CIMETOV LIKER
Pozdravljene-i!
Priznam, da sem na tem forumu bolj redek gost, ampak kadar sem, najdem tu marsikaj. In zdaj se obračam na vas s prošnjo. Nekje sem zasledila, da se lahko v domači kuhinji izdela cimetov liker. Prosim vas, če iam katera recept, da mi ga napiše. Nori smo namreč na cimet in še prazniki se bližajo…
Pa še eno vprašanje imam. Za likerje se dostikrat uporablja alkohol (s tem ne mislim žganje ali rum). Kje se lahko kupi tak alkohol in kako izgleda embalaža? Jaz poznam samo 75% alkohol iz lekarne, kar pa mislim, da ne pride v poštev.
HVALA vsem za vaše odgovore in lep večer!
Nataša
Avtor: 1Missy*
Datum: 29-10-04 11:15
Živijo,
tole pa so še količine za cimetov liker:
1/2 kg rjavega sladkorja skuhaš v 3 dl vode, dodaš 1 l žganja, ko je ohlajeno dodaš 3 zvrhane žličke cimeta in dobro premešaš.
To je originalen recept. Prijateljica, ki mi je ga je dala, me je opozorila, da je mešanica precej “močna”, zato sem dodala še vsaj 2 dl vode. V stekleničke dodaš še nekaj cimetovih palčk, ki ostanejo not do bridkega konca…
Kopirano s Starševskega čveka!
Jaz sem ga naredila, ker se mi je slišalo zelo dobro. Pa zdaj ni nikomur preveč všeč. Mogoče sem dala preveč vode. Delala sem ga pa z domačim žganjem.
Forum je zaprt za komentiranje.