Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice čez drn in strn-Škotska

čez drn in strn-Škotska

Z sestričem se odpravljava na Škotsko, in planirava nekaj dni v hostlih, nekaj dni pa v šotoru, na seniku,… (kar bo pač naneslo).

Sestrič mi je pred kratkim razlagal tudi da je že slišal, da je tam gori, v primeru da pade megla najbolje počakati kar na mestu, saj je zelo gosta in takoj izgubiš orientacijo.

Zanima me ali ima kdo med vami kakršne koli izkušnje iz tega predela Otoka, z pohodništvom, temperaturami, komarji??, prijaznost domačinov, in pa seveda če mogoče veste kakšne datume značilnih višavskih iger (upam da sem pravilno napisal).

Od kdaj do kdaj pa imajo na ogled Nessi in ali jo je dovoljeno krmiti 🙂

Bodite v cvetju

domačini so na Škotskem res full prijazni in večkrat si lahko v vaseh postaviš šotore na njihovem ozemlju ( po moje bi ti brez težav tudi pustili prespati na seniku). temperature niso visoke, večkrat je zjutraj megleno, vendar se megla čez dan razkadi. Čez dan se bo preganjalo od oblačnosti do sonca. Seveda so stlanica tudi plohe.
Komarjev ni veliko, so pa ob vodah ( kjer smo mi kempirali) žuželke podobne komarjem, letajo v rojih, tudi pikajo ampak razni avtani in podobne fore na njih ne učinkujejo, tako da se pri domačinih pozanimajta kaj je njaboljše uporabljati.

če se rabita kakšne inf se javita

Se pravi skoraj kot bi ril po naših hribih in dolincah, še narečje je verjetno podobna izpeljanka kot bi poslušal zagretega pohorca 🙂

Ja vsake toliko se spomnim tudi ene stvari, ki me vseskozi bega in sicer, ali je na letalo dovoljeno, nesti (v prtljagi, ki je v tovornem prostoru) plinsko bombico ala camping gaz (tisto malo modro) in če ne, če mogoče veš kakšne so približne cene teh stvari tam gori.

Joj, že komaj čakam.

na letalo ne smeš nesti plinske bombice, ne v tovornem prostoru in ne v personal luggage. Tako da ti preostane edina možnost, da jo kupiš gori. Mislim, da se cena giblje tu okoli naših.

uživaj
jaz bi šla tudi

No sej pravzaprav če maš čas od 20.7. do 28.7. ni problema, ker potujeva v lastni režiji in ni nobenih omejitev s termini, predprijavami,… pa še kuhaš verjetno bolje od naju.

In ker izgleda da si v tako zanimivo deželo dosedaj potovala le ti, glede na odgovore, bi te povprašal še po cenah javnih prevozov (vlak, avtobus) in špecerije, da vem kako velike žepe si moram prišiti na hlače 🙂
Ali se da kakšen liter mleka in nekaj jajc dobiti tudi kar na kmetiji (tako je pač najbolj domače)?

Lp, Klemen

javni prevoz ni poceni, vendar se da najti kakšna cenejša varjanta če nisi vezan na čas. Najboljša varjanta je treking in pa štop, ki sem ga jaz vedno enostavno dobila, saj so ljudje full prijazni. Hrano se po moje da kupit na kmetijah za mali denar, posebaj ko vidijo da si popotnik.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close