Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čiščenje posode

čiščenje posode

Na morju imam vok, ki je postavljen na žar pod katerim se kuri. Ta vok je narejen iz “nekega pleha” podoben rosfreju a ni , ni pa navaden pleh, zelo hitro se segreje. Problem pa je v tem , ker je malo zažgan in ne morem očistit. Poiskusil sem z cetom, arfom , železno mrežico. Vendar očistim ga lahko samo površinsko, ostaja pa še vedno malo rumeno in se več ne sveti tako kot pri novem in na tem delu se mi potem pri peki prijema.
Ima kdo kakšno idejo kako naj zadevo očistim, spoliram, da se mi ne bo več prijemalo.

Hoj Rok!
Ves, po tvojem porocilu o tem, kako reagira material sumim, da bos tezko ocistil zadevscino tako, da bo vedno pic-pic…Mogoce poskusi tedaj, ko prenehas kuhati v voku natociti toplo vodo in nato dodati prasek. Pusti stati nekaj ur, da se zadevscina zmehca, pa potem operi….Jaz ne bi prevec z grobimi pripomocki prckala…Sicer se pregrevana mascoba na stenah zelo tezko odstrani in nekaj je vedno ostane in tudi malce obarva tisto plast….
Imam litozelezni vok, pa rada vse dobro ocistim, vendar imam kljub vsemu sledi, ki se jih ni moc znebiti….A saj je tako ali tako strogo namenska posoda, kajne? LP!

Hoj Rok!
Ves, po tvojem porocilu o tem, kako reagira material sumim, da bos tezko ocistil zadevscino tako, da bo vedno pic-pic…Mogoce poskusi tedaj, ko prenehas kuhati v voku natociti toplo vodo in nato dodati prasek. Pusti stati nekaj ur, da se zadevscina zmehca, pa potem operi….Jaz ne bi prevec z grobimi pripomocki prckala…Sicer se pregrevana mascoba na stenah zelo tezko odstrani in nekaj je vedno ostane in tudi malce obarva tisto plast….
Imam litozelezni vok, pa rada vse dobro ocistim, vendar imam kljub vsemu sledi, ki se jih ni moc znebiti….A saj je tako ali tako strogo namenska posoda, kajne? LP!

Poskusi pošpricati s kakšnim “razmaščevalcem” ( SMAC sgrassatore ) nato pusti nekaj časa in potem zdrsaj z inox žico.

Hej,sicer ne poznam materiala,ampak po opisu gre za neko prevleko.Z grobimi abrazivnimi sredstvi in zelo mocnimi cistili sploh ne bi smel nikoli cistiti,kar se prevleka s tem odsrtanjuje.Verjetno ni vec pomoci in hrana se bo prijemala.
Ce bos imel kdaj nov vok,ravnaj se po navodilih: obrisi s casopisnim papirjem mascobo,vlij malo vroce vode z neznim pomivalnim sredsvtom,podrgni z mehko gobico,splakni in posusi.Vsaj tako je pisalo na mojem.Je po vec letih se vedno uporaben. Zal mi je Babi

Babi vok nima nobene prevleke

Jaz kake take čudne zadeve v posodah (recimo žarka maščoba na odpiraču za konzerve, ko se ne puca dovolj natančno, ali rjavo od kave v beli džezvi, ali cedilo ko se obarva) namočim v Bleach od Amwaya, pa se sveti kot novo!

Saj ne mislim prevleke,ki bi bila vidna.Ce ni rostfrei in je nekak pleh ,je ze kako obdelan,da se sveti:verjemi.In to si ti z agresivnimi sredstvi nacel.
Sicer bos pa poskusil z ostalimi nasveti. Zelim ti uspesno ociscen vok.
Lep pozdrav Babi

tudi mi imamo vok iz nekakega pleha:)) spomnim se,da smo ob nakupu dobili navodilo,da ga je treba pred prvo uporabo prav nekako na nezno ocistiti-ravno zaradi nevidne prevleke! ne spomnim se pa vec,kako !? tudi za kasnejsa ciscenja odsvetujejo agresivna cist.sredstva oz. grobe gobice. lp petra

po vsej verjetnosti gre za TOLČENO PLOČEVINO, ki sicer rjavi…zato da ne rjavi, jo moramo izdatno namazati z oljem in na visoki temperaturi zažgati….takšen vok je poem za vedno ČRN in ga ni treba drgnit, da bi bil zopet svetel…..verjetno pa ti hočeš reči, da so na tvojem voku že kar debele obloge zažgane hrane???….če je tako, ga moraš zdrgniti s kakšnim skrhanim nožem in grobo žico….potem ko ga boš očistil pa moraš ponoviti “ŽGANJE” voka z oljem kot sem uvodoma napisal, sicer ti bo rjavel….

jože

Ne ni zažgan tud rjavi ne ker je pomoje iz rosfreja sam je pa tko na enih delih mal rumeno.

Poiskusi z Amwayevim čistilom za kovino.

Namoči posodo v raztopino belila od Amwaya. Če je možno prekuhaj posodo v tej raztopini. Jaz tako čistim lonce, ki zgubijo lesk ali dobijo čudno barvo… Ni za aluminij!

Belilo dobiš preko interneta na spletni strani:
http://www.vebso.si
Pod rubriko GOST vpišeš tvoje ime, spodaj pa še številko 4755587

SA8 SOLUTIONS belilo za vse vrste tkanin 500ml ….1654 SIT
Obstaja tudi kilsko pakiranje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close