompleksanih moških, ki imajo za svoje bolečine eno zdravilo: njim “hud” avto.[/quote]

Sej se ni treba razburjat…vedno znova bi rad nepoučenim dopovedal, da se za tistih 15.000 € , kot bi človk dal za nova jajca, lahko vozi v 5x boljšem avtu za pol manj kompletnih stroškov v npr. petih letih…ker pa imate očitno slabe izkušnje s sekreti ali z neugodnimi zgodbicami drugih, šinfate vse povprek, po drugi strani pa nikol niste vozili orenk avto v vseh pogledih ga tud ne boste…
A misliš da je keri lastnik MB, BMW, audi, itd.., kdaj v življenju prešaltal na Kio???? NEEEEEE!!!

New Report

Close