čile, bolivija
Pozdravček.
Par tehničnih vprašanj. Kako je z bolivijsko vizo? V boliviji nameravam ostati več kot en mesec. Ali si morem vizo zrihtat pred vstopom v državo ali lahko zanjo zaprosim med bivanjem tam(viza menda do 30 dni bivanja ni potrebna). Ali se da viza zrihtat na meji, koliko stane, ali so ponavadi kakšni problemi in mi bolj priporočaš, da si jo uredim na Duanju?
Kaj v Boliviji in Čilu ne smem izpustit, predvsem ma zanimajo info o kakem zanimivem trekingu.
Pa cene tut.
Katera cepljenja je treba opravit(poleg hepatitisa)? Katera zdravila naj si nujno priskrbim?
Pa še KUPIM VODIČ ZA ČILE, BOLIVIJO-KARKOLI, ČIM NOVEJŠE.
Ojla,
Za Bolivijo do 30 dni ne rabiš vize, kako pa je z daljšim obdobjem pa ne vem. Po mojem je res najboljše, da kontaktiraš Dunaj.
V Boliviji pa NE zamudi:
– Salar de uyuni (vzemi 3 dnevno turo – cca 70$)
– po priporočilu drugih – cesta smrti (50$)
– nakupovanje opravi v boliviji, saj je čile drag (strahotna razlika med državama)
– jezero Titicaca in obisk otoka Sonca. Tam preživi en cel dan – na drugi strani otoka so inkovske ruševine (imaš nekaj urno pohajanje). tu pa plačaš le prevoz na otok ter nočitev.
LP SMS
S Sms-jem, se popolnoma strinjam glede stvari, ki se jih ne sme zamuditi,..dodala pa bi mogoče še obisk POPOSI-ja. Name je predvem ogled rudnika, kjer še dandanes kopljeno rudo naredil velik vtis in ga vsekumu popotniku toplo priporočam.
Zanimiv pa zna biti tudi ogled pamp. In sicer sem sama z letalom letela iz LaPaz-a v Rurenabaque, kjer je bilo izhodišče za 3-dnevni izlet v pampe. glede leta je najcenejša karta pri vojaški družbi (ime sm na žalsot pozabila). kar se pa tiče samega izleta, pa sm ga rezervariala že v Lapazu, kjer je ponudba precej večja in lahko precej barantaš glede cene. Z ladjico se torej potem podaj v pampe,…res noro vidiš kapibare, pa kajmane in aligatorje,…potem maš tud neki trekinga čez dan,..vidiš veliko več živali, kot pa če se odpraviš v junglo,…
No,…naj bo zaenjrat toliko,…če pa te še kaj zanima,.pa le vprašaj,…
Pozdravček,…nana
Forum je zaprt za komentiranje.