ciper
Uf, malo pozno, pa vendar.
Midva sva bila konec septembra, bilo je še zelo vroče, 30+.
Meni je bil otok všeč, možu pa ne preveč Je izjavil, da je Ciper en sam kamnolom. Zdel se mu je premalo zelen.
Zelenje vidiš samo v pogorju Troodos, pa še to so večinoma borovci, podrasti skoraj ni. Ciper ima lepe plaže ( mivka ). Imela sva najet avto, je pa malo problematično, ker se vozi po levi.
Glede cen: ja, je kar drago, bi rekla da v primerjavi s Španijo, kamor dosti hodiva, 30 %.
Na Cipru je največ angleških in ruskih turistov – Angleži zato, ker je bil Ciper britanska kolonija, Rusi pa zaradi bližine.
Hvala Rosie za odgovor…ampak mi je pa hecno vse te slike, reklame ki “privabljajo” turiste, pa komentarji zaposlenih na agenciji, govorim za Ciper….da je dosti zelena državica, pa da je lep…no ja, se bomo prepričali…komaj čakam…vsak ima svoj okus….enim je všeč, spet drugim nič..
Ja da vozijo na levi, pa sem seznanjena:)…Kako pa je s hrano v hotelih je dobra, kaj pa izlet sta vzela kakšnega oz. kam bi nam priporočili??
Hvala
Eba
Ne, nisva vzela nobenega izleta, ker sva najela avto.
Kje boste pa stacionirani? Midva sva bila 10 km iz Larnace. Po moje je tam treba videti pogorje Troodos, vasi v tem pogorju ( Kako Petria mi je ostala v lepem spominu ), pa obiskati tam tudi kak samostan ( vendar v nekatere ženske nimamo vstopa ). Potem pa še Paphos, Limassol, kraj, kjer naj bi se rodila Afrodita iz morske pene ( se ne spomnim imena ), pa še kaj, česar se trenutno ne spomnim.
Midva vedno izbereva low budget hotel, imela sva samo zajtrk, tako, da ti o hotelski hrani ne morem poročati, mislim pa, da je hrana v hotelih višje kategorije dobra.
Hrana v lokalih pa je fenomenalna, nepozabna, povsod se zelo dobro je, midva sva se v 10 dneh tam oba zredila.
Glede zelenja pa: domnevam, da je spomladi to res zelen otok, poleti pa po moje sonce požge vse, tako, da je zeleno vse, kar je namakano, povsod, kjer je kaj zelenega , morajo namakati, povsod vidiš po tleh speljane cevi.
Pa še to, da mojemu možu ni bilo preveč všeč: to izjavo je treba jemati v kontekstu, je pač res že marsikje bil in potem primerja. Sem prepričana, da vam bo všeč.
Lepo se imejte in uživajte!
Forum je zaprt za komentiranje.