Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Clio ali Fiat – pomoč

Clio ali Fiat – pomoč

Prosim za kakšen namig za boljšo odločitev.
Moj stari dobri golf je po 18 letih in gradnji hiše svoje odslužil. Zdaj pa moram kot drugi avto nekaj nabavit tam do 600.000,00sit, pa se ne morem odločit ali naj grem v nabavo Reaulta Clio ali Fiat Punto.

Ali je 120.000 km za Renaulta zelo veliko?

Hvala za informacije in pomoč.

Imel sem renaulte, sedaj imam fiata. Pri obeh so se pojavile določene pomankljivost, okvare. Razlika je le v tem, da je pri fiatih popravilo dosti ceneje. 120.000 SIT za renaulta ni veliko, ravno tako ne za fiata, če gledava motor. Pri teh km pa se pojavijo težave predvsem s končniki, amortizerji itd. bolj malo verjetno pa z motorjem. Pa kakšna dihtunga na glavi zna odpovedat.

Samo proc od Cliota

Pri nobenem ne moreš zelo zgrešiti. Obvezno pa kupi dobro ohranjenega! Clia ni problem dobiti z malo kilometri.

lp

Nočem bit nesramen, ampak… a nebi raje pogledal za kakšnim avtom?
Imel sem Cliota, punca ima sedaj Punteka, pa lahko samo rečem, da je moj 13 let star Sunny velik boljš za vozit kot onadva oba skupaj.
Pa da se o vzdržljivosti in zanesljivosti sploh ne menimo.
Pa še popravila ni nobenega… Vsaj zaenkrat ko ima ˝komaj˝ 260.000 km. 🙂

punto!

preprosto kot sosedova tinka!

hvala vsem za pomoč.
Maher – saj vem da nisi nesramen, si pač povedal svoje mnenje, tako je tudi prav. Kot sem napisala rabim ta avto kot drugi avto, zato iščem nekaj cenejšega, pa da bo tudi registracija čimcenejša. Vozila pa se bom samo na lokalni cesti cca 50km in ne kam dlje. Aja pa še to, da sem popln laik kar se avtomobilov tiče, zato pa sem oči vrgla bolj na Cliota, ker je po mojem mnenju precej razširjen pa tudi ponudba rabljenih je velika.
Bom pa še vseeno malo pobrskala in pogledala za kakim Sonyem kot si mi priporočil. Hvala.

lp

Hmm, sam Sunny-i so že precej stari. Ne vem, če se sploh dobi mlajši od nekje letnika 1996. Sicer so pa potem Almere…
Je pa res, da je kakšnega Cliota al pa Punteka veliko lažje kupit in potem tudi prodat, kot kater drug avto.
Spet je pa odvisno za kakšen denar kupuješ. Če imaš na razpolago okoli milijona, potem jaz ne bi kaj dosti razmišljal in bi enostavno nabavil Toyoto Yaris. Pa ne da podpiram japonce al kaj podobnega, ampak izkušnje delajo svoje…
Lep pozdrav.

Jaz bi ti svetoval Punta. Ga imam, letnik 95, 180 000 km pa brez problemov.
Pa če ga slučajno kupiš vzemi vsaj tistega s 75 konji in vsaj sx, če ne elx opremo.

LP

New Report

Close