Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem citroen xsara picasso

citroen xsara picasso

Avto je dopolnil tretje leto.Redno sem ga vozili na pooblaščene servise,težav ni. Sedaj mi pri 30.000 km javi da moram na servis, sprašujem pa, ali moram na pooblaščeni servis ali mi lahko avto “pregleda” tudi nekdo,ki ima servis in mu lahko zaupam (verjetno menjava olja ipd.).Hvala!

če je v garanciji na uradni servis.

Avto ni več v garanciji,zato se mi zdi nesmiselno plačevati višjo ceno za pregled,kar jo pooblaščeni servisi gotovo imajo.

Poglej, to, da ti avto javi servisni interval, ima zapisano v motornem računalniku. Ta interval lahko sicer resetiraš ti, pooblaščeni serviser ali popoldanski mojster. Sploh ni pomembno. Dejstvo je, da je pač na avtomobilu potrebno narediti servis. Torej, zamenjati (vsaj) olje in oljni filter. Moj nasvet bi bil: kupi takšno olje, kot ga predvideva tovarna, ga odnesi na pooblaščeni servis – seveda original zaprto in z računom. Tam ti ga bodo zamenjali in računali zgolj oljni filter, čep karterja in pol ure dela. Pa še poštemplali ti bodo servisno knjigo – potem pa veselo domov.

Servisno knjigo lahko ožigosa le pooblaščeni serviser in ne kakšen drug servis?

Lahko ti jo ožigosa Državni zbor Republike Slovenije, ampak šteje pa samo uradni/pooblaščeni servis.

Znanec je naredil s xsaro picasso že več kot 700.000 km in nič težav. Menjal je le roke in redni servisi! Ima dizla in je popolnoma zadovoljen s tem avtom zato se ti ne splača menjat.

700 jurjev???????

New Report

Close