Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cinque Terre z majhnimi otroci

Cinque Terre z majhnimi otroci

Pred prvomajskimi (en teden prej, da se izognemo gužvi) bi šli v Cinque Terre z avtodomom. Imava dva mala otroka (1 leto in 2.5 leti) in me zanima, za tiste ki ste že bili tam – so vasice primerne za male otroke ali ne? Razumem, da so razdalje dolge in da kar bomo pešačili, bosta v nosilki in ruzaku. Ampak ali so res “kr ornk prepadi dol do morja, ozke potke, slabo zavarovane za male divjake …” ? Kolegica mi absolutno ne priporoča obiska, pa sem se mal ustrašila….

Naredili bi eno potovanje seveda, tukaj bi bli mogoče 3-4 dni, potem še malo okoli, prej še kak postanek, pač tipo potovanje kot so tule potopisi… Ampak zanima me res samo konkretno za 5Terre če res vsaj starejši ne bo mogel bit nič na free v vasicah ?

Hvala hvala že v naprej za odgovore!

Ko sva bila midva tam, pred par leti v septembru, je bila precejšnja gneča, sva komaj osebni avto nekam stlačila, si ne predstavljam, kako tam manevriraš z avtodomom. Pred kratkim sem pa nekje na spletu tudi brala, da je tak naval turistov, da bi domačini radi nekoliko omejili dostop. To kar se gneče tiče.
Tudi ne vem, kaj bi človek delal tam 3-4 dni, sploh s tako malimi otroki, ki ne morejo ves dan štrapacirat okoli. Ja, je precej možnosti, da ti tavečji kam čofne, če ga spustiš, da prosto leta okoli.
Po moje je s takimi destinacijami za počakat še par let, da bi tudi otroka od tega kaj imela, ker zdaj vsekakor ne bosta, vidva pa tudi ne, glede na to, da bo treba malega skoz nosit in pazit na tavečjega.
Po moje je s tako majhnimi otroki bolje it po kakih bolj ravninskih predelih, kjer greš lahko z vozičkom in večji v miru teka naokoli. Če ste se odločili za Italijo, greste lahko ob jadranski obali, recimo Lignano-Jesolo-Benetke-Padova-Ravenna-Rimini-San Marino, je povsod ogromno za videt pa dolge peščene plaže za tekat in se sprehajat. Če boste šli v Cinque Terre, boste pa itak sami videli, kako in kaj, po moje je dovolj malo pogledat za en dan, južno od tu imaš pa spet kilometre mivkastih plaž proti Viareggiu, pa greste pogledat še Piso, Lucco in tam okoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close