Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cinque Terre,zopet

Cinque Terre,zopet

Za prvomajske praznike z možem načrtujeva ogled vasic Cinque Terre, zanima me kaj se bolj splača ,rezervirat sobo v La Spezia mestu in kupit trodnevno karto za vlak ali najet sobo v eni od vasic in sproti kupovati karte za vlak in peš vandrat naokoli? Vsak nasvet dobrodošel, hvala!

Z ženo sva se “stacionirala” v Levantu (severno od vasic) in kupila karto za vlak. Vlaki so pogosti in hitri in dostop do katerkoli vasice je enostaven. Sva se pa zjutraj odpravila na izhodišče za tisti dan, nato peš in proti večeru nazaj na izhodišče.
Prenočišče v eni od vasic:
– razmeroma dražje
– “neroden” dostop
To so pač moje osebne izkušnje

Midva sva spala v Lido di Camaiore, Cinque Terre sva obdelala v 1 dnevu, šla sva tudi na izlet do Genove pa Piso, Lucco, lušno je tudi jezero Torre del Lago, kjer je živel skladatelj Puccini in je ob jezeru postavljen krasen avditorij za poletni operni festival (če koga take stvari zanimajo).
Seveda si pa komot ves čas tudi v eni od vasic in vandraš tam okoli. Jaz tri dni tam ne bi imela kaj počet.

Ne rabiš spat v La Specii, lahko dobiš kaj bliže, pa še zmeraj ni Cinque Terre. Mi smo se potem z avtom zapeljali 10 minut od železniške, pustili avto tam in šli z vlakom dalje. Meni bi bil en dan premalo, ker potem samo letaš od ene vasi do druge. Bi rekla, najmanj dva dni, da je na komot. Da je še čas poknit se na obalo in samo uživat v soncu. Nekateri so se tudi že kopali. Ja, za 1. maj. Nam je bilo žal, da nismo imeli kopalk. Je pa baje zadnje čase za prvomajske noro.

Kot je nekdo že napisal: Levanto je odlično izhodišče, pa še prijazno malo mestece je. Od tam vse z vlakom. Mi smo bili štiri dni, lepo počasi in z užitkom, veliko smo hodili (med kraji so pohodne poti s fantastičnimi razgledi). Prekrasni kraji, le turistov je polno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close