Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čevlji za 250€, majice za 100

Čevlji za 250€, majice za 100

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno8409, 21.08.2025 ob 18:00

crazyfrog, 21.08.2025 ob 17:54

8409 o Temuju ves več kot povprečn monovc. Včas so pa bosi bli, pa baje je kr to najbolj optimalno. Vse ostalo pol je jebanje samga sebe v mozak. Nare petrovič pravi, da obuje čevlje le ko da na roke rokavice. A nismo idioti. Bežimo od narave in se potem trudimo bit čim bolj naravni lol?? ko bi si zobe zbiu in iskal naravn nadomestek no. sm ti pa že povedala, da dost nakladaš. Pač maš čas, voljo in nekaj materiala.

Naj vam zaupam skrivnost, zanimivi ljudje se pogovarjajo o idejah, dolgočasni o drugih ljudeh.

Hvala vaša visokost. Moder člobek se ne identificira preko lanenih srajčk, ampak se zaveda, da je navaden prdec v mineštri vesolja, tudi tvoja pozlačena rit bo samo prah nekoč, ki ga bo vdihnil lev v savani?

Potem najbrž kot duhovno razvito bitje v žakljovini naokol hodite.

In motite se, da smo nekoč hodili bosi, v Armeniji so našli 5.500 let stare usnjene čevlje z šnirnicami, ženske, cifra 37, danes bi jih komot nosile.https://en.wikipedia.org/wiki/Areni-1_shoe

anonimno8409, 21.08.2025 ob 18:16

Potem najbrž kot duhovno razvito bitje v žakljovini naokol hodite.

In motite se, da smo nekoč hodili bosi, v Armeniji so našli 5.500 let stare usnjene čevlje z šnirnicami, ženske, cifra 37, danes bi jih komot nosile.https://en.wikipedia.org/wiki/Areni-1_shoe

O pa res človek se potika po svetu pa sam  50.000 let.. madonca di me našu. In ne js hodim kr gola, še kožo občasno slečem. Mene je bolj sram, kaj ljudje  povzročamo z vso modno industrijo. Sram me je, da sm del te družbe in sram me je, da se kljub zavedanju tega razveselim nove oblekce.

Hja, zakaj tudi ti hočeš dokazati, da ste tisti ruknjeni na draga oblačila, praznoglavi?

Če te zanima: ne, ne kupim vsako leto čevljev. Zakaj bi jih? Še manj jakno. Za modo mi pa dol visi. Ker nisem puhoglavka, ki se ubada samo z videzom.

Mi je pa všeč, da me imaš za mlado. To mi pa že leta in leta ni nihče rekel.

Res pa da sploh nobene torbice nimam. Kaj mi bo?

8409, usnjeni podpladi? Ne, hvala. Ker si pa res zaostal s svojimi bebavim teženjem, da ostali pa na Temu kupujemu pa drage avte furamo pa zdaj menda vse v sintetiki nosimo: ja, športna oblačila so pa res sintetična. Verjetno ne bom šla na kolo v svileni majici in lanenih hlačah pa v čevljih z usnjenim čevljem? Majice za v službo ali pa kar tako so pa bombažne, samo ti boš to težko razumel.

S tem, ko se hvališ s svojimi dragimi oblačili pa, če se ne motim, si se razpisal o dragih kremicah in parfumčkih, ne boš prekril duševne praznine.

Pa 8409, veš, da mi Štajerci pa ne nosimo superg. Te besede pri nas ne slišiš.

Frog, samo res, 8409 v nulo obvlada Temu. Jaz pa sploh ne vem kaj tam prodajajo, ker še nisem nikoli kliknala na Temu. On pa obvlada v nulo.

Ha, ha, rit nič bolj ne diši? Odlična  izjava.

Cenena oblačila so res slaba izbira, kar pa ne pomeni, da se moraš oblačiti v tako drage cunje kot naklada 8409. Pa uporabiti vse drage kremice in parfume, ki jih on našteva. Bolje, da se pošteno umiješ.

Kako žalostno mora biti življenje človeka, ki se identificira preko obleke, kremic in parfumov?

Če bi taki toliko skrbeli kaj dajo vase, glede hrane. Pa, da bi raje skrbeli za športanje, kondicijo, gibljivost pa seveda za razgledanost, branje knjig, …

Za čevlje, plašče, jakne mi ni težko dati malo več. Ti pa nosi iz Kika ali plastiko iz Temuja, kaj nas briga. Je pa žalostno in neumno hkrati, da nekateri ne znate nič prišparat in načrtovat nakupe. Za čike ponavadi taki imate!

Ne vem zakaj bi bila sramota na Temuju kupovat, če kupuješ kitajsko robo, je to racionalno, tam je najcenejša, v Humanicu je takoj vsaj 2x dražja.

8409, ne poznam Temu, ne poznam Humanic. Verjamem pa, da obvladaš vse cunjaste trgovine :).

Jaz poznam bolj športne trgovine pa knjigarne. To pa.

Eliza, pa ti si čisti dokaz, da tisti, ki ste ruknjeni na draga oblačila, nimate nič v glavi. Si nepismena. Za razliko od tebe, jaz ne poznam Temuja. Ti očitno pač. Kadim ne, tudi alkohola in kave ne pijem. Tako, da ja, moraš biti res ruknjen, da smatraš, če nekdo ne kupuje dragih oblačih, da pa kadi in kupuje na temu.

Samo dokazuješ mojo tezo, da ste taki bolj kraktega, omejenega uma.

Neveda, 19.08.2025 ob 16:39

Tule eni pravite, da moški čevlji za 100€, niso nič prida… da tam za 250 so pa ok.

Pa ne gre za gojzarje, ampak ene običajne čevlje, ne za pohode.

Potem majice za 100 in več evrov, kavbojke za…

Tisti, ki kupujete ta draga oblačila,  obutev, koliko let to nosite? 30, 50?

Pa kakšne fine službe so to, da si cele dopoldneve na monu, a hkrati služis na polno, da kupuješ te zadeve?

Ja to so ti ki izkoriscajo ta kapitlizem razni d.o.o. itd v hoferju kopujejo vse na davcno za firmo potem se pa gostijo in potem prikrijejo davke za to pa ono oljasavo nic boljsi kot socialci se slabse davke sploh ne poznajo… Kot je rekel kaksni davki mu bomo strli jajca…

neveda, 21.08.2025 ob 19:05

Eliza, pa ti si čisti dokaz, da tisti, ki ste ruknjeni na draga oblačila, nimate nič v glavi. Si nepismena. Za razliko od tebe, jaz ne poznam Temuja. Ti očitno pač. Kadim ne, tudi alkohola in kave ne pijem. Tako, da ja, moraš biti res ruknjen, da smatraš, če nekdo ne kupuje dragih oblačih, da pa kadi in kupuje na temu.

Samo dokazuješ mojo tezo, da ste taki bolj kraktega, omejenega uma.

Ne, Neveda. Kratkega uma ste vi, borci za solidarnost in pravičnost, futrate pa kitajski turbo kapitalizem!

eh pa sj tale 8409 je že večkrat dokazal da je metroseksualec ki da vse na videz, za ostalo pa pač ne ostane k ni dometa.. in pol začne s nekimi knjigami, phaha, bestsellerji so res resna intelektualna literatura, podkasti o žensko moški energijo itak, parfumčki in losjončki so pa danes za drva itak obvezna oprema.. dolgčas..

Eliza910, 21.08.2025 ob 19:20

Ne, Neveda. Kratkega uma ste vi, borci za solidarnost in pravičnost, futrate pa kitajski turbo kapitalizem!

Pa daj bodi no tiho. Mečeš ljudi v košaro, da imaginarno nekaj pravilno poveš.. prsmoda glupa no.

Eliza, zakaj moraš dokazovat, da si tupa kot noč?

Najbolj mi je všeč, ko začnete žaliti, kadar vam zmanjka argumentov. Ti Frogica si me pa prav presenetila. A si petardo pojedla?

Petardo?? Si nora? Js se bojim petard!! ??

Eliza, kolikor vem, si začela prva žaliti. Recimo obtožila si me, da kadim. Kar je huda žalitev. Naklofala si še par žaljivih obtožb in zdaj jokcaš, ker te ima kdo za neumno, ker klatiš take neumnosti?

In kaj točno ste več ustvarili tisti v cotah za 10e? Mislim kaj imate več? Več premoženja? Več prijateljev? Boljšega partnerja? Kaj točno vam gre tako boljše? Aja menda ste ekstremno poduhovljeni in nematerialistični pa to, za razliko od ljudi ki se oblačijo in obuvajo in verjetno tudi druge stvari kupujejo bolj trajnostne in ne bodo za sabo pustili za eno mesto smeti. Tako poduhovljeni da se ukvarjate s tem kaj drugi kupujete. Obenem pa norite kaj se oni v vas vtikajo :). Ker če te zanima kaj nekdo nosi si površne sorte. Napiše par stavkov za tem ko celo kolobocijo o metroseksualcih in prepotentnežih, ki si drznejo dati par 100e za čevlje spiše :D. Tisti v dragih čevljih grozni, ona v pocenih poduhovljena in razgledana. Tako razgledana da ji dol visi da ji sužnji ta šit ki ga vleče nase delajo. Poduhovljenost na višku. Na račun revežev na drugem koncu sveta.

Ne, Neveda imam take izkušnje. Me veseli, da ne kadiš. Sam res, jokajo, da nimajo, potem pa zapravljajo na veliko za kitajsko sranje, plastične nohte in še bi lahko naštevala. Kaj ne bi bilo boljše, da si kupi kvalitetne čevlje ali pa plašč?

Moraliziranje ker nekdo kupuje malo boljše stvari, je čudaško, meni se zdi običajna praksa, da ko z leti profesionalno napreduješ, akumuliraš znanje, razviješ okus, imaš več denarja in si lahko privoščiš malo boljše stvari, ne ješ več v menzi, ne spiš v hostlih in ne nosiš več cenene kitajske robe, ampak če pa komu to paše cel lajf delat, komot, sto ljudi sto čudi.

Če pa že je neka plemenitost v samoodrekanju, je pa to potem kvečjemu v kupovanju manj stvari, pa tistih dobrih in trajnih, s stališča nekih etičnih norm je ravno kupovanje fast fashiona in kitajske robe največji prekršek, od suženjske delovne sile do okoljskih posledic.

anonimno8409, 21.08.2025 ob 20:07

Moraliziranje ker nekdo kupuje malo boljše stvari, je čudaško, meni se zdi običajna praksa, da ko z leti profesionalno napreduješ, akumuliraš znanje, razviješ okus, imaš več denarja in si lahko privoščiš malo boljše stvari, ne ješ več v menzi, ne spiš v hostlih in ne nosiš več cenene kitajske robe, ampak če pa komu to paše cel lajf delat, komot, sto ljudi sto čudi.

Če pa že je neka plemenitost v samoodrekanju, je pa to potem kvečjemu v kupovanju manj stvari, pa tistih dobrih in trajnih, s stališča nekih etičnih norm je ravno kupovanje fast fashiona in kitajske robe največji prekršek, od suženjske delovne sile do okoljskih posledic.

Vsako kolo se lah obrne v čorbi raznolikosti. Pokroviteljstvo je res bolj kamuflažno od moraliziranja. 100ludi 500 čudi. Mimimalizem ni nizkocenovna panoga.

Eliza, in kaj imam jaz z umetnimi nohti? Tiste z umetnimi nohti so ruknjene tudi na cunje. Razširi si malce obzorja.

8409, spet budališ, da glava peče. Ti resno misliš, da tisti, ki nima dragih cunj pa je v menzah? Ali pa si mogoče hotel povedat, da so ljudje, ki delajo v fabrikah, manj vredni od tebe, ker pač jedo v fabriških menzah?

Kdaj boš ti metroseksič dojel, da je še kaj drugega kot drage cunje in ta tvoj tako oboževan Temu in kitajska roba? Očitno pa za razliko od mene, odlično obvladaš te zadeve Temu pa to. Le zakaj čekiraš temu?

ah, ja, in kaj si zdaj ti naplozala? Verjetno še ena, ki je v dragih cunjah, ni pa pismena. Preberi si uvodni post v to temo. večkrat, ko ga boš dojela, se vprašaj kaj si zdaj ti tule naklofala. Odgovora na temo pač ne. Kar nekaj si naklofala, brez repa in glave.

Tega 8409 se je prijel izraz metroseksualec. Kaj to pomeni? Homo, hetero, biseksualci – to razumem. Ampak metroseksualci? A seksajo na metrojih ali kako?

So to geji? Namreč, heteromoški pa to s kremicami in oblačilci in parumčki, ne bo šlo.

Saj vam je 8409 vse lepo povedal! Grem jaz raje košarko gledat!

8409, pokroviteljstvo ni nič boljše od moraliziranja, katerega zelo hitro vidiš in obsodiš, nimaš pa prav nobene občutljivosti za nianse svojega (zelo očitnega) večvrednostnega kompleksa in pokroviteljske drže.

V bistvu si še slabši od tistih, ki moralizirajo.

Pametnemu dovolj.

Anonimno007, 21.08.2025 ob 23:13

8409, pokroviteljstvo ni nič boljše od moraliziranja, katerega zelo hitro vidiš in obsodiš, nimaš pa prav nobene občutljivosti za nianse svojega (zelo očitnega) večvrednostnega kompleksa in pokroviteljske drže.

V bistvu si še slabši od tistih, ki moralizirajo.

Pametnemu dovolj.

Kako razlicno dojemamo. Meni on 8409 ni pokroviteljski, ampak stvaren. In spostljiv. Nikogar ne posiljuje s svojimi idejami, zagovarja pa svoja stalisca. Z argumenti, ne zali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close