cimetove štručke
Pozdravljene!
Ker je sestra prevzela peko potice,sem presla na sever Evrope.
Naredila sem svedsko in dansko verzijo.V svedsko testo sem umesala tudi skuto Fineto(vse po receptu),dansko po receptu CINAMMON SNAILS.
Namaz sem naredila po danskem receptu z maslom,sladkorjem in cimetom.
Oboje je zelo dobro.Prijetno za oko in slastno.Pozimi bom pa naredila MACKE.
Spekla sem tudi magdalenke,ki so res dobre.
Recepti so pod SVEDSKI KRUHKI ZA BABI. 16.4.
Po receptih sodeč je to podobna stvar, ki sem jo jaz jedla v ZDA. Tam imajo restavracije s hitro prehrano pod imenom Cinnabon in prodajajo vse v zvezi s cimetom. Med drugim tudi cimetove rolce z raznimi prelivi (vanilij,…). V glavnem vse hudooo dobro. Bom poskusila se narediti te po vasih receptih, ker namrec do danes se nisem nasla kaksnega podobnega recepta. Upam, da bo ratalo.
Se nekaj, ali kdaj te cimetove rolce poljete s prelivi in kako jih pripravite?
LP, Andreja
Andreja,hej!
Jaz sem jih naredila kot sem ze opisala:po Ursinem receptu
s skuto in po danskem receptu brez skute.Obe vrsti testa sem namazala z maslom in posula s cimetom.Naslednjic bom v maslo umesala tudi jajcek,skoditi ne more.Preliva nisem dala,le vnuk je s copicem napravil okrasek z icy(sneg,sladkor in limonin sok), preden sva dala v pec,ker jih v Angliji kupi take.
Zanima me ,ali so prelivi,o katerih pises dodani potem,ko so rolce ze pecene!
Lep pozdrav babi!
Jst sm jih naredila včeraj. Malo čudno gledam kake nadeve so dale noter ženske, ker jaz sem kot piše v receptu po testu posula na debelo sladkor in debelo cimet. Mogoče malo preveč pečene (kriva stara pečica) ampak so mi pa pregrešno dobre. Sm že 4 danes, pa so večje kot uni orehovi polžki iz merkatorja. Zdaj grem pa malo pisat na forum o hujšanje hehehe
Masha,strinjam se s tabo,pregresno dobre!Vnuk navdusen in ker jih on pozna kot dansko pecivo,se je odlocil,da bomo dali tudi malo masla po danskem receptu.
Saj se masla ni cutilo,ker se med peko vpije v testo.Ves,,je suhec,da ga skusam malo porediti,ko je pri nas.Pa ne gre,ker vso energijo sproto potrosi na kolesu,rolkah ali boardu. Lep dan se naprej babi
Zivijo vsem ljubiteljem cimeta in struck,
jaz se spomnim iz ZDA, da je bil preliv kasneje dodan. Vsaj po obcutku, ker je bil rahlo tekoc, da se je kar cedilo iz teh rolc.Preliv je imel okus vanilije, vem pa da je bil tudi sladkorni in cokoladni.
Ce imate kaj idej kako bi se to naredilo bom z veseljem upostevala.
Hvala, Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.